Posao u Rusiji (1)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
pa i ja sam mlaDa nana od skora......1 komad unučeta :cistinaocare:

a "majka" me ovde zovu iz milošte i poštovanja. Još ima ovde, na temi, neke moje "dečice" na koju sam ponosna jer su Ljudi i za koje, ili za njihove štrikah čarape za onu rusku zimoću :strika: ....malo šale koja je svima prijala, ali ovaj smajli :strika: osta moj potpis na ovoj temi......toplota duha i duše prija svima, osim ledenim ljudima

Ni danas nista novog.poslati su papiri za moskvu i ocekuje se priglasenje.kada ce to biti,poima nemaju,vec samo da cekam dok me ne pozovu.ovo mi lici kao da lexmark hoce da preuzme zelezaru,a kad ce,ne zna se.
Nema mi druge vec da i dalje cekam

dobar dan zelim,jedno pitanjce ako moze ,naime moj slucaj je ovakav,radna viza dobijena za period 01.09.prosle godine a u ugovoru pisalo da traje do 06.03.2015..Naime posle odradjenog ugovora u 2014-toj u vremenskom trajanju od tacno 60 dana bez produzavanja sam se vratio kuci...Bez prethodnog upozorenja saznajem iz centra za zdravstveno da je firma privremeno iskljucila(19.12.2014) i da zdravstvena knjizica sto se tice dece i supruge vise nevazi ,pa je ona za sebe i decu izvadila zdravstvene sa biroa za nezaposlene a ja sam u nedoumici ?? Imam li ja za nedaj boze zdravstvenu koja vazi ili i ja moram vaditi novu zdravstvenu a kako da to uradim ako uzmem radnu iz firme to bi se smatralo kao otkaz ili nisam u pravu...molim ako je neko bio u slicnoj situaciji neka mi da odgovor,unapred zahvalan...radnik sa statusom u iscekivanju Godoa !

dobar dan zelim,jedno pitanjce ako moze ,naime moj slucaj je ovakav,radna viza dobijena za period 01.09.prosle godine a u ugovoru pisalo da traje do 06.03.2015..Naime posle odradjenog ugovora u 2014-toj u vremenskom trajanju od tacno 60 dana bez produzavanja sam se vratio kuci...Bez prethodnog upozorenja saznajem iz centra za zdravstveno da je firma privremeno iskljucila(19.12.2014) i da zdravstvena knjizica sto se tice dece i supruge vise nevazi ,pa je ona za sebe i decu izvadila zdravstvene sa biroa za nezaposlene a ja sam u nedoumici ?? Imam li ja za nedaj boze zdravstvenu koja vazi ili i ja moram vaditi novu zdravstvenu a kako da to uradim ako uzmem radnu iz firme to bi se smatralo kao otkaz ili nisam u pravu...molim ako je neko bio u slicnoj situaciji neka mi da odgovor,unapred zahvalan...radnik sa statusom u iscekivanju Godoa !
ne nemas osiguranje zato sto cim si sleteo odjavljen si iz firme obicno svi mi imamo osiguranje kao nezaposleni kad ponovo krenes ti ces biti prijavljen u firmi, a sto se tice vadjenja nove preko socijalnog moras da uzmes u firmi radnu knjizicu i papir o odjavi

HVALA,samo jos ono za uzimanje radne,tj donosenje opet u firmu kad zavrsim sa vadjenjem zdravstv. knjizic ili firma ne insistira na vracanju...??Koji dokumenti onda ostaju u firmi?To mi lici na otkaz na odredjeno,i jos nesto jel istina da ce u velestroju nasi ljudi biti zadrzani samo kao rukovodeci kadar a obicni radnici i majstori iz regiona RF ,tj.da ce od nasih ostati samo beli slemovi i ljudi od poverenja ..sve ovo zajedno i sa neprestanim odlaganjem posla za prolece al nelipsi marence do nove trave...salim se al bilo bi dobro da se nadje neki kompromis i da se nastavi slanje nasih ljudi jer ima dosta dobrih majstora koji znaju svoj posao u prste ,provereno,bio,vidio,uverio se,hvala na odvojenom vremenu i za odgovore..

Gospodine Mrsimude nemoj ti da nas branis od Velestroja pa taj isti Velestroj ti plati svaki dan od kad sletis u Urengoj .znaci ako cekas helikopter 15 dana za Sabetu tebi se pise 6 sati a nista neradis .ako te posalju kao varioca u Tjumen da das atest tebi je sve placeno a cackaju nos 15 dana ako je lose vreme placeno je.Bojim se ako drzava Srbija koja je ceo metalski kompleks unistila bude resavala probleme u Velestroju da ni njega nece biti a vazno je da na dnevniku nam prikazuju ovce i koze i kako treba zdravo da se zivi valjda mi metalci treba u cobane da idemo .

Ziv mi druze bio!!!!!! Da je nas takvih vise !!!!

HVALA,samo jos ono za uzimanje radne,tj donosenje opet u firmu kad zavrsim sa vadjenjem zdravstv. knjizic ili firma ne insistira na vracanju...??Koji dokumenti onda ostaju u firmi?To mi lici na otkaz na odredjeno,i jos nesto jel istina da ce u velestroju nasi ljudi biti zadrzani samo kao rukovodeci kadar a obicni radnici i majstori iz regiona RF ,tj.da ce od nasih ostati samo beli slemovi i ljudi od poverenja ..sve ovo zajedno i sa neprestanim odlaganjem posla za prolece al nelipsi marence do nove trave...salim se al bilo bi dobro da se nadje neki kompromis i da se nastavi slanje nasih ljudi jer ima dosta dobrih majstora koji znaju svoj posao u prste ,provereno,bio,vidio,uverio se,hvala na odvojenom vremenu i za odgovore..
da moras obavezno odma da vratis to ce ti i napomenuti,a neverujem za tu informaciju da ostaju samo beli slemovi pa na kome bi onda firma zaradjivala:)

Sory,nisam mislio na tvoj nick.stvarno ga upozoravam da ne veruje nikom,vec samo sebi

Salim se naravno...Meni je to moto u zivotu,i mogu da ti kazem da se nisam pevario sa njim.
Mnogo je ovde promenjen ton foruma,nekih ljudi od pre godinu-dve nema uopste,neki novi su se pojavili...Da li dobro ili lose,videcemo,ali ti si nekako najumereniji i najrealniji u opisima svega,drago mi je da ima jos takvih ljudi.Ja sam na Kujumbi,ali nisam cuo za to da je neko vracen sa aerodroma,sto ne mora da znaci da je istina...

Naravno,garantujem samo za ono sto sam sam doziveo i video.ako moje iskustvo nekome pomogne ok,ako ne,bar sam se potrudio

Isto...Bio sam i napadan,i podrzavan (ne samo na ovoj temi) ali kazem onako kako jeste.Da je sjajno-nije,da moze bolje-moze.Ali da smo imali bolje,bili bi na tom boljem mestu (poslu,firmi,drzavi).
Savet...Ne napustaj temu,treba uvek da se cuje i neka pametna,a ne samo oni koji ili nemaju sta da kazu,ali imaju zelju,ili oni koji imaju sta da kazu ali ili pogresan nacin,ili premalo obrazovanja da bi to rekli... :-)

Ускоро може да буде да...:D
Спутњик:
18.02.2015 - 19.19 h
Грађанима Србије може бити олакшано запошљавање у Русији
Грађанима Србије може бити олакшана процедура при запошљавању у Русији, и о томе две стране преговарају...
Опширније:
http://rs.sputniknews.com/vesti/20150218/258924.html#ixzz3SDW4H5Ir

Salim se naravno...Meni je to moto u zivotu,i mogu da ti kazem da se nisam pevario sa njim.
Mnogo je ovde promenjen ton foruma,nekih ljudi od pre godinu-dve nema uopste,neki novi su se pojavili...Da li dobro ili lose,videcemo,ali ti si nekako najumereniji i najrealniji u opisima svega,drago mi je da ima jos takvih ljudi.Ja sam na Kujumbi,ali nisam cuo za to da je neko vracen sa aerodroma,sto ne mora da znaci da je istina...

Trustune sta ima na kujumbi . Dali si na kecu ili dvojci? Pozzz

Evo jednog videa koji sam napravio kako bih pomogao drugu koji prvi put ide za Rusiju da dodje do firme. Kad sam ja prvi put iso gledao sam na google maps i on me je poslao na sasvim levu stranu, 2 sata lutao dok nisam naso na kraju.
Ne znam samo koji se autobus hvata sa Zelenog Venca da bi doso do Merkura, Pitao vozaca nekog i on mi kaze samnom, tako da nisam zapamtio broj. Naka neko ostavi komentar na videu ili ovde koji autobus da ubacim u opis videa.
Sherujte ako nekom trebaju uputstva i ne zna da se snadje.
Ziveli.

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back