Posao u Rusiji (1)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Sandra postovanje, ako sam dobro zakljucio vas suprug je u Rusiji preko moskovskog Velestroja. Zamolio bih Vas ako mogu odgovori na moja pitanja tri, cetiri posta ranije...Hvala unapred.

Da al preko ovog novog velestroya moskva ako ti rade vizu koju ti placas ti si za stari velestroy gde sad situacija je najgora imaju fixnu platu plafon 80000r vezani za njihov kurs dolara koji oni odrede jednom godisnje ,sto se tice odmora imaju ga i placen put sve seatric od mog supruga radi za taj velestroy pa znam sta se desava tu

Da al preko ovog novog velestroya moskva ako ti rade vizu koju ti placas ti si za stari velestroy gde sad situacija je najgora imaju fixnu platu plafon 80000r vezani za njihov kurs dolara koji oni odrede jednom godisnje ,sto se tice odmora imaju ga i placen put sve seatric od mog supruga radi za taj velestroy pa znam sta se desava tu

Sandra, hvala na odgovoru...da, upravo tako, sve si u pravu...to je ta prica, stari velestroj moskva, fiksna plata u rubljama...jedino mi nije jasno ovo sto si napisala za kurs dolara jednom godisnje...kakve veze ima kurs dolara u ovom slucaju ? Evo kako sam ja to razumeo, a ti me ispravi ako gresim. Na primer, plata mi legne na racun u Sber bancu u rubljama ( 80000 ), novac podignem u povratku kuci u Moskvi u Sber banc direktno na salteru banke i i odmah tu ga pretvorim u evro. Nema nikakvih provizija u tom slucaju. Recimo, ako bih to uradio danas, bilo bi ovako - danas je gornji ( prodajni ) kurs evra u Sberu 89, i za 80000r bi kupio recimo 900 evra.
Da li sam u pravu u ovoj teoriji ili gresim negde ?
Sta znam, neka potrosim i 100 evra mesecno za dodatak za hranu i pice, opet ostane cistih recimo 800 evra, sto je skoro 100 hiljada dinara mesecne plate...to je za mene ogroman novac, s obzirom da ovde radim ozbiljan posao za nekih bednih 25 hiljada dinara i ne mogu vise...sve mi se smucilo...a imam porodicu, dvoje dece tinejdzera, ovako vise ne moze, nazalost...Hvala.

Sandra, hvala na odgovoru...da, upravo tako, sve si u pravu...to je ta prica, stari velestroj moskva, fiksna plata u rubljama...jedino mi nije jasno ovo sto si napisala za kurs dolara jednom godisnje...kakve veze ima kurs dolara u ovom slucaju ? Evo kako sam ja to razumeo, a ti me ispravi ako gresim. Na primer, plata mi legne na racun u Sber bancu u rubljama ( 80000 ), novac podignem u povratku kuci u Moskvi u Sber banc direktno na salteru banke i i odmah tu ga pretvorim u evro. Nema nikakvih provizija u tom slucaju. Recimo, ako bih to uradio danas, bilo bi ovako - danas je gornji ( prodajni ) kurs evra u Sberu 89, i za 80000r bi kupio recimo 900 evra.
Da li sam u pravu u ovoj teoriji ili gresim negde ?
Sta znam, neka potrosim i 100 evra mesecno za dodatak za hranu i pice, opet ostane cistih recimo 800 evra, sto je skoro 100 hiljada dinara mesecne plate...to je za mene ogroman novac, s obzirom da ovde radim ozbiljan posao za nekih bednih 25 hiljada dinara i ne mogu vise...sve mi se smucilo...a imam porodicu, dvoje dece tinejdzera, ovako vise ne moze, nazalost...Hvala.

E ovako plata fiksna ti je 1500, 2014 su im iaplacivali po kurau dolara koji su oni odredili 36 za rublju a 2015 su digli na 51 dolar pa ti racunas 1500x51 i dobijes u rubljama isplatu nama je sad za januar bili obracunayo po 75 dolar u tome je razlika mi dobijamo po kurau dolara koji je na dan obracuna

E ovako plata fiksna ti je 1500, 2014 su im iaplacivali po kurau dolara koji su oni odredili 36 za rublju a 2015 su digli na 51 dolar pa ti racunas 1500x51 i dobijes u rubljama isplatu nama je sad za januar bili obracunayo po 75 dolar u tome je razlika mi dobijamo po kurau dolara koji je na dan obracuna

Da, da...nisi me razumela...ja to shvatam. Ali to sto ti pises je na primeru tvog supruga koji ima fiksnu platu od 1500$, i onda se ona na dan isplate preracunava u rublje, po tom dnevnom kursu. Ali u ovom drugom slucaju ( kao recimo sto bi mogao biti moj ) nema nikakve veze kurs dolara, je li tako ?

A Sandra, da ne znas slucajno koja je cifra za dolar koju obracunavaju za 2016 god ? ( velestroj moskva ) ( posto si napisala da odredjuju samo jednom godisnje - da su za 2014 racunali 36, za 2015 - 51...) Hvala.

Del Boy, srecan odlazak druze ! Prvi odlazak ? Koje zanimanje ? I gde je uopste taj NPS 2 ?

Hvala batice,prvi odlazak a moler po struci,NPS-2 kada ukucam izbaci mi Kujumba(Krasnojarsk),a neko kaže da je to kod Urengoja,e sada videćemo u Petak kada dođem u firmu,pozz:rtfm::banovati:

- - - - - - - - - -

Napisao si u petak u 13 h u firmi jel ti pomereno ili si krenuo

U Petak 12.02 u 13.00 imamo let...:maramica:

Dejan1969, zahvaljujem na odgovoru, svakako, svako misljenje je dobrodoslo...sve mi je vise manje jasno u Vasem odgovoru, samo oko te potvrde...ok za ovu iz SUP-a po mestu rodjenja, a da li se iz suda i iz tuzilastva vadi na jednom mestu kao objedinjena u sudu ? Ili se mora ici i u tuzilastvo po neku trecu potvrdu ? I da, recite mi koliko godina ima Vas sin ? I svu srecu mu zelim tamo...Pozzz

sud i tuzilastvo su odvojeni. bar kod nas a tako bi trebalo svugde da je. mi svo vadili potvrde iz Javnog tuzilastva, iz osnovnog suda i cini mi se iz okruznog suda jer jedno vreme je sud bio ugasen kod nas pa je onda moralo po nekim datumima da se vade potvrde.
sin mi ima 23 godine
hvala

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back