Posao u Rusiji (2)

Може ли неко казати колико се креће нето сатница за тесаре и армираче у Русији фирме типа Екситор, Велестрој како се већ зове, а и друге фирме.

Imam jedno pitanje ne vezano za platu :)
Koju god firmu da kontaktiram za posao u Rusiji kazu nemaju kvota za radnike iz Crne Gore, medjutim ja juce kontaktiro neku agenciju u Moskvu, kazu da imaju dosta kvota za Crnogorce, kostaju 50000 rubalja, za obicne radnike a za inzinjere kvote nisu potrebne zbog nedostatka istih. medjutim moram da nadjem firmu koja ce da kontaktira sa tom agencijom radi sigurnosti, nemogu ja licno, sta da radim, je li se ko sa tim susretao.

Добро Крсно што се нервираш. Чудан смо ми народ, егоисти.. само да је некоме добро и да има користи. кад се разглаба о платама и аконтацијама ево их ко мува на *******, а кад треба нешто дати, помоћи, онда мукица. Многи ће се препознати. Хвала на одговору и издвојених минут времена.

Хвала, цар си... z:lol: А за ово "људи овде ретко залазе" си баш лупио.. Али нема везе. Радио сам у Велестроју НПС 11, 2, 1..итд... некад давно. Требао ми је инфо за другаре... сатнице. Велики поздрав. :nosijelku:

Poslednja izmena:
Narode, treba mi pomoc, Sandra ili neko ko je gore...Mali mi danas prosao razgovor i ide uskoro na Sabetu. Zanima me koja mreza gore najbolje radi, koju karticu da uzme? Kako preko koje radi internet, ako ga uopste ima. Ili ako nema da mu uzmem mts i ukljucim opciju zvanja Srbije 10 rublji minut...ne znam ni sam. Dajte neko savet, ko je u kursu...

kupuje na sabeti karticu u svakom opstezitiju bolje radi neka mts .bilajn...ja npr imam telenor uplatim 120din mesecno na 9000 napisem MP u smsu i minut me kosta 18 din on tamo mora imati ruski broj na koji ga ti zoves sa telenorovog

Mogu da te kazne bez da bilo šta pišeš ili potpišeš. Naročito ako je kršenje radne discipline, dovodjenje u opasnost i ugrožavanje svog života ili života ljudi u tvom okruženju, u bilo kom obliku.
Pet hiljada nije velika kazna, s obzirom da je tamo gde ja radim početna odnosno najmanja kazna 10% od plate pa na dalje. Opet zavisi zbog čega je kazna, verovatno neki blaži prekršaj.

Iz iskustva znam da novčana kazna pa kolika god da je, uvek bolja opcija od uzimanja propuske i samim tim zabrane ulaska na gradilišta na period od godinu dana pa naviše, zavisi dal je gradilište pod KTK ili Transnjeft ili nešto treće. I tu retko ko može da ti pomogne ako te ne daj Bože to snadje. Svašta sam se nagledao. Zato ljudi čuvajte se.

Back