Poskupeo Infostan za Beograđane; Skupština grada promenila način plaćanja provizije

• Začetnik teme Začetnik teme acabg
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Mi, većina, ne volimo taj ku-er. Ko ga voli neka ga plati.
Хехе... електронско плаћање које је било бесплатно сада кошта 30 динара... У пошти плаћање сада кошта 60, у банкама још више.

Па ако плаћаш неколико рачуна... Ако ти је свеједно да бациш пар стотина динара у ништа само због начина плаћања... Како хоћеш.

Kada vam stigne racun za april ili ko moze da proveri preko esanduceta da li je stavka hladna voda uvecana?
Код мене је "скочило" јер су читали негде у фебруару па је рачун у марту био осетно већи. Ко има више чланова домаћинства, њима је разлика баш велика.
Следећи рачун је стигао тек нешто већи него иначе.
Следеће читање очекујемо у августу, на рачуну у септембру.

Не читају свуда у исто време.

Код мене је "скочило" јер су читали негде у фебруару па је рачун у марту био осетно већи. Ко има више чланова домаћинства, њима је разлика баш велика.
Следећи рачун је стигао тек нешто већи него иначе.
Следеће читање очекујемо у августу, на рачуну у септембру.

Не читају свуда у исто време.
Ne očitava vam vodu svaki mjesec?

Хехе... електронско плаћање које је било бесплатно сада кошта 30 динара... У пошти плаћање сада кошта 60, у банкама још више.

Па ако плаћаш неколико рачуна... Ако ти је свеједно да бациш пар стотина динара у ништа само због начина плаћања... Како хоћеш.
Kod nas je besplatno ako netko ima takav ugovor s nekim, da ne plaća naknadu. Ja i kad plaćam s mobitelom platim naknadu od 0.3€ po računu, bez obzira na QR code.
Svi gradski računi su bez naknade na gradskoj blagajni kod mene.

Kada vam stigne racun za april ili ko moze da proveri preko esanduceta da li je stavka hladna voda uvecana?
Jeste, za oko 50 din (1 clan prijavljen), kanalizacija za 20 d
Хехе... електронско плаћање које је било бесплатно сада кошта 30 динара...
koja je to banka ziva nisam? :roll:

Ja sam u intezi, elektonski sve placam, i vec duze vreme je 14 d provizija, a za infostan je besplatno.

2 clana domacinstva, racun uvecan preko 3000 din. Potrosnja koja je oko 10m3 mesecno godinama, sada je 60m3.

Vise mi izgleda na jos jedno otimanje para od strane drzave
jel to zgrada ili kuca?

Moja drugarica na b.nrdu, u zgradi godinama placa nenormalu potrosnju...Bunili se, podnosili reklamacije, nista, moraju da placaju, a kao sve ispravno, utvrdili majstori...

A u nasoj kuci, u drugom gradu, pukla bila cev sa spoljne strane nismo odmah primetili...grdna voda iscurela i ogroman racun nam dosao..Majstor nam izvrsio opravku i posle toga smo prijavili reklamaciju da je pukla cev. Komisija iz vodovoda dosla, videli da su bili radovi i otpisalli nam tu veliku potraznju, samo su prosek uzeli, oko 10m3.

Ne očitava vam vodu svaki mjesec?
Као што смо сазнали, не...
Мада и то заобилазним путем, гледајући прошлогодишње рачуне.

Kod nas je besplatno ako netko ima takav ugovor s nekim, da ne plaća naknadu. Ja i kad plaćam s mobitelom platim naknadu od 0.3€ po računu, bez obzira na QR code.
Svi gradski računi su bez naknade na gradskoj blagajni kod mene.
Јесте, Београд је имао уговор са поштом... који су сада поништили.

koja je to banka ziva nisam? :roll:

Ja sam u intezi, elektonski sve placam, i vec duze vreme je 14 d provizija, a za infostan je besplatno.
Само преносим шта сам читао, још прошле године.
Немам никакве картице, плаћам само кеш, у пошти (скоро све).

preporucujem ti da citas ono sto pisemo na beogradu, bices uvek sveze i tacno obavesten
Могуће, али је добро да имам и некога ко може да буде правно одговоран за своје јавне изјаве.

Није било тешко пронаћи:
18.08.2021
https://www.rts.rs/vesti/ekonomija/4482777/provizije-onlajn-placanje.html
Банке почеле да наплаћују чак и онлајн услуге – како да грађани прођу јефтиније

...
Додаје да је провизија за онлајн плаћање од 15 и 30 динара по налогу, у зависности од банке.

Као што смо сазнали, не...
Мада и то заобилазним путем, гледајући прошлогодишње рачуне.

Јесте, Београд је имао уговор са поштом... који су сада поништили.
A ne možete tražiti da vam ugrade daljinsko očitavanje vodomjera?
Nama su početkom godine ugradili za struju, i pred par godina za grijanje, kad smo uvodili razdjelnike. Bilo je nekoga govora i za vodu, ali kak je počela korona, to je stalo, možda krene opet...

Pa da, ja koliko sam skužio, QR code nema veze, mislim ima, ali najbitnije je tko ima s kim ugovorenu uslugu da ne plaća proviziju. Kod nas mislim da je najpovoljnije na platomatu od HT-a. Kod njih je 0.26€ (bivše 2kn), i još ti vraća neku razliku do 0.1€, tako da ispadne i manje od tih 0.26€.
Evo za HRT. Račun je 10.62€ + 0.26€ naknada. To je ukupno 10.88€. Ali automat radi korekciju od tih 0.08€ (jer ne može primati i vraćati manje od 0.1€) tako da sam zapravo platio naknadu od 0.18€.
IMG_20230503_123359.jpg

Back