Posao u Rusiji (1)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Original postavio Dekararus83
Samo jedna stvar.Svi mi imamo cenu i sve na ovom svetu ima cenu.Mozemo pricati mi i biti prepametni u svojim toplim sobama uz laptopove ali je to cinjenica.Ja kad spakujem svoj kofer,ne ostavljam nikog,nit ima zenu nit decu,i hiljadu puta sam reko.Da imam dete kuci,velestroj me ne bi mogao kupiti.Osmeh mog deteta kad dodjem sa posla Velestroj sa ovim dnevnicama ne moze da kupi.Podrzavam svakog ko se upusti i skidam kapu ko ostavlja decu.Ko me zna ko sam,zna da ovo i mislim,sto puta sam rekao ovo.P.S.gordana123 hvataj se serpe i ne pametuj POTPUNO SI U PRAVU

Majkumu, stigosmo i do švaleracije na -50 :eek: :zcepanje:
Mamo,mamo,ima primera...I vise nego sto mozes da predpostavis... :-D
Kako nece propadati odnosno zatvoriti kada se svaleracija uvukla u firmu i poceli nestrucni ljudi voditi gradilista kao na primer u Cekistovu ili na gradilistu Tjumen i vrednost kvaliteta rada opada a i satnica gubi vrednost

Nema tu sinko veze svaleracija....Stvar je nogo kompleksnija,i nema ovde mesta za objasnjavanje,a i iskreno nemam vremena za to,Ovde je pola 12 nocu a ja sam jos na poslu...:-)

U sta se pretvorila ova tema.....Prepucavanja (Ljiljo,ja da sam na tvom mestu neke bih dozivotno zablokirao),mlacenje prazne slame,sirenje dezinformacija...Da je tesko jeste,nekima od nas su u jednom momentu plate bile manje za 60%!!!!! nego sto bi trebalo,pa se opet guralo,niko nas nije tukao po usima da dodjemo ovde.Odradis svoje koliko si zagrizao,pa kome ne odgovara siroko ti polje,kome je ok,produzi i guta.
Dobar deo forumasa (licno ih znam,mada vecina i ne zna da je tako) svoju frustraciju izrazava agresijom i besom ovde.A poremetilo ih je to sto ili nece moci da zarade dobre sume novca lako,ili ce napokon morati da ZARADE platu.
NA NPS2 na Kujumbi,radnici Velestroj-BG su odradili svaku paru koju su dobili (velika vecina njih) i po vise puta cini mi se.I dalje kad se sedne posle posla malo ljudi kuka,podele misljenje medju sobom i na odmor...
Ovim putem im cestitam na hrabrosti,snazi,izdrzljivosti (ja sam tamo bio do avgusta,a oni koji su do tog vremena bili tamo prepoznace se).
Opet ponavljam,tesko je ali niko nas nije terao.

Mislila si na deonice ? Zar ne ? Nemoj te ljudu ko boga vas molim. Zar uvek ista prica i je. Bavanja. Svi smo tu i zivimo slicnu muku. Neznas ti sta je on mislio u tim skrivenim recima . Neznam ni ja ali postujem sva misljenja

da, na deonice, koje Rusi otkupljuju. Zato dzaba nam sekirati se, jer ne mozemo uticati na situaciju. Zato i kazem da najbolje nju presedeti u zavetrini.

E ovako pratim forum jos od maja 2013 godine , sto ljudi, sto cudi,

1. Na 0116555979 sam dobio Velestroj iz prve , uz par pretnji dobio sam tacne informacije , plata umanjena 10% pa jos 20 % , znaci ukupno 30%, ali i dalje imaju 20 % na uslove rade. To implicira da je plata manja za 10 % plus razlika u obracunavanju kursa, koja nastaje tako sto se plata obracunava po srednjem kursu dolara NBS na poslednji dan koji ulazi u obracunski period u tom mesecu. Zbog nestabilnosti rublje dolazi do razlike koja je jos oko 5% na gore pomenutih 10 %. Po recima tete sldeca plata je oko 20.1.2015 za obracunski period od 25.11. do 15. 12 i bice manja iz razloga,zato sto se prelazi na obracunski period 15-sti u mesecu, sto opet implicira da ce puna plata biti oko 20.2.2015 Sta ce biti dalje videcemo, Velestroj nije kriv , prati globalno ekonomsko trziste u suprotnom bi bankrotirao. Ispratite tekstove vezane za petrodolar , realne zalihe zlata, stampanje dolara od strane FED-a i razmislite svojom glavom , nece to jos dugo trajati, ne pricam ovo kao Rusofil, nego kao zaljubljenik u ekonomiju.

2. Ja mogu reci da je na nps 1 hrana dobra , ima tople vode ,smestaj je super, od nasih kartica telenor ima domet, poruke su od 12 rd do 16 rsd, ako saljete na rusku karticu,3 rsd ako saljete na telenor karticu.Jedino kartica rostelekoma ima domet, takodje zamolite nekog Rusa davam podesi karticu tako da vam svakog dana ne skida 5 rublji, postoji ta mogucnosti. Ako ih pozivate napravite pauzu izmedju pitanja posto zvuk kasni, HTZ oprma je super. Nadjite od Ruskih radnika valjanke, to su njihove navlake za cizme sa nima nema zime radi se tamo kao i ovde ali za vece novce. Isto i muskarci koji su se vratili zbog dece porodice, su to ucinili zato sto osnovno imaju, otisli su da zarade za luksuz, niko od njih nece to priznati ovde , ali u sebi zna da je to istina. Svakom kome je egzistencija ugrozena otici ce i u Honduras da bere kafu samo da bi prehranio porodicu osim ako nije ***** i slabic Ljude sa zdravstvenim problemima opravdavam. Jos par stvari , ko ide u sibirsku oblast neka ponese antibiotike, probiotike i gooooooooomilu vitamina, trudite se da jedete slatko , zbog vaseg metabolizma, kako ne bi doslo do katabolickih procesa u metabolizmu i da vam telo ne bi gubilo misicnu masu ,unosite vece kolicine ugljenih hidrate i masti.

3.Teta iz Velestroja kaze da ce cela novembarska plata biti isplacena 30 og ili 31.12.2014. i....Zamslite skoro sam procitao kako se lik zali zasto nema tv, nauci da igras sah,pomoci ce ti u razvoju tvojih mozdanih celija, pa ces lakse obavljati poslove.

4, Svim pozitivnim forumasima zelim srecne predstojece praznike, mislite pozitivno, nasi ocevi , braca, rodjaci su vecinom tamo zbog nas tako da malo podrske i toplih reci nije na odmet. Ostatku foruma koji je kriticki nastrojen zelim da preispitaju sebe i vide sta zele od zivota.
Srecne Bozicne i novogodisnje praznike provedite u miru i veselju, pomolite se za svoje Baustelce i sve ce biti u redu.

I za kraj ako radnici Velestroja budu prevareni , danak u krvi je najmanje sto im se moze desiti, CNN i BBC ce danima izvestavati o tome. z:mrgreen:

Pozdrav

Zokijev mali

p.s. Ovo pisanije nije uvredljive prirode.......

Poslednja izmena od moderatora:
... hahahahahahaha ... alal ti ... ni ja ne bi bolje ... i neka im si ga reko ... pogotovo ovim ženskim forumašima (koje sede u toplom i podržavaju nešto što se podržati ne može) ... dodjoh i ja sa NPS 1 ...i kada sam pokušao da objasnim ljudima za koliko ustvari rade ...i kolika će im biti stvarna plata ... nisu uspule da razumeju ... drago mi je da ima ljudi koji bar to razumeju ... tj ... toliko su pismeni da to mogu da izračunaju ... i znam da će sad pojedinci osuti drvlje i kamenje na mene ... ali ja znam da je to tako ...na žalost ...

Poslednja izmena od moderatora:
Zokijev Mali...A pricas kao veliki :-) Svaka cast.
Ne slazem se samo sa ekonomskim procenama,mislim da ova situacija iako je vestacki odrzavana,moze da potraje duze...

Nisam bas tako mali ;) Ja sam kao reper uzeo jun 2015 , do tog datuma sam dosao u razgovoru sa raznim ruskim analiticarima, kao i nekim predstavnicima EU kojima je ekonomija uza specijalnost, naravno to su smo predvidjanja.....
Pozdrav

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back