Posao u Rusiji (1)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pozdrav! Nije Kujumba nego otprilike 200km od Novog Urengoya.Na NPS-2 nije lose jer je najblize civilizaciji i nema zimnika.Do starog Urengoya je cca 120km.Sa same federalke ima 11km.Vrijeme bude hladnije nego na Sabetti ali na Sabetti zato svaki dan bude vlaga do 100%,vjetar je jak do vrlo jak takodjer svaki dan pa -35 bude kao -50,Purge su dosta redovite a onda je aktirovka i ne vidi se skoro nis od vjetra i nanosa snijega.Kisika ima cca 20% manje nego drugdje pa je osjecaj pospanosti svakodnevan.Tko ima problema sa tlakom bolje mu je izbjegavati ovo gradiliste (Sabettu)!!Vise ljudi je nazalost vec umrlo radi problema sa srcem! Tako da kaj se tice Yamala NPS-2 definitivno nije najgore mjesto za doci raditi.
Kako se odande cujes s porodicom? Ima li interneta i da li je dobar? Imas rusku karticu za telefon ili koristis svoju? Dali telefonu smetaju niske temperature?

Nakon 3 mjeseca imas pravo na 21 placeni dan odmora sto ukljucuje i povratnu kartu RU-SRB-RU.Na Sabetti je od prije nekoliko dana zazivil novi pravilnik di se ide doma nakon 2 mjeseca /21 dan takodjer potvrdjeno u ekonomskom odjelu da bu nama inostrancima sve placeno kao i ranije.
Kaj se tice zdrastvenog to ti ne znam al nemoj puno komplicirati doma da ti ne naplacuju nekaj kaj ti ovdje nece biti potrebno.Ak ides kao zapravscik (odjel GSM)to znaci da si kod Savica M.Ono kaj zakazcik tu zajebava je ADR,pa bi bilo odlicno ako ga imas.I vozac i onaj ko se snjim vozi u benzovozu moraju imati ADR.Ljecnicki nesto tipa vozaca ti je sasvim dovoljan.Rusi tu ionak zajebavaju da je na ruskom,pa je najbolje kad se sim dodje fotoshopirati med zakljucenje :) Kaj se tice uvjerenja o nekaznjavanju to ti je sa suda.I kaj se tice AIDS-a to pak trazi Ruska ambasada tak da svakako odi na testiranje.Cuvaj sve racune jer lovu nasi vracaju,sam vidi sa Dragicom u BG oko toga. To ti je to i dobro dosel u mehanizaciju :)

- - - - - - - - - -

Nakon 3 mjeseca imas pravo na 21 placeni dan odmora sto ukljucuje i povratnu kartu RU-SRB-RU.Na Sabetti je od prije nekoliko dana zazivil novi pravilnik di se ide doma nakon 2 mjeseca /21 dan takodjer potvrdjeno u ekonomskom odjelu da bu nama inostrancima sve placeno kao i ranije.
Kaj se tice zdrastvenog to ti ne znam al nemoj puno komplicirati doma da ti ne naplacuju nekaj kaj ti ovdje nece biti potrebno.Ak ides kao zapravscik (odjel GSM)to znaci da si kod Savica M.Ono kaj zakazcik tu zajebava je ADR,pa bi bilo odlicno ako ga imas.I vozac i onaj ko se snjim vozi u benzovozu moraju imati ADR.Ljecnicki nesto tipa vozaca ti je sasvim dovoljan.Rusi tu ionak zajebavaju da je na ruskom,pa je najbolje kad se sim dodje fotoshopirati med zakljucenje Kaj se tice uvjerenja o nekaznjavanju to ti je sa suda.I kaj se tice AIDS-a to pak trazi Ruska ambasada tak da svakako odi na testiranje.Cuvaj sve racune jer lovu nasi vracaju,sam vidi sa Dragicom u BG oko toga. To ti je to i dobro dosel u mehanizaciju

Medo31zg ti si iz Zagreba? Ocito kaj ne? Mi.jos uvijek tj muz ceka taj polazak. Razmijenili smo neke mailove da pozurimo buduci je muz od 01.02, odjavljen s posla. Culi smo s nekih drugih izvora za tih 2 mj novih sto je super. Kad tebi istice fura?

Kaj se tice zdrastvenog to ti ne znam al nemoj puno komplicirati doma da ti ne naplacuju nekaj kaj ti ovdje nece biti potrebno.Ak ides kao zapravscik (odjel GSM)to znaci da si kod Savica M.Ono kaj zakazcik tu zajebava je ADR,pa bi bilo odlicno ako ga imas.I vozac i onaj ko se snjim vozi u benzovozu moraju imati ADR.Ljecnicki nesto tipa vozaca ti je sasvim dovoljan.Rusi tu ionak zajebavaju da je na ruskom,pa je najbolje kad se sim dodje fotoshopirati med zakljucenje :) Kaj se tice uvjerenja o nekaznjavanju to ti je sa suda.I kaj se tice AIDS-a to pak trazi Ruska ambasada tak da svakako odi na testiranje.Cuvaj sve racune jer lovu nasi vracaju,sam vidi sa Dragicom u BG oko toga. To ti je to i dobro dosel u mehanizaciju :)

- - - - - - - - - -

Kaj se tice zdrastvenog to ti ne znam al nemoj puno komplicirati doma da ti ne naplacuju nekaj kaj ti ovdje nece biti potrebno.Ak ides kao zapravscik (odjel GSM)to znaci da si kod Savica M.Ono kaj zakazcik tu zajebava je ADR,pa bi bilo odlicno ako ga imas.I vozac i onaj ko se snjim vozi u benzovozu moraju imati ADR.Ljecnicki nesto tipa vozaca ti je sasvim dovoljan.Rusi tu ionak zajebavaju da je na ruskom,pa je najbolje kad se sim dodje fotoshopirati med zakljucenje Kaj se tice uvjerenja o nekaznjavanju to ti je sa suda.I kaj se tice AIDS-a to pak trazi Ruska ambasada tak da svakako odi na testiranje.Cuvaj sve racune jer lovu nasi vracaju,sam vidi sa Dragicom u BG oko toga. To ti je to i dobro dosel u mehanizaciju

Medo31zg, hvala ti puno na odgovoru na moja pitanja, tj. na detaljnom odgovoru na ista...zaista mi znace ove informacije...posto vidim da si zaista upucen u ovu pricu ( za odel nafte, mehanizaciju, ADR...) molim te samo mi reci, ako budem kod Savica, gde je to uopste ? Znam da je Jamal, ali gde je preciznije, koje mesto? Npr, Sabetta ili Kujuma ili...Hvala ti unapred na odgovoru, i veliki pozdrav za tebe ! I da, napisao si odjel GSM - za sta je to skracenica ? Pozzz

Danas sam se cuo sa jednim kolegom koji je u Rusiji. Velestroj,ali ne zna tacno koji je sklopio saradnju sa ruskim Rostokom,ili tako nesto,a ta ruska firma radi i van Rusije. U Rusiji ima sve manje posla tako da se pravi velika grupa radnika iz Velestroja koji ce ici u Holandiju i Belgiju da rade. Za sada toliko samo znam.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back