Poskupljenje auto-gasa, uskoro još viša cena

o tome se i radi...
isto kao sa ugradnjom plina za 300 evra ili za 500 evra...
za 300 dobijesh bugarski uredjaj koji ce ti ugraditi u nekoj shupi,
pa kad ti crkne auto ili se zapali, ******, nikom nishta...:roll:
mi dajemo 7 godina garancije ili 150 hiljada na komjutersku jedinicu,
a isto vazhi i za dizne, ali Dragon dizne, koje su kao Hana...
one su i skuplje, ali zato platish i nemash problem...
ostale dizne, creva, filteri, to spada u potroshni materijal,
i menja se nakon odredjene kilometrazhe...

@mmaher
Oce li biti nekog konkretnijeg leka i za te JTS, FSI, TBI itd. motore u neko skorije vreme kod nas? Znam da postoji neki nov sistem koji dovodi plin kao tecnu fazu preko benzinske instalacije gde se i dalje samo plin trosi ali nema nekih informacija o tome dokle se stiglo sa tim :think:

pazi ovako....
shto se tiche JTS motora nece, jer se taj motor generalno pokazao kao promashaj, i na samom benzinu ima probleme, zato ga niko ni ne prepravlja da radi na plin,
ima problem sa diznama, i vrh dizne je sklon lomu, pa kad se odlomi komad i upadne u motor, izaziva teshku havariju...
shto se tiche FSI motora, takvi uredjaji vec postoje, i u zavisnosti od koda motora, ugradjuje se plin.
u sushtini, kod tih motora postoji problem da nisu svi motori (sa svim kodovima) ispitani, pa zato za neke mozhe na prvu loptu,
a kod ovih shto nisu ispitani mozhe, ali je mnogo komplikovanije, jer su sami proizvodjachi napravili neke sitne izmene,
potpuno zanemarljive, ali dovoljne da imash 3 puta vishe posla oko same ugradnje...primera radi, zamenili su zhice,
i gde je kod motora (lupam) BTF signalna zhica je crvena, a kod istog tog motora samo sa oznakom DRM zhica je braon...
to su verovatno radili kako turci i kinezi ne bi kopirali tako lako delove, ako razumesh shta hocu da kazhem...

shto se tiche tog sistema koji dovodi techni plin kroz benzinske dizne,
sistem je izgradio BRC iz ime mu je LDI Liquid Direct Injection.
za sada ne mozhe da se instalira na sva vozila, jer naravno nije ispitan na svim vozilima,
dosta je skup, od 3 do 5 hiljada evra, zavisi od vozila, i smanjuje samu potroshnju za 20% i daje vishe snage,
otprilike tih istih 20%...to se deshava jer je samo gorivo hladno, taj sistem ne koristi isparivach,
shto mu daje bolje sagorevanje(veca snaga) i vecu iskorishcenost goriva (manja potroshnja).
BRC radi na tome da se dogovori sa proizvodjachima automobila o fabrichkoj ugradnji,
shto ce ceo sistem uchiniti mnogo pristupachnijim...
KAda bi proizvodjachi uspeli da sam benzin ohlade i hladnog ga ubrizgaju u motor,
to bi bila revolucija, medjutim, to reshenje josh uvek ne postoji...za sada...

Obicno se prica o 2.0 iz 156. Problem sa diznama ima, ali nisam cuo da je neko imao havariju jer se odlomilo parce dizne.. Drugi problem su ultra tanke karike, koje se trose brze nego sto bi trebalo. Ovi iz 159 su totalno drugaciji motori, blok je Opelov, verovatno i klipovi i radilica, a glava i ubrizgavanje je alfina nadgradnja. Znam da imaju lanac, varijator i na usisnoj i na izduvnoj bregastoj. Nema ih puno kod nas, tako da nisam cuo nista o njima.

Obicno se prica o 2.0 iz 156. Problem sa diznama ima, ali nisam cuo da je neko imao havariju jer se odlomilo parce dizne.. Drugi problem su ultra tanke karike, koje se trose brze nego sto bi trebalo. Ovi iz 159 su totalno drugaciji motori, blok je Opelov, verovatno i klipovi i radilica, a glava i ubrizgavanje je alfina nadgradnja. Znam da imaju lanac, varijator i na usisnoj i na izduvnoj bregastoj. Nema ih puno kod nas, tako da nisam cuo nista o njima.

u svakom sluchaju, znash vishe od mene...
ja nit sam majstor nit se mnogo razumem...
ja kad neshto treba pitam direktora, on je u poslu zadnjih 15 godina,
i jedan je od boljih majstora u Srbiji kad je ugradnja gasa u pitanju...
iako je mladji od mene, ima veliko iskustvo u tom poslu...
ugradjivali smo plin i u kamione Europetrola, poshto sa njima saradjujemo...
skupa, ali vrlo rentabilna investicija ako ti kamion ne stoji...

Pa ne znam dovoljno. Jednog dana cu postati vlasnik 159-ke, voleo bih da to bude neki benzinac, najradije tbi, ali nisam cuo nista konkretno o njima kod nas. Da citam na stranim forumima mislim da nema preterane koristi, jer zna se kakvo je nase gorivo, pa je bilo sta sto procitam u vezi ubrizgavanja, npr. da nema problema, besmisleno.

Kad si vec spomenuo kamione, kolika je usteda?

Pa ne znam dovoljno. Jednog dana cu postati vlasnik 159-ke, voleo bih da to bude neki benzinac, najradije tbi, ali nisam cuo nista konkretno o njima kod nas. Da citam na stranim forumima mislim da nema preterane koristi, jer zna se kakvo je nase gorivo, pa je bilo sta sto procitam u vezi ubrizgavanja, npr. da nema problema, besmisleno.

Kad si vec spomenuo kamione, kolika je usteda?

znash kako...
to zavisi od same namene kamiona tj od opterecenja...
sistemi koji se montiraju su bi-fuel, dakle troshi i dizel i gas,
i odnos potroshnje varira od 50-50 pa do 80-20 (dizel/gas)...
ushteda je do 17% izrazheno u novcu, mada, kako se krece cena gasa kod nas...
to sve dovodi u pitanje...
inache, u Holandiji voze kamione na techni metan, shto em smanjuje potroshnju,
em povecava ushtedu, ne zagadjuje okolinu, ne stvara buku...milina Bozhija!
evo tekst pa prochitaj, interesantno je za saznati...:)
http://autogasmagazin.rs/lng/energetska-transformacija-na-holandski-nacin/

Back