Posesivnost,ljubomora ili zaostalost..a mozda i vaspitanje

Poruka
18.868
Gledala sam juce neku emisiju,pojma nemam kako se zove prvi put sam je videla.Mladi bracni par se nesto kao ispoveda o svom zajednickom zivotu.I sve fino sve ok,oboje izgledaju sasvim normalno sve dok nisu progovorili..:roll:Da skratim-on njoj ne dozvoljava da ima dugacke nedajtiboze namazane nokte jer ona nije vise devojka,ona je udata zena,sta ce ljudi reci,kako ona moze da kuva i radi po kuci sa tim noktima,odmah ce narod svasta da prica.Ona ne sme da nosi uske pantalone,niti mini suknju ma nista iznad kolena,dekolte se ni ne spominje,jer u suprotnom to je nepostovanje muza,to je mogla kao slobodna devojka itd.Takodje ona njemu ne dozvoljava da nosi dzempere i farmerke vec samo trenerke,jer je tako sigurna da nece sesti u kafic sa nekom drugom,nema izlazaka uvece,nema ovo nema ono...uglavnom ovo dvoje ljudi jedno drugome stavlja brnjicu,i povodac oko vrata..zasto ljudi imaju potrebu da rade to jedno drugom..rec je o paru iZ Bosne,ali i moj muz je odatle pa nikada nije ni probao da me promeni,a kamoli da me zakopca od glave do pete ogranici mi kontakt sa ljudima a nisam ni ja njemu..dakle..sta vi kazete..

nesigurnost, potreba za kontrolom, strah od napustanja.

jedna devojka koju poznajem imala je godinama decka i oni su se medjusobno kontrolisali. ne tako extremno kao ovo dvoje iz price, ali jesu postavljali ostrije zabrane. u sustini oni su jedno drugom takvi odgovarali. stalno napadali jedno drugo da imaju jos nekoga, da varaju itd. slusajuci ih covek nije znao da li da se smeje ili sta da radi. raskinuli posle niza godina, jer su se smorili.
danas ona mora sebe da kontrolise da ne bi kontrolisala drugog decka, jer taj nece da trpi to, a ni sam nije sklon konroli. kapiram da i ovima iz price odgovara tako (sta god oni rekli). pogotovo sto je obostrano. sto bi rekli krpa nasla zakrpu. :lol:

edit strah od napustanja nekada ima veze sa detinjstvom tj. tada je postojala nesigurnost u roditelje, koliko znam.

Poslednja izmena:
Našli se ljudi, odgovaraju jedno drugom , sigurno im prija ono što rade jedno drugom, koliko god to nama delovalo čudno. Osobe drugačijeg karaktera ih ne bi trpele.

pa da...:D

Meni su jos odvratniji oni koji svojoj zeni ne daju da obuce uske farmerke ali zato vrlo rado zevaju u tudje zene koje su u uskim farmerkama i sa dekolteom do pupka :neutral:

klasika...:lol::lol::lol:

Gledala sam juce neku emisiju,pojma nemam kako se zove prvi put sam je videla.Mladi bracni par se nesto kao ispoveda o svom zajednickom zivotu.I sve fino sve ok,oboje izgledaju sasvim normalno sve dok nisu progovorili..:roll:Da skratim-on njoj ne dozvoljava da ima dugacke nedajtiboze namazane nokte jer ona nije vise devojka,ona je udata zena,sta ce ljudi reci,kako ona moze da kuva i radi po kuci sa tim noktima,odmah ce narod svasta da prica.Ona ne sme da nosi uske pantalone,niti mini suknju ma nista iznad kolena,dekolte se ni ne spominje,jer u suprotnom to je nepostovanje muza,to je mogla kao slobodna devojka itd.Takodje ona njemu ne dozvoljava da nosi dzempere i farmerke vec samo trenerke,jer je tako sigurna da nece sesti u kafic sa nekom drugom,nema izlazaka uvece,nema ovo nema ono...uglavnom ovo dvoje ljudi jedno drugome stavlja brnjicu,i povodac oko vrata..zasto ljudi imaju potrebu da rade to jedno drugom..rec je o paru iZ Bosne,ali i moj muz je odatle pa nikada nije ni probao da me promeni,a kamoli da me zakopca od glave do pete ogranici mi kontakt sa ljudima a nisam ni ja njemu..dakle..sta vi kazete..

to je osuđeno ili na propast, ili na doživotni čemer :neutral:
nikad, ali nikad ne dozvoljavam da mi se veže bilo kakva omča, u bilo kom smislu...

što se teme tiče, imam komšiju (mislim da sam to već pričala) koji ne da ženi da se šminka, pa ona, kad negde krene, ode u podrum, našminka se, a skine šminku pre nego što se vrati kući :neutral:
imam i drugog komšiju koji ženi nije dao da depilira noge (to dok su bili mlađi), ali iz sasvim drugih pobuda - to mu se sviđalo :hahaha:

Najvažnije da su se njih dvoje našli, i da imaju iste vrednosti.

Gledano sa strane, to izgleda samo malo gore od čuvenih rečenica Red je da se skrasiš, nisi više mlad/a, Kad će deca? , Šta si završila (jer se podrazumeva da je a) svako studirao b) svako diplomirao) i slično. Imaju ljudi neke predstave o tome kako život treba da izgleda - možda su im potrebni putokazi, ko zna.

to je osuđeno ili na propast, ili na doživotni čemer :neutral:
nikad, ali nikad ne dozvoljavam da mi se veže bilo kakva omča, u bilo kom smislu...

što se teme tiče, imam komšiju (mislim da sam to već pričala) koji ne da ženi da se šminka, pa ona, kad negde krene, ode u podrum, našminka se, a skine šminku pre nego što se vrati kući :neutral:imam i drugog komšiju koji ženi nije dao da depilira noge (to dok su bili mlađi), ali iz sasvim drugih pobuda - to mu se sviđalo :hahaha:

Ovako nešto sam i ja u komšiluku imala priliku da vidim, devojka koja je radila u dragstoru se posle veze od 10-ak godina udala.Za vreme trajanja te veze sve je bilo normalno, izlazili su, putovali, oblačila se i šminkala kako je htela, da bi se situacija promenila kada se udala za njega.Na posao je dolazila nenašminkana, da bi se kad nema mušterija našminkala i tu šminku skinula pre nego on dođe po nju :eek: Naravno, prestala je i da nosi mini-suknje i sl.jer ona je sad udata žena i to ne dolazi u obzir.Moram još da kažem da je taj brak pukao posle nešto više od godinu dana, eto, a u vezi su bili tako dugo!

Pa el ima on potrebu da stavi mindjusu i izlazi ko klinac..nea..to su neke stvari koje se podrazumevaju kao prosle..sad kad ih neko prevazidje i na koji nacin neko odreaguje nije bitno

Pa ako su to oni, ako je to njihovo shvatanje zivota i braka, ako su srecni tako onda neka jedno drugom postavljaju i zahteve i ciljeve kakve god zele. E sad kad bi im palo na pamet da organizuju pokret ili slicno nesto koji bi da na bilo koji nacin drugima nametne takav zivot onda bi zasluzili svaku osudu.
Moja prijateljica sa svoje dvadeset i cetiri ne sme da se uloguje na fejsbuk bez prisustva muza a da posalje poruku kolegi sa posla bilo bi ravno preljubi. Njen zivot, ne kritikujem ali ne mogu ni da slusam o prednostima takve "bliskosti". Cim pocne da tupi o tome okrenem se i odem.

]
Pa el ima on potrebu da stavi mindjusu i izlazi ko klinac..nea..to su neke stvari koje se podrazumevaju kao prosle..sad kad ih neko prevazidje i na koji nacin neko odreaguje nije bitno
Pa neznam,mozda gresim ali smatram da se tu ne radi o prevazilazenju necega,o nekoj klinackoj fazi koja se zavrsila i sad smo oboje ozbiljni ljudi..odrastanje nema uvek veze sa spoljnjim izgledom,sa imidzom neke osobe.Ja poznajem dosta ljudi koji imaju eto bas tvoj primer da uzmem-mindjusu u nosu recimo a odrasle zrele osobe.Mislim,ako sam se uozbiljila i nisam vise devojka zar treba da prestanem da se oblacim kako zelim,da se sminkam,da se negujem..isto vazi za muski pol..

]
Pa neznam,mozda gresim ali smatram da se tu ne radi o prevazilazenju necega,o nekoj klinackoj fazi koja se zavrsila i sad smo oboje ozbiljni ljudi..odrastanje nema uvek veze sa spoljnjim izgledom,sa imidzom neke osobe.Ja poznajem dosta ljudi koji imaju eto bas tvoj primer da uzmem-mindjusu u nosu recimo a odrasle zrele osobe.Mislim,ako sam se uozbiljila i nisam vise devojka zar treba da prestanem da se oblacim kako zelim,da se sminkam,da se negujem..isto vazi za muski pol..

Pa treba svako da se menja i napreduje u svakom slucaju izgleda ozbiljno..sad sto se ovi prepucavaju sta se kome dopada i nije mi nesto za osudu..razlikuju se ljudi i traze i po tom ukusu valjda

Pa ako su to oni, ako je to njihovo shvatanje zivota i braka, ako su srecni tako onda neka jedno drugom postavljaju i zahteve i ciljeve kakve god zele. E sad kad bi im palo na pamet da organizuju pokret ili slicno nesto koji bi da na bilo koji nacin drugima nametne takav zivot onda bi zasluzili svaku osudu.
Moja prijateljica sa svoje dvadeset i cetiri ne sme da se uloguje na fejsbuk bez prisustva muza a da posalje poruku kolegi sa posla bilo bi ravno preljubi. Njen zivot, ne kritikujem ali ne mogu ni da slusam o prednostima takve "bliskosti". Cim pocne da tupi o tome okrenem se i odem.

E vidis bas se radi o tome da to vise nije bliskost,to je robovlasnicki odnos..to nije ono-ja pripadam tebi ti pripadas meni,vec ja pripadam tebi,i trudim se da stavim dodatni tas na onu drugu stranu kako bi i ti pripadao meni,i ja sam prinudjena da ti postavim uslove da bi koliko toliko i ja bila ravnopravna u ovoj vezi.Mada zna se to je samo halucinacija,u toj vezi nema ravnopravnosti..i sta je uopste to u ljudima da odmah pozele da promene tu voljenu osobu,da je ukalupe u svoja ocekivanja i smatranja,cim stave burmu na prst..

E vidis bas se radi o tome da to vise nije bliskost,to je robovlasnicki odnos..to nije ono-ja pripadam tebi ti pripadas meni,vec ja pripadam tebi,i trudim se da stavim dodatni tas na onu drugu stranu kako bi i ti pripadao meni,i ja sam prinudjena da ti postavim uslove da bi koliko toliko i ja bila ravnopravna u ovoj vezi.Mada zna se to je samo halucinacija,u toj vezi nema ravnopravnosti..i sta je uopste to u ljudima da odmah pozele da promene tu voljenu osobu,da je ukalupe u svoja ocekivanja i smatranja,cim stave burmu na prst..

Oni se ne lože na jednakost, oni se lože na potčinjavanje... I oni bi se verovatno čudili tvojoj vezi - svako radi šta hoće, izgleda kako hoće, i izlazi s kim hoće - na šta to liči? : ) Uostalom, postoje žene koje veruju da je to što ih partner tuče dokaz ljubavi i interesovanja - pa tako i ovo dvoje...

Back