Posle 15.3. dosao je 12.4.

Protest od 15.03. i sve te blokade su bile sa porukom "zastani Srbijo". Posle 5 meseci valjda svi vidimo da su zastali samo učenici i studenti. O prosvetarima i naučnicima na uneverzitetima ne bih, oni nisu primili po neku zaradu ali se nisu ni unazadili, ostala su radna mesta, ide radni staž i to je to. Omladince i klinčuriju ko šiša.

Svenarodni sabor od 11. do 13.04. ima poruku da se prekine sa sa uličnim performansima radi preuzimanja vlasti jer do toga neće doći.
Имате право гласа мањинске опозиције која је тренутно на власти.

Mene jedino malo zafrkava ono -ije, -je.
Uvijek kažem koliko su po tom pitanju Srbi pametniji, samo opališ ekavicu i mirna Bačka.
Pa koristiš upravo ekavicu kad nisi siguran da li ide je ili ije. Izgovoriš na ekavici u sebi riječ za koju nisi siguran, ako ide kratki samoglasnik npr. dete, ide ije-dijete. Ako ide dugi, kao dugo e u deca ide je-djeca. Probaj :) reč-riječ! rečnik-rječnik!

Kako god hocete, ali necete moci da radite doveka nezakonite stvari na ulicama, a za mene su jedino merodavni izbori i tu prestaje svaka spekulacija o tome ko ima legitimitet.

Dakle, mozes da radis sta hoces, ali ne i dokle hoces, i to vazi za svakoga. Poludeste.

I za mene.

Ali pošteni izbori, a ne šibicarski, Vučićevi izbori, sa potpunom kontrolom medija, ucenama, pritiscima, podmićivanjem, opštom krađom....

Idemo na izbore cim oslobodimo institucije koje ce da obezbede postene izbore.

A oslobadjamo ih polako 😊😊😊

Pa koristiš upravo ekavicu kad nisi siguran da li ide je ili ije. Izgovoriš na ekavici u sebi riječ za koju nisi siguran, ako ide kratki samoglasnik npr. dete, ide ije-dijete. Ako ide dugi, kao dugo e u deca ide je-djeca. Probaj :) reč-riječ! rečnik-rječnik!
Hm... to su mi već objašnjavali ali mi je malo teško razaznati razliku između kratkog i dugog samoglasnika.

Nego, muku mučim, prestali prodavato omiljeno mi vino, čak sam vinariju zvao, rekli mi da ne znaju da li će više biti po trgovinama, a mislio se za idući vikend počastiti.

😟

I po 15.8% alkohola je znalo imati, a više ga nema.

c42c8fb1-ffd6-4b4b-a6bf-dd4118e28b52.jpg

😭

Kako god hocete, ali necete moci da radite doveka nezakonite stvari na ulicama, a za mene su jedino merodavni izbori i tu prestaje svaka spekulacija o tome ko ima legitimitet.

Dakle, mozes da radis sta hoces, ali ne i dokle hoces, i to vazi za svakoga. Poludeste.
Тако је. Поштени избори. 12 година вала доста је! Досадило је и Богу и народу!

sta msilite, da li ce biti neke posledice danasnjeg mitinga?
posle onako najvljenog 15.3 nista se nije sustinski desilo.
i ovaj se najavljuje kao onaj..da li ce iza ovog biti neke posledice u situaciji u kojoj smo?

ili ce se zavrsiti kao i onaj..tresla se gora, rodio se mis?

Pretpostavljam da misliš na protest u Novom Pazaru.

Pa, biće kao i što je 15. mart bio najveći protest u istoriji Beograda i današnji dan najveći protest u istoriji Pazara.

Nece biti nista epohalno, i red je da se Srbija vrati u normalu i da se ne deli.

Pa kad budu izbori, videce se kako je i sta je, dosta je bilo podela i maltene vanrednog stanja 5 meseci.

Sve dok je Vučić na vlasti vraćanja u neku relativnu normalu neće biti , jasno je da mu je istekao rok trajanja i da narod hoće nešto novo i drugačije, sad možda on još malo može nekako na mišiće da se održi na vlasti ali imaće sve vreme proteste, štrajkove i većinu građana koji ga preziru.

Mislim sve i da se malo smire ti protesti (što teško da će se desiti) ono uzrok problema ostaje (a to je on i njegova kamarila) i nezadovoljstvo građana ostaje i biće dovoljan i neki najmanji i najbanalniji razlog da ubrzo ljudi opet izađu na ulice i ono prosto jasno je da ne može više da ostane na vlasti, to je očigledo i prosto ne postoji više način da se stvari vrate na stanje u kakvom su bile pre pre recimo godinu ili dve dana, i tek kad on ode sa vlasti može se govoriti o nekakvom vraćanju u relativnu normalu i o smirivanju situacije.

I za mene.

Ali pošteni izbori, a ne šibicarski, Vučićevi izbori, sa potpunom kontrolom medija, ucenama, pritiscima, podmićivanjem, opštom krađom....

Idemo na izbore cim oslobodimo institucije koje ce da obezbede postene izbore.

A oslobadjamo ih polako 😊😊😊
Ne videh da ste ijednu instituciju oslobodili, samo ste blokirali (univerzitet, puteve).

Ali ono, znas kako kaze jedna pesma - "svet je lep kada sanjamo".😊

Pa spominjao je i izbore i referendum tamo oko Nove godine, ali ocigledno niste sigurni u svoju pobedu cim ste odbijali. Da sad kaze "izbori", opet biste odbili, vadeci se kao Frederick, na nekakve nepostene izbore.

A eto, 5. oktobra je pobedio Kostunica uprkos svim zabranama i "izbornim uslovima", tako da...ima jedna stara poslovica ali bolje da je ne spominjem.

Sve dok je Vučić na vlasti vraćanja u neku relativnu normalu neće biti , jasno je da mu je istekao rok trajanja i da narod hoće nešto novo i drugačije, sad možda on još malo može nekako na mišiće da se održi na vlasti ali imaće sve vreme proteste, štrajkove i većinu građana koji ga preziru.

Mislim sve i da se malo smire ti protesti (što teško da će se desiti) ono uzrok problema ostaje (a to je on i njegova kamarila) i nezadovoljstvo građana ostaje i biće dovoljan i neki najmanji i najbanalniji razlog da ubrzo ljudi opet izađu na ulice i ono prosto jasno je da ne može više da ostane na vlasti, to je očigledo i prosto ne postoji više način da se stvari vrate na stanje u kakvom su bile pre pre recimo godinu ili dve dana, i tek kad on ode sa vlasti može se govoriti o nekakvom vraćanju u relativnu normalu i o smirivanju situacije.
Mora da se vrate stvari u kakvu takvu normalu da bi se organizovali izbori npr.

Sto je brzo to je i kuso, i ne valja, ne ide nista "na prepad", nego hladne glave i promisljeno.

Ne videh da ste ijednu instituciju oslobodili, samo ste blokirali (univerzitet, puteve).

Ali ono, znas kako kaze jedna pesma - "svet je lep kada sanjamo".😊

Pa spominjao je i izbore i referendum tamo oko Nove godine, ali ocigledno niste sigurni u svoju pobedu cim ste odbijali. Da sad kaze "izbori", opet biste odbili, vadeci se kao Frederick, na nekakve nepostene izbore.

A eto, 5. oktobra je pobedio Kostunica uprkos svim zabranama i "izbornim uslovima", tako da...ima jedna stara poslovica ali bolje da je ne spominjem.
U pravu si sve

i ovaj se najavljuje kao onaj..da li ce iza ovog biti neke posledice u situaciji u kojoj smo?

moraće država da deblokira državne škole. sve dalje bi bila legalizacija "prosvetnog" terorizma. istorijski zločin srpske prosvete nad srpskom decom.

što se njega tiče šta god da uradi završava karijeru.

Hm... to su mi već objašnjavali ali mi je malo teško razaznati razliku između kratkog i dugog samoglasnika.

Nego, muku mučim, prestali prodavato omiljeno mi vino, čak sam vinariju zvao, rekli mi da ne znaju da li će više biti po trgovinama, a mislio se za idući vikend počastiti.

😟

Pogledajte prilog 1713214

😭
Dobro su ga i do sad imali, dole oko Stona vazda spaljeni vinogradi. Što si čekao idući vikend, sam si kriv :D

Verovatno se neće desiti ništa. Skupovi su potvrdili da je većinska Srbija protiv vlasti (dobrovoljno okupljanje vs prinudno), ali ne postoji politička artikulacija pa ni studenti ni opozicija ne znaju da iskoriste to nezadovoljstvo. Drugim rečima, nezadovoljna masa traži nekog lidera a njega njema ni za leka. Svi znaju sta neće, niko ne zna šta hoće. A i kad znaju, znaju svi različito. Ako žele nešto da postignu, moraju da se ujedine i dogovore. Neka nađu novog Koštunicu, šta god. Ako ne urade ništa, protesti će se ugasiti sami od sebe, ništa ne može da traje večno, a onda će uslediti odmazda nad školskom i akademskom zajednicom kako se ovo više nikad ne bi ponovilo.

Dinstanje je u toku.
Studentski zahtevi nisu ispunjeni.
Rio Tinto mrš iz Srbije!

Mora da se vrate stvari u kakvu takvu normalu da bi se organizovali izbori npr.

Sto je brzo to je i kuso, i ne valja, ne ide nista "na prepad", nego hladne glave i promisljeno.

Pa da bi se organizovali neki da kažemo fer i legitimni izbori prvo vlast mora da ispuni zahteve studenata, moraju da se oslobode institucije, medijski prostor, da se promeni izborni zakon, birački spiskovi, itd a vlast nema nameru to da uradi već ignoriše zasteve studenata, pravi se da se ništa ne dešava, pritom još dodatno zateže situaciju i doliva ulje na vatru i pokušava da ispegla stvar nekom jeftinom i naivnom propagandom i spinovima.
Znači vlast očigledno nema nameru da sarađuje (jer bi to značilo njihov kraj) i želi da zadrži status kvo (što je nemoguće) i politički, medijski i svaki drugi monopol i sve dok je tako nema uslova za fer i legitimne izbore a samim tim nema ni smirivanja tenzija i vraćanja u neku relativnu normalu.

Mislim još pre 10 godina je bilo jasno da će ove biti moguće smeniti jedino na ulici i prosto dešava se ono što je bilo neizbežno i što smo svi mi znali da će se desiti u nekom momentu.

Tako da jedino nam preostaje da najurimo ove pa onda pamet u glavu (lustracija, izmene zakona, uključivanje građanja u politički život i donešenje odluka, itd) kako si ne bi dozvolili da nas opet ovakvo zlo snađe i neko koga ćemo opet morati na ulici da smenjujemo, nadam se da će nam naprednjaci biti neka škola za ubuduće.

😟

Pogledajte prilog 1713214

😭
На сву муку још и то! Па има ли краја невољама? Дубоко саосећам са твојим губитком. :(

Posle 12.4. blokade postaju nelegalne, a tužioci koji ne deluju po zakonu idu u zatvor...i naravno, ko stane na ulicu da blokira prolaz dobije prekršajnu prijavu i plati kaznu....prosto...
Poenta je da ni vučić posle 12. nije dovoljan da zaštiti rektora i nasilnike na ulici, a vala ni javne tužioce i sudije....jer prosto dest ljudi može da izbaci kriminalce na ulicu....

Back