Posao u Rusiji (1)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Prikupljam papire za odlazak u Rusiju. Imam decu - završavaju osnovnu. Lomim se oko odlaska. Ne zna se kome je teže pri pomisli da ćemo se razdvojiti - ženi, deci ili meni. Ali kad pomislim da mi je poslednja plata bila 310 eura i da će mi smanjiti još 10%, a da decu treba školovati još 8-10 godina čini mi se da druge nema.

Kako god uradite nece Vam biti lako ni deci ni zeni a ni vama,i sve jedno zrtva vam negine,sve smo vec prosli i tesko je,bas tesko,ali neka nam je svima Bog na pomoci da nam da snage da sve ovo izdrzimo,Sve vec vidjeno i niko nevidi da ce biti bolje u ovoj nasoj drzavi,neznam kako bas nikome nepada napamet da ako se ovako nastavi sve ode u jos gorem smeru.sve najbolje

Kako god uradite nece Vam biti lako ni deci ni zeni a ni vama,i sve jedno zrtva vam negine,sve smo vec prosli i tesko je,bas tesko,ali neka nam je svima Bog na pomoci da nam da snage da sve ovo izdrzimo,Sve vec vidjeno i niko nevidi da ce biti bolje u ovoj nasoj drzavi,neznam kako bas nikome nepada napamet da ako se ovako nastavi sve ode u jos gorem smeru.sve najbolje

Eeeej pa gde si ti,nije te bilo na forumu dugo,ja nemam s kim da kukam kako kasni plata......:D Pozdrav za sve

Pa momci, pročitajte malo temu i to unazad. Ne očekujete valjda da ljudi ponovo pišu stotine postova sa objašnjenjima kako se neko nov pojavi :eek:
Zato čitajte

Buraz možda imam malo postova na ovom forumu ali znam kako se koristi internet i forum. :)

Naravno da sam isao par strana unazad, i vise od par, isao sam 10 stranica unazad.

Moje prvo pitanje je bilo malo konkretnije

Na koji mejl ste se prijavljivali, i da li ima neka direkt telefonska linija?

Ja na mejl na koji sam poslao vec 10 dana ne dobijam odgovor a vidim na infostudu danas poslove al ne ono što meni treba.

Buraz možda imam malo postova na ovom forumu ali znam kako se koristi internet i forum. :)

Naravno da sam isao par strana unazad, i vise od par, isao sam 10 stranica unazad.

Moje prvo pitanje je bilo malo konkretnije

Prvo, da se predstavim: Ljilja, ili moderator ovde. Buraz još ne bejah :lol:
Drugo, brojevi telefona postoje objavljeni već ne zna se koliko puta, adrese itd.
Treće, celih 10 :eek: :lol:

Znaci LAZ. I za plate a veruj da ima i hladnijih mesta od toga. Ali sta da se radi . Bez lazi nema zivota. A zima je sastavni deo sibira

Ja stvarno ne znam sta ljudi ocekuju od Rusije i Sibira. Meni kad neko kaze Rusija automatski me asocira na hladnocu :D :eek:
Nego da vas pitam nesto. Zenin ujak je otisao na Kamcatku (tj. neko mesto blizu Kamcatke u neki rudnik zlata) i kaze da je potpisao ugovor da mu se plata obracunava u dolarima ali da je 10 % niza i da ce se svima opet obracunavati u dolarima ali da ce biti tih 10 % niza. Ja tek treba da idem po prvi put
Zna li neko nesto o tome?

pozdrav svima...pre mesec dana dodjoh sa sabete,septembar placen po starom tj.ok....sta ce biti sa oktobrom,dal neko tacno zna,a i u buduce jer odnos usd-rublja 36 ne da nema smisla nego nije ni blizu realnog,neka nagadjanja te da vracaju na dolar,te da ce ubuduce biti biti 10 posto na uslove...al niko konkretno da kaze,pa ako neko zna tacno kako stoje stvari nek napise,ja nisam potpisao novi ugovor po rub. a verovatno cu morati ako odlucim da idem opet pa me zanima...a i dal ce korigovati kurs od nove godine kao velestroj moskva

Ja stvarno ne znam sta ljudi ocekuju od Rusije i Sibira. Meni kad neko kaze Rusija automatski me asocira na hladnocu :D :eek:
Nego da vas pitam nesto. Zenin ujak je otisao na Kamcatku (tj. neko mesto blizu Kamcatke u neki rudnik zlata) i kaze da je potpisao ugovor da mu se plata obracunava u dolarima ali da je 10 % niza i da ce se svima opet obracunavati u dolarima ali da ce biti tih 10 % niza. Ja tek treba da idem po prvi put

Zenin ujak ti je verovatno otisao u Magadam. Obracun za oktobar je bio u rubljama. Dolar puta 36 rublj, i kurs rublje se racuna zakljucno sa zadnjim danom u mesecu. A novembar i delje vraca se ponovo dolar i satnica smanjuje za 10%. Kurs dolara se racuna zazadnji dan obracuna tekuceg meseca. Ne uzima se kao nekad kurs na dan isplate. Znaci ako imas satnicu 5$, kada se odbije 10% (0,5$) imas satnicu 4,5$.

Poslednja izmena:
Zenin ujak ti je verovatno otisao u Magadam. Obracun za oktobar je bio u rubljama. Dolar puta 36 rublj, i kurs rublje se racuna zakljucno sa zadnjim danom u mesecu. A novembar i delje vraca se ponovo dolar i satnica smanjuje za 10%. Kurs dolara se racuna zazadnji dan obracuna tekuceg meseca. Ne uzima se kao nekad kurs na dan isplate. Znaci ako imas satnicu 5$, kada se odbije 10% (0,5$) imas satnicu 4,5$.

Hvala puno na informacijama :ok:

Nerazumem šta se tu vraća na staro (neznam ni šta je novo a ni šta je staro :D ) opet nije dobro ako se plata iz $ pretvara u rublju dok se to sve obračuna i uzmeš dinare u ruke nema tih dolara što su obračunati.
Yanima me kako se do sada isplaćivala plata u dolarima ili dinarima?

- - - - - - - - - -

Moj je muz juce potpisao aneks ugovora,u kojem se navodi da ce plata ponovo biti isplacivana u dolarima ali da se odbija 10 %,tako da umesto 5,sad mu je satnica 4,5 dolara.

Šta je vaš muž po struci i kada očekuje odlazak u Rusiju.

Ja sam novi u firmi sve sam odradio lekarski, obuku završio, dokumenta poslao kada me pozovu kažu mi šta i kako i to je to na moja pitanja niko neodgovara
.
Bobana i Mariju zovem već par dana i nikako mi se ne javljaju. Grupa koja je otišla 22-23.10. je u Tjumenu trenurno pa idu dalje, ja sam trebao ići sa njima ali sam nešto odlagao i sada neznam kada ću ići.

Nešto se pominje 25.12. ali to nije sigurno i pominje se grupa od najmanje 60 ljudi svih profila i zanimanja ,da li je tačno neznam možda je to samo ono "šta je babi milo to joj se i snilo".Ovo sam čuo od kolega ali nikako ne mogu da proverim da li je tačno.

Još jedno pitanje ko je putovao mada se ponavljam, mogu da odgovore i žene koje su ispraćale svoje muževe .
Šta konkretno sme da se nosi u kojim količinama i koliko smeju da budu teške torbe.
Meni su rekli do 20 kg prtljag+do 8 kg ručni prtljag u kojem ništa nesme biti veće zapremine od 100ml :think::!::?: ovo mi nikako ne pije vodu ali ajd tako reče kolega koji je otišo 22 ali mi nešto nije pouzdan.
Zanima me najviše šta od lekova može da se ponesu i u kojoj količini?

Poslednja izmena:
Ja sam novi u firmi sve sam odradio lekarski, obuku završio, dokumenta poslao kada me pozovu kažu mi šta i kako i to je to na moja pitanja niko neodgovara
.
Bobana i Mariju zovem već par dana i nikako mi se ne javljaju. Grupa koja je otišla 22-23.10. je u Tjumenu trenurno pa idu dalje, ja sam trebao ići sa njima ali sam nešto odlagao i sada neznam kada ću ići.

Nešto se pominje 25.12. ali to nije sigurno i pominje se grupa od najmanje 60 ljudi svih profila i zanimanja ,da li je tačno neznam možda je to samo ono "šta je babi milo to joj se i snilo".Ovo sam čuo od kolega ali nikako ne mogu da proverim da li je tačno.

Još jedno pitanje ko je putovao mada se ponavljam, mogu da odgovore i žene koje su ispraćale svoje muževe .
Šta konkretno sme da se nosi u kojim količinama i koliko smeju da budu teške torbe.
Meni su rekli do 20 kg prtljag+do 8 kg ručni prtljag u kojem ništa nesme biti veće zapremine od 100ml :think::!::?: ovo mi nikako ne pije vodu ali ajd tako reče kolega koji je otišo 22 ali mi nešto nije pouzdan.
Zanima me najviše šta od lekova može da se ponesu i u kojoj količini?
Koliko ja znam putna torba do 20kg moze da ima,rucni prtljag 5,i u njega ne sme da se stavi nista osim garderobe,ne sme ni hrana ni voda tu.U torbi mozes da nosis sta hoces,sem alkohola naravno,moze i hrana,a od lekova isto mozes poneti sta hoces,za kolicinu ne znam,moj muz je poneo par kutija nekih lekova protiv bolova i neke vitamine.Niko mu nista za to nije rekao.

Moj muz je u Volgogradu i njima su rekli isto-plata opet u $,ali 10% niza

Neke info sa današnjeg sastanka, jeste plata u dolarima i biće manja za 10%,u narednom periodu(najverovatnije od januara) primaće se 420$ u Srbiji ostalo ide na račun u rusiji.Plata će biti od15-20 za prethodni mesec.Ukoliko nešto opet ne izmene ;-)

Koliko ja znam putna torba do 20kg moze da ima,rucni prtljag 5,i u njega ne sme da se stavi nista osim garderobe,ne sme ni hrana ni voda tu.U torbi mozes da nosis sta hoces,sem alkohola naravno,moze i hrana,a od lekova isto mozes poneti sta hoces,za kolicinu ne znam,moj muz je poneo par kutija nekih lekova protiv bolova i neke vitamine.Niko mu nista za to nije rekao.
Може алкохол у велику торбу колико хоћеш само ушушкај флаше у неки џемпер да се не разбије, јер они манијаци на аеродрому их баш бацају.

Ljudi ako i u Rusiji tako kasne sa platama i dodaju sebi neka pravila koliki ce rublja biti dolar i da li će plata biti 100% ili 10% niža tako isto mogu da vam ne isplate plate, toga se jako bojim. Ne bih želeo da mi se desi slično što mi se dešavalo na prošlom poslu u Srbiji gde je plata kasnila po par meseci, samo što mi je dom bio na 10 minuta peške, a ne usred Sibira

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back