Posao u Rusiji (1)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
ja treba u sredu da idem za gnps1 ,prvi put idem i rekli su mi da mi je plata ista kao sto su mi rekli na razgovoru pre 2 meseca 79200 rublja, jel sad tu ima razlike da li je velestroj moskva ili srbija ili kako se vec zove posto mi nisu pominjali satnice?

Nov sam na forumu ali sam pročitao sve postove u poslednjih godinu dana. Sad mi ništa nije jasno. Jel platu isplaćuju u rubljama, u dolarima, po kursu 36, u dinarima ....? Evo sad su neki dobili plate, pa ako hoće neka kažu kako su im obračunali. Hvala unapred!

za oktobar uplaceno manje vise korektno,po starom...e sad ko ima potpisane ugovore prema rublji 36-usd od novembra do sad nemam pojma kako ce proci,jer je rublja sad u odnosu na pre 2 mesece otisla u k.... 1usd-80 rubalja...pa ako tako bude racunato devalvacija je pojela pola plate....nadam se da ce i tim ljudima nadoknaditi razliku,ja u novembru imam 30 sati plus 7 dana cekamja na let,pa ce da vidimo to kad plate kako nam stoji kapa...po ovome sto citam ovde i sto mi kazu kolege koje su na terenu nije sjajna buducnost,al opet o tome kako kola idu nizbrdo ovde se odavno pise,pa jos od kad smo bili hopex...nadam se da ce da isplivamo i vratimo se koliko toliko na staro,kad si mogao da zaradis lepo...

ukoliko nekom treba garantno pismo kako bi dobio vizu za rusiju moze mi se obratiti tj priglasenje na osnovu kojeg se dobija viza u ruskoj ambasadi u beogradu . mogu pomoci i u nalazenju posla . za detaljnije informacije pisite

ma prošle godine sam radio za 1.800$ a prošla 2meseca za 1.300$ koje izgleda neću ni dobiti

Gde radis , kako e zove firma , a moskva u pitanju ?

- - - - - - - - - -

ma prošle godine sam radio za 1.800$ a prošla 2meseca za 1.300$ koje izgleda neću ni dobiti

Ovde je ostalo neki 10 - tak nasi firmi za koje znam da su sigurne za pare , ima natezanja kasnjenja ali placaju , jedini je problem sto malo ko od njih obezbedjuje smestaj , samo golu platu pa se nalazi

Gde radis , kako e zove firma , a moskva u pitanju ?

- - - - - - - - - -

Ovde je ostalo neki 10 - tak nasi firmi za koje znam da su sigurne za pare , ima natezanja kasnjenja ali placaju , jedini je problem sto malo ko od njih obezbedjuje smestaj , samo golu platu pa se nalazi

Radio sam na Skolkovu, odavno za Sautbruk radim, ali sad smo nekako potpali pod Puteve Užice, smeštaj i hrana su bili njihovi ali moja brigada nije znala da smo za puteve dok nije počelo natezanje za platu, inače pre je uvek bila 20og narednog meseca a od 15og do 25og na račun.

Zamolila bih sve koji imaju neke informacije o gradilistu u Kujumbi da napisu! Koliko ovde citam to gradiliste se slabo spominje?! Kakav je smestaj, hrana, jel ima lekara, interneta(na koji nacin mozemo da komuniciramo odavde sa njima), koliko je udaljeno prvo mesto odatle, da li moze nesto da se posalje tamo? Brat bi trebao da ide tamo anista ne znamo! Hvala svima! Pozdrav!

Moj muž je otišao tamo. Kaže da je hrana malo lošija nego na mestu gde je prvobitno bio (Tihoreck) ali da je ima. Spavaju u spavaoni i tamo je njih četvoro ili petoro, možda i više, nisam ga dobro razumela. Kaže da je u spavaoni toplo, jedinu zamerku ima što nema tv-a i nemaju nikakvu zanimaciju. Lekara ima. Signal imaju, znam da za pozive plaća firma. Tamo gde je on, imaju jedan telefon, fiksni, i signal puštaju posle njihovog radnog vremena (8 uveče) pa sve do početka radnog vremena. Zove na ćerkin telefon, koji je bolji pa se bolje i čuje, iako odzvanja. Na lošijim telefonima se ništa ne čuje, a kaže da naš fiksni ne može da nazove.
Pre oko 2 nedelje je temperatura bila -30. Imaju radna odela za takvo vreme i svu opremu, dobiju tamo. Imaju kantinu gde mogu da kupe neke grickalice i ostale stvari koje su im potrebne, ali su poprilično skupe jer je prvi veći grad dosta udaljen. Donji veš peru sami, a ostalu garderobu daju na pranje.
To je sve što znam :D

]

Да ли још неко ради у Русији а да фирма није Велестрој. Нека поузданија фирма где плату не скидају и нема тензија. Хвала
Mislim da Velesstroj najpouzdanija od svih ostalih firmi, koje rade u Rusiji. Ako oni ne uspeli drzati stvari pod kontrolom, onda uzdati se u neke druge, manje firme i ne treba, jer, mislim, druge ni toliko jako, kao Velesstroj...
U ostalom - za sada nijedna firma ne u stanju izmeniti situaciju nabolje, jer uopste ne zbog firme situacija takva kakva je. I svi problemi, koji nastali, ne zavise od njih. Oni isto samo "kolateralna steta"... Al cemo nadati da situacija uskoro izmeni se nabolje i ova kriza nece dugo trajati...

ukoliko nekom treba garantno pismo kako bi dobio vizu za rusiju moze mi se obratiti tj priglasenje na osnovu kojeg se dobija viza u ruskoj ambasadi u beogradu . mogu pomoci i u nalazenju posla . za detaljnije informacije pisite

ne razumem - zasto bi nekome sad trebali tvoji usluge, kad Rusija trenutno potpuno ne privlacna za rad i za zivot???
Najsmesnije - da sami rusi (naravno, ko moze) napustaju Rusiju, masovno kupuju nekretnine u Londonu (a mislim i Srbija za njih aktualna kao i 1920. godine).

Moj muž je otišao tamo. Kaže da je hrana malo lošija nego na mestu gde je prvobitno bio (Tihoreck) ali da je ima. Spavaju u spavaoni i tamo je njih četvoro ili petoro, možda i više, nisam ga dobro razumela. Kaže da je u spavaoni toplo, jedinu zamerku ima što nema tv-a i nemaju nikakvu zanimaciju. Lekara ima. Signal imaju, znam da za pozive plaća firma. Tamo gde je on, imaju jedan telefon, fiksni, i signal puštaju posle njihovog radnog vremena (8 uveče) pa sve do početka radnog vremena. Zove na ćerkin telefon, koji je bolji pa se bolje i čuje, iako odzvanja. Na lošijim telefonima se ništa ne čuje, a kaže da naš fiksni ne može da nazove.
Pre oko 2 nedelje je temperatura bila -30. Imaju radna odela za takvo vreme i svu opremu, dobiju tamo. Imaju kantinu gde mogu da kupe neke grickalice i ostale stvari koje su im potrebne, ali su poprilično skupe jer je prvi veći grad dosta udaljen. Donji veš peru sami, a ostalu garderobu daju na pranje.
To je sve što znam :D

Hvala Vam mnogo na odgovoru! Pozdrav!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back