Upravo sam došao sa GNPS-1 ... i nemam nijednu reč hvale
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
I nije tačno da nema karata, medjutim ljude koji su odbili da rade sa tim umanjenjem satnice, drže gore kao taoce i to na sledeći način... naime oni koji su odbili čekaju karte(kao nema karata) i već je 90% njih počelo da radi jer računa da jbg kad sam već tu ajde da radim pa koliko bude...što je i normalno. I sve to što se radilo sa nama tamo, i što se još uvek radi je u najmanju ruku bruka. Neka svakome od tih sa belim skaskama (šefovima) služi na čast ... doveo sam te ovde pa mogu sa tobom kako hoću ... e pa sa mnom nije moglo kako oni hoće ... odbio sam da radim zbog umanjenja vrednosti sata jer to vredja svakog ko bar malo drži do svog znanja, zvanje, majstorluka ...do svog ljudskog dostojanstva...i evo me u BG ... doputovao ...stekao sam utisak da većina ljudi ima neki strah od pretnje nadredjenih VRATIĆU TE KUĆI!!! ...pa kakva je to pretnja ljudi moji da ti neko preti da te vrati svojoj kući ... svojoj zemlji ... svojoj porodice (a većina tamo ima porodice)... i zato dragi moji ... ne plašite se toga ... a vi koji ste članovi njihovih porodica ... pomozite im ... pomozite da sačuvaju bar malo ljudskog dostojanstva u sebi ... i vratite ih vama ... vratite ih svojim porodicama ...jer tamo posle ovih silnih umanjenja nema više šta da se traži ...neka svako od nas koji smo bili tamo radi ovde u Srbiji 300 sati i garantujem mu da će zaraditi te pare ... a biti će sa porodicom ... i izvinite na opširnosti ... ali još uvek sam pod uticajem svega što mi se izdešavalo ...
Prvo je bila plata u Rubljama, pa onda u dolarima umanjena za 10%, a sada na tu muku smanjuju još 20%
Sta pricas ti,ko bre u Srbiji ima platu 70 h,gde ti zivis covece,pa ljudima iskljucuju struju jer NEMAJU da plate,rade za 15-25 hilj. ja ne znam da li ja nisam normalna,ili vi zivite u snovima pozzTacno je sve sto si napisao.Ja sam skoro dosao sa Sabete.Na vreme sam shvatio da ce nesto veliko da se sprema ali jedini problem je taj sto sam ugovor potpisao u rubljama. Tacno je i to da vas ucenjuju sa kartama,prevozom,maltretiranje sa helikopterom...itd,ali samo treba drzati do sebe i bice sve ok. Ne treba se plasiti nikakvih pretnji ali ne treba ni reagovati na pretnje.Samo opusteno. Ne moze niko da vam naudi. Iz Srbije svi krecemo,u Srbiju moraju i da nas vrate. Ja definitivno sam odustao od velestroja.Nema vise pregovaranja sa njima jer ne ispostuju dogovor. Svima preporucujem da dobro razmisle da li ce ici tamo da radi ili nece.Razumem i situaciju ovde kod nas ali bolje ovde raditi za male pare nego tamo.
- - - - - - - - - -
20% na uslove rada ukidaju,a 10% je satnica smanjena zato sto dolar koji je trenutno 99 dinara,oni ga racunaju po kursu od 80 i neki danr,ne znam tacno. Ali,najveci je problem sto nece niko imati vecu satnicu od 4,30$....i to samo mozda 10-tak % radnika. To je otprilike neka plata od oko 100,000 mesecno (dinara,naravno). Nije ni malo da se razumemo,ali bolje ovde zaraditi 70,000 i biti kuci nego tamo za te pare.I uvek te na kraju prevare.
100% si u pravu,ovde svi pricaju kako u Srbiji mogu da zarade 70,80 pa cak i 100 i preko 100 hiljada dinara,stvarno mi nije jasno gde rade.Suprug je radio u jednoj firmi u Loznici kao odlican varioc(a inace je pored svog posla i farbao i radio kao bravar) i nije mogao da zaradi vise od 35000 bilo je cak i terenskog posla pa cesto nije bio kucu.Sta pricas ti,ko bre u Srbiji ima platu 70 h,gde ti zivis covece,pa ljudima iskljucuju struju jer NEMAJU da plate,rade za 15-25 hilj. ja ne znam da li ja nisam normalna,ili vi zivite u snovima pozz
Sta pricas ti,ko bre u Srbiji ima platu 70 h,gde ti zivis covece,pa ljudima iskljucuju struju jer NEMAJU da plate,rade za 15-25 hilj. ja ne znam da li ja nisam normalna,ili vi zivite u snovima pozz
Dobru platu u Srbiji nema samo onaj ko nece da radi,a raditi u Rusiji za 100 ili 120 hiljada dinara se ne isplati.Mislim da je to poenta cele price.Inace vratio sam se prosli ponedeljak iz Volgograda i zadovoljavajuci je samo smestaj i hrana donekle.Pozdrav za sve nase u RF
U velikoj si zabludi sto se tice posla u srbiji,suprug je radio po ceo dan,desavalo se da decu ne vidi i po nedelju dana,u firmi je polagao ateste koje naravno nije mogao da koristi ni na jednom drugom mestu osim u toj firmi a mi naravno nismo imali novac da on to polaze da ima za sebe, samim ti vrata bilo koje druge zemlje su mu zatvorena,a sto se tice rusije on tamo ima mnogo vise od tih sto hiljada koji se pominju,naravno da nije sjajno ali trenutno nam je to jedina opcija.pozzDobru platu u Srbiji nema samo onaj ko nece da radi,a raditi u Rusiji za 100 ili 120 hiljada dinara se ne isplati.Mislim da je to poenta cele price.Inace vratio sam se prosli ponedeljak iz Volgograda i zadovoljavajuci je samo smestaj i hrana donekle.Pozdrav za sve nase u RF
Ja ne pisem gluposti. Dnevnica jednog majstora ovde,prosecna dnevnica je 25 eura,to je oko 3000 dinara. E pa racunajte i sami... 25 dana x 25e=625e (75.000 dinara).A da ne pricamo o majstorima koji rade privatno,a ne za dnevnicu. A ti majstori koji rade za 35000 hiljada...takvih tamo po Rusiji ima na pretek,i upravo zbog takvih majstora se sve ovo i desava,sto ovde rade za 300e a idu tamo za 800 evra da rade. Ja tih 700-800 evra mogu i ovde da zaradim,zato i necu vise da idem tamo. Zasto bih isao za iste pare tamo,zbog cega? ! eeeee moji ljudi,to je mnogo nisko. A reci cu vam par reci jednog kolege sa jednog gradilista....Covek kaze:- Meni zena rekla da bolje da budem ovde za 400-500e nego da sedim kuci. Po meni takav covek nije sposoban ni za zenu a ni za kucu. Jedan dan radi,drugi dan lezi,ne ide na posao...pa treci dan radi do rucka. Hladno mu...zena mu rekla da se ne preoptereti. Kod mene u kucu nije zena gazda samo da se zna.
Gde je dnevnica 25 evra u kom gradu u srbiji,zivimo dvadesetak kilometara od loznice u kojoj 90% ljudi radi za 25000-30000 a za tu tvoju dnevnicu od 25 evra bi morali da se preselimo u veci grada i budemo podstanari sa dvoje male dece i to ti dodje opet na isto ako ne gore.Ja ne pisem gluposti. Dnevnica jednog majstora ovde,prosecna dnevnica je 25 eura,to je oko 3000 dinara. E pa racunajte i sami... 25 dana x 25e=625e (75.000 dinara).A da ne pricamo o majstorima koji rade privatno,a ne za dnevnicu. A ti majstori koji rade za 35000 hiljada...takvih tamo po Rusiji ima na pretek,i upravo zbog takvih majstora se sve ovo i desava,sto ovde rade za 300e a idu tamo za 800 evra da rade. Ja tih 700-800 evra mogu i ovde da zaradim,zato i necu vise da idem tamo. Zasto bih isao za iste pare tamo,zbog cega? eeeee moji ljudi,to je mnogo nisko. A reci cu vam par reci jednog kolege sa jednog gradilista....Covek kaze:- Meni zena rekla da bolje da budem ovde za 400-500e nego da sedim kuci. Po meni takav covek nije sposoban ni za zenu a ni za kucu. Jedan dan radi,drugi dan lezi,ne ide na posao...pa treci dan radi do rucka. Hladno mu...zena mu rekla da se ne preoptereti. Kod mene u kucu nije zena gazda samo da se zna.
Ja ne pisem gluposti. Dnevnica jednog majstora ovde,prosecna dnevnica je 25 eura,to je oko 3000 dinara. E pa racunajte i sami... 25 dana x 25e=625e (75.000 dinara).A da ne pricamo o majstorima koji rade privatno,a ne za dnevnicu. A ti majstori koji rade za 35000 hiljada...takvih tamo po Rusiji ima na pretek,i upravo zbog takvih majstora se sve ovo i desava,sto ovde rade za 300e a idu tamo za 800 evra da rade. Ja tih 700-800 evra mogu i ovde da zaradim,zato i necu vise da idem tamo. Zasto bih isao za iste pare tamo,zbog cega? ! eeeee moji ljudi,to je mnogo nisko. A reci cu vam par reci jednog kolege sa jednog gradilista....Covek kaze:- Meni zena rekla da bolje da budem ovde za 400-500e nego da sedim kuci. Po meni takav covek nije sposoban ni za zenu a ni za kucu. Jedan dan radi,drugi dan lezi,ne ide na posao...pa treci dan radi do rucka. Hladno mu...zena mu rekla da se ne preoptereti. Kod mene u kucu nije zena gazda samo da se zna.
Gde je dnevnica 25 evra u kom gradu u srbiji,zivimo dvadesetak kilometara od loznice u kojoj 90% ljudi radi za 25000-30000 a za tu tvoju dnevnicu od 25 evra bi morali da se preselimo u veci grada i budemo podstanari sa dvoje male dece i to ti dodje opet na isto ako ne gore.
Onaj koje osetio sta je nemastina nebi nikad ovako pricao i to je tvoje pravo ako neces da se vracas al neobeshrabljuj ovaj narod sto je tamo jer nema izbora ko da ovde ima na svakom cosku posla i te bedne plate neisplacuju na
vreme molis da ti se isplati 20 hilj.din...Zene i jesu u svakoj kuci gazde[/QUOSandra ne zna on ocigledno da zena drzi tri stuba kuce ako cetvrti a to je muz nije stabilan kuca pada,mozda je ili mlad i neiskusan ili star pa zaboravio
![]()
Razmisljanje ti je na nivou deteta od 10 godina. U stvari, cak i deca razmisljaju zrelije. Ako vec mozes ovde te pare da zaradis, zasto ih ne zaradjujes? Zasto si uopste isao da radis u Rusiju za 1200-1500 eura? Zasto sada solis pamet ljudima koji NISU majstori i koji nemaju drugi izvor prihoda i koji trce trbuhom za kruhom samo da bi zaradili kakav takav dinar da prehrane porodicu?
Pa sta ti mislis da si pokupio svu pamet ovoga sveta i da si dosao ovde da drzis predavanje i da ce svi sedeti skrstenih ruku i slusati tebe? Ti znas ko je za cega sposoban?
Ja sam poceo u firmi Varnost Fitep da radim pre 3 meseca, prva 2 meseca sam zaradjivao u turnusu sa 190 sati mesecno 18.000 dinara mesecno, dobijao sam pola prvog, pola 15-og. Sada radim samo subotom i nedeljom i to sto cu u decembru da zaradim, podelice mi na prvi i petnaesti. Da mogu, rado bih otisao i otici cu u Rusiju koliko toliko da zaradim, samo da mi zena i deca imaju sta jesti i nemoj vise da lupetas gluposti, bez obzira koliko si star. Razmisljaj malo zrelije a ne da se gadjas ovde po forumu sa nekim ciframa. Sram te bilo!
Kad ti pre ode i kad se jos brze vrati?nisi li nedavno napisao da si uzeo svoje papire iz velestroja i zavrsio pricu s njima?
Daleko od toga da ja nekoga obeshrabrujem. naravno,svako kome se isplati da radi za te pare tamo nek ide. Ja nisam ni rekao da ljudi ne idu. Samo sam napisao da toliko moze i ovde da se zaradi. Ko hoce i ovde te pare moze da zaradi. Ne zelim da nabrajam poslove koje moze da se rade ovde i moze jako lepo da se zaradi,upravo zbog pojedinaca koji su prepametni. Ne mora da se radi na gradjevini da bi se zaradilo,i opet 25e moze da se zaradi. Lepo sto si ti gazda u svojoj kuciOnaj koje osetio sta je nemastina nebi nikad ovako pricao i to je tvoje pravo ako neces da se vracas al neobeshrabljuj ovaj narod sto je tamo jer nema izbora ko da ovde ima na svakom cosku posla i te bedne plate neisplacuju na vreme molis da ti se isplati 20 hilj.din...Zene i jesu u svakoj kuci gazde![]()
Da li je neko imao prilike da razgovara sa bilo kim iz firme,ovih dana.telefoni su im zacarani,zvone ali se ne javljaju?