poseri se po sebi

kao to da većina ljudi izjavljuje da voli sebe najviše na svetu
a svakodnevno sere po sebi, ponižava se, ne čini ništa, smrdi, životari
kako do/po-kazujete sebi da se volite?

Ne znam, ja sebe i ne volim nesto posebno, nezadovoljna sam samom sobom. Bice da me to nezadovoljstvo tera da radim na sebi, da ucim, da se razvijam, obogacujem sebe u svakom pogledu, niposto ne dozvoljavam da se ponizavam ili da me bilo ko ponizava u bilo kom pogledu.

Odatle kapiram da onda ovi koji 'vole sebe takve kakvi su' zive potpuno zadovoljni svojim (ne)uspesima sto ih ne vuce ka bilo kakvom radu na sebi. Mrze sve sto hoda, a izgleda i bolje je od njih, mrze ljude koji se pomuce da nesto dobiju u zivotu, zavide im kad se i to malo truda isplati, a sami ne bi ni za sta na svetu podigli mali prst da nesto urade za sebe. Lezilebovici.

Ignorance is bliss.

Pa, dobro - verovatno neko mora pošteno i da te ono, što se kaže, pošteno "ugov*i" ili use*e, da shvatiš neke stvari. Kada nešto nećeš skontati milom, e onda ćeš brajko moj, lepo da shvatiš silom. Valjda to tako ide. :) Ja sebe očito nisam dovoljno bila volela. Kada sam dopuštala, tako neke stvarčice...Osećala sam se, pa, ono... ugaženom. Nagaženom. Najstrašnije...pregaženom. Ali, ok. Što bi rekli : što ste gazili - gazili ste. Kraj je predstave, Izlaz Vam je tabla levo, prva krivina pa desno i gudbaj. :) Pametan uči na tudjim greškama, a manje pametni na sopstvenim. ♥

Nije samouzdizanje uslov za ljubav prema sebi. Sama činjenica da se uopšte pitamo da li smo dobri ili ne znači da sebi dodeljujemo pažnju. Dakle, ljubav prema sebi se u ovom smislu iskazuje kroz samoanalizu, bez obzira ka kakvim kritikama to vodi.

Back