Posao u Rusiji (1)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Moze li neko pametniji od mene da mi objasni po kojoj je racunici 500 dolara jednako 37000dinara,ja racunam al mi ne ide.Ozbiljno,toliki je avans uplacen,sto je po meni dosta manje nego sto bi trebalo da bude,u ugovoru pise da je avans 500$

Ako je to za oktobar onda je prosto. 500 dolara puta 36 rubalja po njihovom kursu to ti je 18000 rubalja pa to puta kurs rublje koji je bio a to ti je nekih 2zarez i nesto i onda dobijes 37000 dinara

Pozdrav! Culi se juce, kaze nije hladno -33:eek: a meni vec ovde nije dobro!:sad2: On je na nps1, Kujumba, da potsetim! Za septembar dobio dosta manju platu, juce im kao rekli da je bila uplata, razlika za ono sto nije dobio, bila u banci, medjutim-nista:(. Ne znam vise sta da mislim! Ovde se nesto i ne javljate da li ste dobili normalne plate za septembar ili vec umanjene?! Pozdrav svima!

Pozdrav! Culi se juce, kaze nije hladno -33:eek: a meni vec ovde nije dobro!:sad2: On je na nps1, Kujumba, da potsetim! Za septembar dobio dosta manju platu, juce im kao rekli da je bila uplata, razlika za ono sto nije dobio, bila u banci, medjutim-nista:(. Ne znam vise sta da mislim! Ovde se nesto i ne javljate da li ste dobili normalne plate za septembar ili vec umanjene?! Pozdrav svima!

Za septembar su za vecinu nas normalno isplatili

Sto se tiče odlaska u Rusiju, ukoliko imate decu, pogotovo ako oni idu u osnovnu/srednju skolu(taj uzrast), ne idite. Pare nisu bitne koliko i to da budete uz njih tokom njihovog detinjstva. Potrebni ste i vasoj zeni.Kad se vratite svojoj porodici sve ce biti drugacije, deca vec velika- pokajace te se zbog vremena koje ste proveli bez njih. Verujte mi, sve ovo znam iz licnog iskustva. Ne idite ni u Rusiju, ni nigde. Nadam se da cete me poslusati, za vase dobro, pozdrav

Prikupljam papire za odlazak u Rusiju. Imam decu - završavaju osnovnu. Lomim se oko odlaska. Ne zna se kome je teže pri pomisli da ćemo se razdvojiti - ženi, deci ili meni. Ali kad pomislim da mi je poslednja plata bila 310 eura i da će mi smanjiti još 10%, a da decu treba školovati još 8-10 godina čini mi se da druge nema.

Ja takodje imam negativno iskustvo vezano za Rusiju. Otisao sam tamo da radim pre 7 godina ostavivši zenu i decu u Srbiji. Hteo sam da njima bude bolje i da im obezbedim vise para. Ali sad kad sam se vratio svojoj porodici, sve se promenilo. Deca su vec odrasla i ja sam shvatio da nije trebalo da idem jer sam bio potreban zeni i deci. Oni su odrasli bez oca na kojeg su navikli. Sad se kajem jer shvatam da pare nisu bitne koliko i vreme koje sam proveo bez porodice. Zato, ukoliko imate decu, narocito ako oni idu u osnovnu skolu ili u srednju skolu, ne idite. Iako mislite da ce Vasoj zeni i deci biti bolje ukoliko budu imali vise para, to nije tacno. Vi sete im potrebniji od para. Zato ne idite, jer cete se posle kajati. Ovo sve pisem sa najboljom namerom, nadam se da ćete me poslusati i ostati sa svojom porodicom. Pozdrav svima!

Svetlana,bolje ste upuceni jer vidim da vas suprug radi za SIV INVEST,pa bih vas molio da mi napisete nesto vise.Kako isplacuju,posle koliko meseci,akontacije da li daju i u kom vremenskom periodu.Ja bi sad krajem decembra trebao da idem,barem su nam tako rekli.U pitanju je gradiliste u Kujumbi,nps 2.Ima li tamo interneta,signala za mob.Pozzz i hvala unapred

Meni je momak na nps2 , interneta samo u kancelariju,dosta los signal ruskih provajdera, takodje i nasih.Trenutno je -45 , bar juce je tako bilo.Plata kasni oko 2 meseca, u cetvrtak isplacena cela septembarska a nekima i deo oktobra.Isplata je u dolarima.Ima akontacije na ruke ko zeli. Trenutno je direktor Nikola gore, doneo je odela i cizme. Ne znam sta te jos zanima?

Evo da i ja napišem moje iskustvo, juce sam dosao iz Moskve nakon 2 grozna meseca. Radio sam na naucnom centru Skolkovo, izvodjac radova PUTEVI UZICE, mi smo radili do sad u Sautbruku-podizvodjaci i bilo nam je vise nego super, mislili smo da i ovde u Skolkovu radimo za Sutbruk, medjutim kad nam je plata pocela izostajati saznali smo da radimo za puteve uzice. Hrana i smestaj su ocajni, ohrana cuva i pretresa kad god i kako hoce i to naoruzana. Inace su putevi hteli da nas isplacuju u rubljama po kurs kad je sklopljen ugovor 33r/1$ a trenutno je 48r/1$, te smo u cetvrtak stupili u strajk i jedva izvukli nase zahteve, u subotu smo dobili deo plate na ruke a ostatak u dolarima na racune u Srbiju. Sa tog gradilista do sad je otislo 8 brigada/podizvodjaca medju kojima je i invest gradnja, bili su sekcija do nas B4. Moj zakljucak je NIKAKO ZA PUTEVE, 10g radim za Sautbruk nikad plata nije kasnila uvek 20g na ruke a od 15og do 25og na racun u Srbiji.

Sto se tiče odlaska u Rusiju, ukoliko imate decu, pogotovo ako oni idu u osnovnu/srednju skolu(taj uzrast), ne idite. Pare nisu bitne koliko i to da budete uz njih tokom njihovog detinjstva. Potrebni ste i vasoj zeni.Kad se vratite svojoj porodici sve ce biti drugacije, deca vec velika- pokajace te se zbog vremena koje ste proveli bez njih. Verujte mi, sve ovo znam iz licnog iskustva. Ne idite ni u Rusiju, ni nigde. Nadam se da cete me poslusati, za vase dobro, pozdrav

Kako kome,nekazem da niste u pravu ali kod nas u drzavi je jako losa situacija,a mislim da bih gore bilo kada dete zatrazi nesto a vi mu nemozete da priustite jer nemate novca.

Prikupljam papire za odlazak u Rusiju. Imam decu - završavaju osnovnu. Lomim se oko odlaska. Ne zna se kome je teže pri pomisli da ćemo se razdvojiti - ženi, deci ili meni. Ali kad pomislim da mi je poslednja plata bila 310 eura i da će mi smanjiti još 10%, a da decu treba školovati još 8-10 godina čini mi se da druge nema.

Srecan vam put,naravno da je deci bitno da imaju da jedu nego da tata sedi kuci sa njima.Deci je potrebna paznja i oca i majke ali posto zivimo u bednoj drzavi,necega moramo da se odreknemo a to je u ovom slucaju blizina.

Evo da i ja napišem moje iskustvo, juce sam dosao iz Moskve nakon 2 grozna meseca. Radio sam na naucnom centru Skolkovo, izvodjac radova PUTEVI UZICE, mi smo radili do sad u Sautbruku-podizvodjaci i bilo nam je vise nego super, mislili smo da i ovde u Skolkovu radimo za Sutbruk, medjutim kad nam je plata pocela izostajati saznali smo da radimo za puteve uzice. Hrana i smestaj su ocajni, ohrana cuva i pretresa kad god i kako hoce i to naoruzana. Inace su putevi hteli da nas isplacuju u rubljama po kurs kad je sklopljen ugovor 33r/1$ a trenutno je 48r/1$, te smo u cetvrtak stupili u strajk i jedva izvukli nase zahteve, u subotu smo dobili deo plate na ruke a ostatak u dolarima na racune u Srbiju. Sa tog gradilista do sad je otislo 8 brigada/podizvodjaca medju kojima je i invest gradnja, bili su sekcija do nas B4. Moj zakljucak je NIKAKO ZA PUTEVE, 10g radim za Sautbruk nikad plata nije kasnila uvek 20g na ruke a od 15og do 25og na racun u Srbiji.

Postovani,

Da li imas sajt kompanije Southbrook Moscow?

Unapred zahvalan!!!

bolje se obesi nego da radis za sim invest.

- - - - - - - - - -

sim invest kupuju im sefovi cigare na veresiju,a odelo bukvalno prose od radnika velesstroja.bolje se odmah obesiti u srbiji neko u kujumbi,posto sam dosao pre 2 dva dana iz kujumbe

bolje se obesi nego da radis za sim invest.

- - - - - - - - - -

sim invest kupuju im sefovi cigare na veresiju,a odelo bukvalno prose od radnika velesstroja.bolje se odmah obesiti u srbiji neko u kujumbi,posto sam dosao pre 2 dva dana iz kujumbe

Pozdrav.

Kako je u Kujumbi? Koliko ima ljudi na gradilistu? Kakvi su uslovi, temperatura, itd...?

Unapred zahvalan!

@otis
Na lekarskom pregledu sam upoznao neke ljude koji su se prijavili za geodeta ili goemetra neznam tacno,ali znam da im je plata 2400 $ mesecno.
Inace ekipa varioca koja je otisla pre desetak dana u Tjumen na atestaciju poslata je u Neryungri ,jako hladno mesto,nek im je bog u pomoci.

Pozdrav svima na forumu....ja sam nov i interesuje me ukratko kakva su iskustva sa VELESSTROJ-em u vezi rada u RF.Isao bih da radim tamo. Bravar sam po struci.Hvala unapred.

Slično sam i ja pitanje postavio na prošloj strani ali niko nije hteo da pomogne.

Pa momci, pročitajte malo temu i to unazad. Ne očekujete valjda da ljudi ponovo pišu stotine postova sa objašnjenjima kako se neko nov pojavi :eek:
Zato čitajte

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back