Sad posle nekoliko dana oporavka evo mojih utisaka sa Sabette.iako sam bio treci put,nikako da se priviknem na toliko gradiliste.radi se na rezervoarima,sortirovci,zavodu,portu,teknipu,garadoku,etapu,juznom etapu,sabetti,beton bazi,itd...
Smestaj na sabetti se pokvario.tamo gde je do sada spavalo 4 coveka,sada je 8.na garadoku konstantno 4,ali mali prostor.na etapu gde je bilo 8,sada je 12.hrana na sabeti je najbolja.dobijes karticu sa 400 rubalja dnevno,pa jedes sta ti hoces.na garadoku,konstantno prosecna,ali kvantitativno ok.na etapu solidna,ali se ceka izmedju 45-60 min da dodjes na red.sta vise reci.ipak tamo ima oko 5000 radnika.rusa ima najvise,zatim burjata,uzbeka i srba.hvala bogu da nema alkohola inace bi bilo gadnih situacija.svi su napeti,nervozni i krajnje razdrazljivi.kod nas srba najvecu paznju poklanjamo isplati zarade,jer je jos uvek potpuna nedoumica,ko te placa,kada te placa,kako i u kojoj valuti,preko koje kartice i sl.dosao sam sa 12000 rubalja julske plate,koju sam dobio na ruke u Sabetti,i ocekujem august,koja ce biti isplacena na karticu sberbanke,ali tek kada je oni posalju odande,pa je preuzmem u bgd.koliko ja znam,sada radim za firmu Velestroj Montaz iz Rusije,ali i to cu saznati tek kad me pozovu iz bgd.toliko za sada.inace ocekujem poziv iz firme ovih dana,a nazad?ko zna.najverovatnije krajem meseca.vas