Koristite zastareli pregledač. Možda neće pravilno prikazivati ove ili druge veb strane. Trebalo bi da ga nadogradite ili koristite alternativni pregledač.
Ljudi molim vas za pomoc, devojka mi je zavrsila Ekonomski fakultet po Bolonji i ima naziv ,,Ekonomista,, da li neko zna,moze li ona predavati u srednjoj skoli?
pa koliko znam tvoja devojka je sada bachelor... Mislim da to nije dovoljno jer je uvek ranije trebao da budes diplomirani.. Mada najbolje je da pita nekoga u upravi skole ili tome slicno..
Ljudi molim vas za pomoc, devojka mi je zavrsila Ekonomski fakultet po Bolonji i ima naziv ,,Ekonomista,, da li neko zna,moze li ona predavati u srednjoj skoli?
Moze da predaje osoba koja ima zavrsene visoke strukovne ili visoke akademske studije (drugim recima mogu predavati ljudi koji imaju zavrsenu visu skolu ili fakultet), master nije neophodan.
zar nisu sada po izmenjenom zakonu, nakon sto se zavrsi fax svi diplomirani...
ja studiram ekonomiju i nama je pre bilo da kada zavrsimo 4 godine da smo ekonomisti, ali sada kada je promenjen zakon, sa zavrsene 4 godine smo diplomirani ekonomisti...
neka se raspita malo na njenom faxu.
Ne mora, cak ni za drzanje nastave na visoj skoli nije neophodno da osoba ima zavrsene akademske studije dovoljne su strukovne, akademske studije su preduslov samo za nastavni kadar na fakultetu.
Moze da predaje osoba koja ima zavrsene visoke strukovne ili visoke akademske studije (drugim recima mogu predavati ljudi koji imaju zavrsenu visu skolu ili fakultet), master nije neophodan.
Moze da radi u ekonomskim skolama,i eventualno u pravnim,trgovackim i ponekoj turistickoj. Nema mnogo izbora i kao ekonomista znala bi da ako je ponuda mala a traznja prevelika nema mnogo sanse...
Jesi li saznao nesto o toj diplomi, sta moze da se radi sa njom? I mene bas zanima zbog devojke. Taj faks traje 3 godine, tako da nije diplomirani, vec samo ekonomista. E sad, ja se nadam da poslodavci uocavaju razliku izmedju vise skole i fakulteta. Valjda ima razlike imedju naziva ekonomista akademskih, i ekonomista strukovnih studija.