Posao u Rusiji (1)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
al ga zacrni dunjadora :) ne znam kakve papire je pregledao inspektor,i kako im to policija ne moze nista.pare se ne dobijaju na ruke nego se uplacuju na devizni racun.a sto se plate tice,kasni kao i u velestroju..nemoj se ljutiti ali ovo mi zvuci kao sirenje panike :)
ovi u siv investu vec mesec dana vicu od prvog pa do tridesetog svaki dan da ce biti plata pa nikako...sutra bi trebali da strajkuju..i to mi nije tata rekao vec drugi covek sa kojim sam pricala..od jula meseca od kad je tamo nista nije dobio..viza istice za nedelju dana tako da se ne lazemo nece od para nista ni biti a svi koji su tamo neka se samo tese....hehe imam druga inpektora koji je pregledao sve i rekao da ova firma vec duze nikako ne posluje sa nasim ljudima..i da ni policija tome nista ne moze ustvari niko..oni tupe da daju pare na ruke a sudu predati slucaj skupo je..

pa zacrni ga..jedno pricaju drugo rade..ljudi su tamo otisli da zarade zato sto nemaju a ne da im rade za dzabe..e da ovo sam jos htela reci...tamo gde su oni ostala gradilista imaju lekara..mislim ja nemam razlog da lazem..tata moj nema lekove vec mesec dana i da sto danas strajkuju ako im davaju plate...tako da najiskrenije..bas me briga sta mislite iz najbolje namere sam htela da kazem ovo..a vi shvatite kako ocete..i da shvatite da ista firma ima gradiliste u Moskvi koje redovno placa plate radnicima koji su otisli isto kad i ovi ljudi za sibir...dvojica su se vec vratila kuci a para nisu videli..poznanik jedan je za tu fimu radio pre dve godine kao varioc i jos uvek nije dobio pare..a posto je ostao preko vize nadao se da ce ga platiti ...kad ga je policija privela zena iz srbije je morala da dodje da ga indetifikuje..tako da ja se izvinjavam sto mi ne verujete al nemam razlog da lazem i iz najbolje sam namere ovo pisala...

dunjadora-nemoj se nervirati,napisala si iskustvo tvoga tate,podelila si to iskreno sa svima nama,neki ljudi na zalost zive u ono znas ma nije to bas tako bice to dobro.a kad se na to dobro opeku onda se udaraju u glavu,dotle lopuze i prevaranti sticu bogastvo,zato opusteno ako hoce da rade za dzaba i pritom sto je najgore izgube zdravlje neka im je Bog u pomoci

naemoj da se ljutis.razumem ja tebe i ne kazem da lazes,samo ima puno prica,ovo je stvarno strasno..ja postujem svacije iskustvo i misljenje,prvi sam trazio da neko podeli iskustvo u vezi te firme,i ja ceka papire vec 3 meseca..hvala ti u svakom slucaju,svaka informacija vredi..:)
pa zacrni ga..jedno pricaju drugo rade..ljudi su tamo otisli da zarade zato sto nemaju a ne da im rade za dzabe..e da ovo sam jos htela reci...tamo gde su oni ostala gradilista imaju lekara..mislim ja nemam razlog da lazem..tata moj nema lekove vec mesec dana i da sto danas strajkuju ako im davaju plate...tako da najiskrenije..bas me briga sta mislite iz najbolje namere sam htela da kazem ovo..a vi shvatite kako ocete..i da shvatite da ista firma ima gradiliste u Moskvi koje redovno placa plate radnicima koji su otisli isto kad i ovi ljudi za sibir...dvojica su se vec vratila kuci a para nisu videli..poznanik jedan je za tu fimu radio pre dve godine kao varioc i jos uvek nije dobio pare..a posto je ostao preko vize nadao se da ce ga platiti ...kad ga je policija privela zena iz srbije je morala da dodje da ga indetifikuje..tako da ja se izvinjavam sto mi ne verujete al nemam razlog da lazem i iz najbolje sam namere ovo pisala...

Moze neko da mi kaze neke firme za rad u Rusiji kontakt od firme,radio bih fizikaliju na gradjevinu,pa ako moze neko da mi kaze za firme,kontakt neki.Unapred hvala
Druze veruj mi radio sam kao pomocni radik (fizikalac) sa betonskim blokovima od 27 kg a cuo sam da su tamo 40 kg. Ne zelis da se javljas kao fizikalac ja sam relativno mlad nadrljao, bolje se raspitaj sta traze od zanata i uci u srbiji svesno znajuci da neces imati neke pare ako si u mogucnosti (ako je dotle doslo da moras da imas pare i da ides u rusiju zelim ti sve najbolje i da upadnes molerima kao pomocnik), ali smatram da u roku od pola godine koliko prosecno ljudima treba da upadnu mozes da priucis neki zanat (masinsko gletovanje, smirgla, valjak, mozda i rucno gletovanje sto ce biti sasvim dovoljno da se bavis molerajom) sto je mnogo bolje nego da odes tamo i kazes dobar dan ja bih da kopam (parafraziram ja sam se tako zajebao i radio sam i od 7-22 na mesalici), kad imas nekakav zanat mnogo je bolje. Mozda te neko nece platiti, mozda ce te slabo platiti, ali voleo bih da je to meni neko rekao kad sam pocinjao i da sam izbegao takav stav.

Druze veruj mi radio sam kao pomocni radik (fizikalac) sa betonskim blokovima od 27 kg a cuo sam da su tamo 40 kg. Ne zelis da se javljas kao fizikalac ja sam relativno mlad nadrljao, bolje se raspitaj sta traze od zanata i uci u srbiji svesno znajuci da neces imati neke pare ako si u mogucnosti (ako je dotle doslo da moras da imas pare i da ides u rusiju zelim ti sve najbolje i da upadnes molerima kao pomocnik), ali smatram da u roku od pola godine koliko prosecno ljudima treba da upadnu mozes da priucis neki zanat (masinsko gletovanje, smirgla, valjak, mozda i rucno gletovanje sto ce biti sasvim dovoljno da se bavis molerajom) sto je mnogo bolje nego da odes tamo i kazes dobar dan ja bih da kopam (parafraziram ja sam se tako zajebao i radio sam i od 7-22 na mesalici), kad imas nekakav zanat mnogo je bolje. Mozda te neko nece platiti, mozda ce te slabo platiti, ali voleo bih da je to meni neko rekao kad sam pocinjao i da sam izbegao takav stav.

Dobro druze hvala ti na savetu,a reci mi jel treba diploma za zanat, da li traze kvalifikaciju crno na belo ili mogu da se priucim kod nekog cisto da naucim zanat?

Ja ti verujem,jer sam istu pricu cuo nekoliko puta od nekoliko ljudi nekoliko godina unazad,upravo za Siv Invest.To je lepo sto si ovde opominjala ljude,a ko misli da lazes nek ide,sretan mu put. ;)

Da se nadoveze i ja za firmu SIv Inves.Moj suprug radi za njih i nedavno je bio prehladjen,i dobio je antibiotike od lekara,a sto se satnice tice pocetna mu je bila 5 $,a pre par dana mi je rekao da su mu digli na 5.5$..nije neko povecanje ali dobro.

Sve je to lepo. 30 dana po 10-11 sati dnevno,to je oko 55-60$,mesecno neki prosek od oko 1700$. Super,taman da castis veceru...muza,od njegovih para :D

Pa kud ode tvoj tata kad su tvom poznaniku pre dve godine ostali duzni...ja da sam na mestu tvoga oca sa takvim saznanjem ne bih ni otisla....malo mi je cela prica nerealna...jer pak ja imam malo drugacije informacije od mojih poznanika koji su radili za istu firmu.

To sto pričaš za Siv Invest je istina. Moj otac je bio radio za njih kao varioc. Otišao je sredinom aprila u Magadan,a vratio se jedva sredinom jula. Isto su mu rekli da ide da radi šest meseci iako je viza važila tri meseca,navodno je trebalo tamo da se produži. Za ta tri meseca ni jednu platu nisu dobili dok se nisu pobunili i tražili da idu kući jer im je isticala viza,a od produženja nije bilo ništa,pa je bilo rizično ostati jer je postojala mogućnost da ih hapse na aerodromu. Karte za povratak kući su dobili tek kada su se žalili nekom glavnom šefu gradilišta koji nije iz Siv Investa,jer je on zapretio ovima iz Siva da će sve radnike poslati kući ako to ne reše,i da nezna da se ne isplaćuju plate. Karte su nakon toga dobili u roku jednog dana, a što se tiče para dobili su u Moskvi na aerodromu na ruke od nekog Sergeja jednu platu,a ostatak kada dodju kući kada bude i ostalim radnicima koji su ostali da rade. A od tih para nema ništa ni danas,govore da će biti za nedelju,dve tri i tako već 2 meseca. To je iskustvo moga oca i još desetak ljudi koji su se vratili tada.

:eek:nisam se cula sa mojim 2 dana i on krajem decembra treba da dodje a jel ti rekao da samo on dolazi ili se nesto desava sa svima?

stize sa sabete ekipa ne znam kolko njih tacno.moj muz je otisao u augustu na turisticku vizu na mesec dana.krajem augusta se javlja da ostaje na 75 dana,posle da mu produzuju do decembra,zato smo se iznenadili svasta nam nije jasno.sa njim je krenulo jos 10 zidara jel mozda nekom dolazi neko ko je zidar sad u nedelju?puno pozdrava svima:D

stize sa sabete ekipa ne znam kolko njih tacno.moj muz je otisao u augustu na turisticku vizu na mesec dana.krajem augusta se javlja da ostaje na 75 dana,posle da mu produzuju do decembra,zato smo se iznenadili svasta nam nije jasno.sa njim je krenulo jos 10 zidara jel mozda nekom dolazi neko ko je zidar sad u nedelju?puno pozdrava svima:D
Da nisu to pali otkazi posle strajka?

Mnogo mi je zao sto ne mogu da odgovorim sa citatom, malo je drugacije kad kucas s' mobilnog.Elem, odnosi se na komentar 'davorpopovic' - mozda je sve ovo istina sto pricas ali meni je momku istekla viza i pre par dana mu je produzena. Inace je preko Siv-investa! Kazu stariji radnici koji su gore da nikada nisu strajkovali...(ogranicicu se na ovu godinu). Istina je da kasni plata oko 45 dana! Vama to nije jasno, meni kao knjigovodji jeste! Vi tvrdite da kasni tri meseca a nije tako.Mnogi stariji clanovi znaju kako se obracunavala plata u drzavnim ustanovama. Radis dva meseca pa ide obracun....ali nije ni bitno, plata kasni! Naravno ljudi koji su gore kaxu da nikome nisu ostali duzni ali to je info koji ja imam sa S2 ......

Kazu stariji radnici koji su gore da nikada nisu strajkovali...(ogranicicu se na ovu godinu). Istina je da kasni plata oko 45 dana! Vama to nije jasno, meni kao knjigovodji jeste! Vi tvrdite da kasni tri meseca a nije tako.Mnogi stariji clanovi znaju kako se obracunavala plata u drzavnim ustanovama. Radis dva meseca pa ide obracun....ali nije ni bitno, plata kasni! Naravno ljudi koji su gore kaxu da nikome nisu ostali duzni ali to je info koji ja imam sa S2 ......

stari radnici kazu da ove godine nisu strajkovali ??? A plata sto kasni tri meseca to su se radnici samo istripovali,to ustvari mora tako ne moze drugacije ali OK ako knjigovodje to znaju i razumeju mi i nemoramo da znamo.ako razumem dobro obracun ne moze posle mesec dana rada nego iskljucivo posle 2 meseca :zcepanje: ludo je ovde skroz
nego sto se povratnika sa sabete tice moj muz ostaje on je armirac neka se oglasi jos neko ko ima nekog tamo da razmotrimo zasto iznenada dolaze mislim da i Solari ima na sabeti nekog

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back