Posedovanje

Dal vam imponuje da posedujete stvari,ljude,zivotinje...?

Stvari donekle, ljude i zivotinje niposto.
Bila sam u situaciji gdje sam se osjecala kao tudje vlasnistvo, emotivno. Tesko je to robstvo.
Stvari mi trebaju iz prakticnih razloga i kada ti olaksaju svakodnevnicu, kakva milina. Mogla bi se i ta vrsta posjedovanja svesti na manje kada bih posjedovala jednu osobu - sebe.

više volim komfor nego što mi imponuje, ne bih da padam ispod nivoa komfora
ponešto mi i imponuje ali to se nekako zaslužilo
mada ne znam ni šta pitaš
ne bi valda bilo dobro ni da sad oću previše komfora pa kao trudim se

- - - - - - - - - -

imponovalo bi mi da posedujem imanje od 20 hektara šume i vilu na jugu Engleske koje mi je ostalo od askurđela.
ovako.... ništa materijalno mi nije sveto i prema svemu imam prilično površan odnos
po sistemu izi kam izi go...

ja kad oću da raščistim sto to su muke, sve mi glupo da odstranim : ) : ) : )
mada možda sam u nekim životnim fazama mislila da lakše bacam al gomila je tu pa je tu

pa ljude ne posedujem, nekima bih se hvalila da su dobri kontakti al nisu ne umem, al kao wow poznajem tog i tog samo nismo ortaci
više u nekiom faca smislu nego bogataškom

kao repliciram

Poslednja izmena:
više volim komfor nego što mi imponuje, ne bih da padam ispod nivoa komfora
ponešto mi i imponuje ali to se nekako zaslužilo
mada ne znam ni šta pitaš
ne bi valda bilo dobro ni da sad oću previše komfora pa kao trudim se

- - - - - - - - - -

ja kad oću da raščistim sto to su muke, sve mi glupo da odstranim : ) : ) : )
mada možda sam u nekim životnim fazama mislila da lakše bacam al gomila je tu pa je tu

pa ljude ne posedujem, nekima bih se hvalila da su dobri kontakti al nisu ne umem, al kao wow poznajem tog i tog samo nismo ortaci
više u nekiom faca smislu nego bogataškom

kao repliciram

ma sve je kul kao i tvoja replika.
ljude ne posedujem niti imam takve ambicije. ko hoće sam on je u mom gravitacionom polju
ko neće plovi svemirom...

kuće stanove kola lokale garderobu rolere tašne i kofere.... ništa ne čuvam ni nad čim se ne tresem.. sve može da bude tu a i ne mora...
na to sam mislila. nemam izgrađen odnos poštovanja prema materijalnom svetu.

nisu budisti samo su rezignirani
a to mu negde izađe na isto
mislim efekti na životne stavove su ravna linija
šta da branim moliću lepo?

punoletni krš od auta koji vozim
garderobu kupljenu iz druge ruke
ili rasklimanu nogu od kreveta?

ma sve je kul kao i tvoja replika.
ljude ne posedujem niti imam takve ambicije. ko hoće sam on je u mom gravitacionom polju
ko neće plovi svemirom...

kuće stanove kola lokale garderobu rolere tašne i kofere.... ništa ne čuvam ni nad čim se ne tresem.. sve može da bude tu a i ne mora...
na to sam mislila. nemam izgrađen odnos poštovanja prema materijalnom svetu.

nisam te prozivala, ev. sam se uporedila, meni je sad teško da bacam i imam gomile mada kad bih baš morala... a šta radite npr sa skriptama s faksa, jel ste ih prosledili
mogla sam da imam bolja poznanstva do sad jer sam imala prilike i kajem se što sam ja sad :confused: mislim da mi krstarica tu nije kriva, ne toliko poznanstva poslovna nego ljudska al sam to valjda gora verzija mene i verovatno će ot tako nastaviti

a ovo za stan svaka čast znači umeš da preživiš ja ne skroz
znači da kreten sam ali te sad ne prozivam, moguće da sam isto nekad bila svejedno prema materijalnom al sad nije tako
...

joj al tak kad zakucam, pa pročitam, pa je pametno, a ono posle niko ništa u pm :D
ev nastave da se međusobno šale :zcepanje:
eto nije ni meni lako ko je pomislio da jeste, vidite sad da nije
:(

kao ignorishem peshu kao blam me je ili nije mislim dobro valjda se stvarno i ne seća ali pomalo da ali nije bitno ali kao nije mi skroz lagodno :confused:
a samo sam slšala doktora između ostalog

Poslednja izmena:
nisu budisti samo su rezignirani
a to mu negde izađe na isto
mislim efekti na životne stavove su ravna linija
šta da branim moliću lepo?

punoletni krš od auta koji vozim
garderobu kupljenu iz druge ruke
ili rasklimanu nogu od kreveta?

Moze za taj krs da te veze i gomila uspomena, zelja za posjedovanjem stvari i nije samo negativan pojam.

Back