Posao u Rusiji (1)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Po pravilima firme i zakonima R.F. kada je prosecna mesecna temperatura izmedju 0 i -20 koeficijent je 1.2, ako je izmedju -21 i -50 koef je 1.35 a sve nize temperature idu ili x2 plate ili se ne radi uopste, pa sad zavisi koliko je sta hitno i sta se rukovodiocu glavnom vise isplati.

A to po kakvim zakonima RF???Nema veze sa tim.Imas mesta gde je prosecna temperatura jako niska,ali su bez vetra ili niska vlaznost,i po ruskom zakonu ne spadaju u ekstremne uslove.Sa druge strane imas delova gde nije strasno hladno ako gledas na termometar,ali zbog vlaznosti ili nedostatka kiseonika...itd spadaju u najteze uslove za rad.
Inace po ruskom zakonu severni dodatak,kako ga oni zovu,ide od 20-80% ali u slucaju da ti plata nije dogovorna,nego naprimer ides sluzbeno iz uslova norm. klimatskog pojasa na daleki (krajnji)sever/
I da,proveri sta pises: . kada je prosecna mesecna temperatura prosecna tempeatura niza od -50 je skoro nemoguca..

- - - - - - - - - -

Pa sve je oko kg.ima krema, sapun za ves, nes kafa, lekovi... A kako da saznam ko ide zovem firmu i odem tamo kad je polazak i zamolim nekoga?

:eek::eek::eek::eek: Stani,to mu saljes IZ SRBIJE?

Ljudi moli vas za pomoccccc...Treba mi hitno zdrastvena knjizica,a fine tete se ne javljaju na brojeve koje ja imam,pa ako bi neko mogao da mi da pun broj racunovodstva ili kako se vec zovu ti sto su zaduzeni za zdrastvene knjizice da mi kazu sta sve od papira treba da im posaljem da bi mi poslali knjizice za mene i klinca... :)

A odakle da mu saljem, nemaju dodir sa gradom? Bankomat nemaju na gradilistu,do prvog grada sati i sati voznje...

Mnogo si ti to razmazila...Ja gde sam sad,u najboljim uslovima je 12 sati voznje do najblizeg sela,a trenutno nam je jedina veza sa svetom helikopter...I organizuje se nekako.To je vec druga stvar,ako oni nece da ke klimaju u putu,ili nece da preskoce jedan dan na poslu.
Iskreno ti kazem,ja sam takve pakete odbijao da nosim.Em i sam vecito imam pretovar,uvek mi je torba po 24-26kg,em da nosim takve pakete.Nosio sam lekove,dokumente,more razlicitih stvari,ali kafu,rakiju,slaninu,cak su mi jednom nudili 5kg kora za gibanicu!!!! to odbijam uvek.

Mnogo si ti to razmazila...Ja gde sam sad,u najboljim uslovima je 12 sati voznje do najblizeg sela,a trenutno nam je jedina veza sa svetom helikopter...I organizuje se nekako.To je vec druga stvar,ako oni nece da ke klimaju u putu,ili nece da preskoce jedan dan na poslu.
Iskreno ti kazem,ja sam takve pakete odbijao da nosim.Em i sam vecito imam pretovar,uvek mi je torba po 24-26kg,em da nosim takve pakete.Nosio sam lekove,dokumente,more razlicitih stvari,ali kafu,rakiju,slaninu,cak su mi jednom nudili 5kg kora za gibanicu!!!!
to odbijam uvek.

Na kom si ti gradilistu... Iskreno i ja da ti kazem trazio mi je samo lekove i par debelih carspa sto sam zaboravila da mu stavim i kremu... A ja sam htela da mu posaljem nekoliko kesica kafe. Kafa mi je najmanji problem da se izbaci...

Na kom si ti gradilistu... Iskreno i ja da ti kazem trazio mi je samo lekove i par debelih carspa sto sam zaboravila da mu stavim i kremu... A ja sam htela da mu posaljem nekoliko kesica kafe. Kafa mi je najmanji problem da se izbaci...

JA sam trenutno na Kujumba-Taiset,NPS2....Ovde je zaista problematicno za nabavku,ali se snalazimo nekako.Odavde ljudi salju coveku,poverljivom,kartice i pare,i on im kupuje sve sto treba.

Poslednja izmena:
Iskreno ti kazem,ja sam takve pakete odbijao da nosim.Em i sam vecito imam pretovar,uvek mi je torba po 24-26kg,em da nosim takve pakete.Nosio sam lekove,dokumente,more razlicitih stvari,ali kafu,rakiju,slaninu,cak su mi jednom nudili 5kg kora za gibanicu!!!! to odbijam uvek.
to se bas nama desilo pre 5 dana kada je muz krenuo na gradiliste,hteli smo da ucinimo nekoome ,i na kucnu adresu je stigao paket tezak 4 kg.....(slanina,kafa,cedevita,odeca...) i onda je sebe uskratio za mnoge stvari...i sta covek ispadne u toj prici nego magarac...ali kore za gibanicu-HIT :D

Ljudi moli vas za pomoccccc...Treba mi hitno zdrastvena knjizica,a fine tete se ne javljaju na brojeve koje ja imam,pa ako bi neko mogao da mi da pun broj racunovodstva ili kako se vec zovu ti sto su zaduzeni za zdrastvene knjizice da mi kazu sta sve od papira treba da im posaljem da bi mi poslali knjizice za mene i klinca... :)

011-6556-193 ....ako ne mozes na taj da ih dobijes...dajte broj javno,a ne u pp....

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back