Posao u Rusiji (1)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ljudi,dvojka je dobila obav da se skida sa satnice 20% sto znaci da su skriveno skinuli 20centi.ako si imao 5$ manje 10%to je 4.5$plus20%daje5.4$sad je ta racunica 4.5 20%minus dsje 3.6$plus 20%daje 4.32$i to ti je to na -50 ma odlicno.na kecu jos nista dolaze belorusi masovno nasi odlaze masovno.znaci ljudi ko ce za pacovima i misevima sa broda to je samo vas izbor,ali da valja,sigurno ne valja.no opet ima nekih koji kazu a gde u Srbiji zarad 100000,razumem i to ali dokle vise gaziti svoje dostojanstvo,svoje zdravlje a da ne pisem o odvojenosti od porodice.tu svi pate ali dokle?poz i svako dobro svima

.

Uuuuuuuuuf
Pa, Rusija je sada nestabilno područje....napravili su je nestabilnom. A o satnicama odlučuju oni koji imaju moć i teoretsko znanje, ali ne i praktično. Hoću da kažem da odlučuje menadžent, za koji su radnici, gradilište samo brojevi prihoda i rashoda koje treba uravnotežiti da prihod bude što veći a rashod što manji. Tako je u svim velikim firmama, nije bitno čime se bave.

pozdrav svima :bye:
bas mi je tuzno sto je ova meni draga tema ispisana ovakvim porukama u poslednje vreme,iskreno se nadam da ce zaziveti opet kao nekad dok je bila puna pozitivne energije koju smo prenosili jedni na druge...Doriane-glavu gore i izdrzi dokle moras da im ne bi placao penale....
podrska svima koji su tamo !!!

Poslednja izmena:
Ja se s tim nisam slozio zato sam promenio firmu bezite od lopova

- - - - - - - - - -

I ja sam se malopre cula sa suprugom,i tacno je da su im skinuli satnicu...Ponasaju se prema njima strasno verovatno iz razloga da bi ljudi sami odlazili...Strasno..

- - - - - - - - - -

Na Kujumbu je vec stigao dopis za uzimanje tog procenta od 30 %

pozdrav svima :bye:
bas mi je tuzno sto je ova meni draga tema ispisana ovakvim porukama u poslednje vreme,iskreno se nadam da ce zaziveti opet kao nekad dok je bila puna pozitivne energije koju smo prenosili jedni na druge...Doriane-glavu gore i izdrzi dokle moras da im ne bi placao penale....
podrska svima koji su tamo !!!

Kakve penale? O cemu ti to pises?!!! Ko nece da ostane tamo ne mora. lepo ode kod direktora i kaze da nece vise i to je to. Ja sam bio mesec dana na sabeti i dosao kuci.Rekao sam da necu da radim jer nemam racuna.Nikakve penale ne placam i nisam dosao o svom trosku vec o trosku firme. Imao sam 7,20 dolara(6+20%),ali u rubljama to je 259 rub. i cim sam saznao da rublja ide dole ja dosao kuci. Ostalo mi nesto rub.pa sam jutros prodao Sberbanci po ceni od 1,29 dinara.Sramota. 2600x1.29=3350 dinara.Za tu dnevnicu da radim? E.pa necu!!! Tu dnevnicu mogu i ovde da zaradim.Zajebo sam se sto sam uopste i otisao.Sad sam cuo da vracaju satnicu u dolarima ali po kursu od prosle godine.I naravno,tacno je da skidaju satnice.na Sabeti jos nisu poceli rezervoari da se rade ali kad krenu...radice se i za manje od 4 dolara. Pa ko hoce nek izvoli,ali da ne kaze da nije znao.A sto se ishrane tice na Sabeti je ok na samoj Sabeti i na Etapu,ali na Garadoku je ocajna,mene je mucila zeludacna kiselina non stop. Kuhinja na Rezervoarima je sto se higijene tice ispod svakog nivoa. Sefovi kako koji,Sto se rezervoara tice Relja otisao kuci,taj sto ga menja je majmuncina.ostali su ok.Smestaj na Etapu nece biti vise po 12 u sobi ,vec samo po 8 ljudi. Ostalo sve isto.Ko je bio zna o cemu pisem.Ko nije bio....znace kad ode tamo :D Samo da napomenem da mnogi tamo ne mogu da se uklope sa klimom.Svako ko nije siguran u svoje zdravlje (srce,pritisak,pluca) bolje da ne ide....to je moj savet. I od mene velika podrska svim nasim ljudima koji su na Sabeti,a i na ostalim gradilistima sirom Sibira. Nije lako tamo.Ja bio nekoliko puta ali mislim da je sad stvarno dosta.

Ljudi po mom skromnom misljenju kec za nas Srbe je pukao.bio danas strajk tesara i ostslih i posle uveravanja menadzmemta da ce dob okt patu sutra a novemb do kraja sl nedelje,nas narod ko ovce uz poneku psovku ma posao a satnica smsnjena.dovlace nov kontejnere da grade peto opste zitije za beloruse satnica 150rub.eto o tome sr radi.navrs cetiri meseca i kuci svojoj,ovo je def kraj.racunice nema hlad meseci malo sati a zrtva velika
Karata nema do 15.jan
Savet:bezanje,pacovi su def u pravu
Poz svima

Ljudi po mom skromnom misljenju kec za nas Srbe je pukao.bio danas strajk tesara i ostslih i posle uveravanja menadzmemta da ce dob okt patu sutra a novemb do kraja sl nedelje,nas narod ko ovce uz poneku psovku ma posao a satnica smsnjena.dovlace nov kontejnere da grade peto opste zitije za beloruse satnica 150rub.eto o tome sr radi.navrs cetiri meseca i kuci svojoj,ovo je def kraj.racunice nema hlad meseci malo sati a zrtva velika
Karata nema do 15.jan
Savet:bezanje,pacovi su def u pravu
Poz svima

I mi smo danas van sebe, tamo je vec 4 meseca, trebao jos 3, sutra treba, ako se odluci, za povratak kuci da se prijavi. ovde se slabo pise...
Dorian Grey, izvini, sa kog keca pises, ako se dobro secam, N.Urengoj?

Procitala sam i videla da se po gradilistima prica da se smanjuje plata, ali jos to nije definitivno. Zanimalo me je samo sta kazu ovima koji tek krecu.

Ja cu ti reci,moj muz je pre par dana potpisao ugovor,evo ga kod mene.Necu reci kolka mu je satnica a potpisan je ugovor u rubljama,jedan dolar vredi 36 rublje,po njihovom,i sad pre neki dan su im rekli da se smanjuje plata jos 20 posto...pa sad izracunaj,,sve sto kazu ljudi na forumu je tako..pozdrav

Kakve penale? O cemu ti to pises?!!! Ko nece da ostane tamo ne mora. lepo ode kod direktora i kaze da nece vise i to je to.
Е није то то. Мораш да потпишеш документ да својевољно напушташ фирму и онда те држе у шаци пред законом. А тамо з док. пише.. да ћеш сносити трошкове путовања и све остало.. Ако се смилују добићеш карту за кући, отказ, а нећеш платити казну.

- - - - - - - - - -

Да ли још неко ради у Русији а да фирма није Велестрој. Нека поузданија фирма где плату не скидају и нема тензија. Хвала

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back