Posao u Rusiji (1)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ha ha da kakvo iskustvo,neznaju oni Ledeni sta je muka.Na -50 kad radis a sekunde te dele od smrzavanja,kad jedes hranu koja je mesecima zaledjena i jednolicna,kad ti rusi potrose svu vodu pa cekas do 2 ujutru da se istusiras.Krvava je to dolar!
Ne ljudi stvarno vam svaka cast,itekako je krvav dinar. Pricali su mi brat i kolega sad kad su se pre mesec vratili sa dvojke. Imali su malo jace od -60 par dana,ne mozes biti napolju,zive rane se otvaraju po telu od hladnoce i jos se nadje neko tamo da te zaj...... ljudi pucaju. Treba to prvenstveno psihicki izdrzati.
Naravno nema tu casti,muka i ocaj vas je sve naterala,ko jos iz obesti ide u Sibir,a da je iole normalan...

Ha ha da kakvo iskustvo,neznaju oni Ledeni sta je muka.Na -50 kad radis a sekunde te dele od smrzavanja,kad jedes hranu koja je mesecima zaledjena i jednolicna,kad ti rusi potrose svu vodu pa cekas do 2 ujutru da se istusiras.Krvava je to dolar!

Bas tako. To je ono sto sam ja napisao,ali vidis da ima neko ko je preko foruma bolje informisan od nekoga koji je vec bio tamo. I moji ukucani znaju,tj. misle da je tamo bilo lepo jer sam ja rekao da je bilo lepo da ne bi brinuli,isto kao sto rade I ostali radnici tamo kad uspeju da se jave kuci. Ali,biti tamo I osetiti tu hladnocu,jesti tu hranu koja mozda I nije skuvana ili pecena vec samo odledjena I koja ima takav miris da ti se zgadi sam zivot,e to kad mnogi prodju shvatice o cemu sam ja pisao. Nemam zivaca da se sa pojedincima raspravljam tako da nek misli svako ono sta zeli da misli I nek veruje u ono sto hoce da veruje,ali kad stignu tamo onda ce shvatiti sta su procitali ovde I u sta nisu verovali. Lako je cekati neciju platu I radovati se tome,sve je to lepo.Svi mi idemo tamo da bi nekome bilo dobro,da bi neko imao sta obuci,jesti izlaziti itd. Ne kazem ja ni da se ne moze izdrzati.Sve je ok dok je covek na nogama,ali kad jednom tamo padne sve se srusi. Kada bi ja mojima kuci svaki dan rekao kako je meni protekao dan,sta vi svi mislite,da li bi njima bilo dobro? Da li bi moja deca plakala? Da li bi se moji roditelji brinuli? Da li bi se moja zena ponosila time sto ja radim na tim uslovima gde radim? Ne kazem da je svaki dan lose,ali ako neko misli da je tamo dobro ok. Ja ga pozdravljam. Nisu ni svi ljudi isti,neko to bolje podnosi neko malo losije,zavisi sve od coveka do coveka. Ja sam po Rusiji vec 12 godina,to mi nije prvo gradiliste. Dobro je u Samari,Ufi,Krasnodaru,Sankt-Petersburgu,Moskva nije losa,mada meni se nije svidelo zbog hrane,jako dugo se ceka red za obedovanje. Cak nije bilo lose od tih Sibirskih gradova ni u Magadanu,Habarovsk.Jeste da je daleko ali solidna situacija,sem sto juni-juli meseci su mnogo losi zbog nekih sitnic musica,nazivaju ih mashke,kad ujedaju dodje ti da se upisas od bolova. Eto,bio sam malo opsirniji kako bi pojedinci shvatili da ja ne trazim posao u hotelu vec sam napisao cinjenicno stanje na gradilistu.

Kakav sam baksuz, nebi me ni cudilo da firma propadne, cim sam se ja prijavio...uzas blagi, sankcije, ratovi, lopovske privatizacije, kasnjenje plata u ime visih ciljeva,svetske krize, ratovi u raznoraznim vukojebinama, sad NEKA Ukrajina...ima li kraja sranjima...

:hahaha: nisi jedini :lol: i ja imam isti osecaj koji traje od jula prosle godine ..... uvek nesto iskrsne zadnje sto mi se desilo je da su mi javili kako mi je propalo priglasenje sa sve biznis vizom i da ponovo cekam 3 meseca za papire i drugo gradiliste a ni na jedno nisam ni bio....nema kraja kad je neko baksuz.....:confused:

Niko ne spori da je tesko raditi po Sibiru ali siriti dezinformacije je nesto drugo !!!

Tako je.U pravu si. Informacije koje sam napisao su lazne. (Y)

- - - - - - - - - -

recitwe mi samo kakva je kujumba jel to neko novije gradiliste ili nije.kakve su temperature tamo,hrana,da bar znam nesto.....recite mi samo istinu molim vas od srca:):(volim istinu ma kakva da je pa makar i da je crna......:(

Kujumba?! Najbolje gradiliste,najlepse je raditi tamo. Ne radi se nista I tako. Sve najbolje. Ako ne verujes meni pitaj Sasu lo,on/a sigurno zna ;)

Zasto ti mene prozivas? Zato sto sam demantovala tvoju prvu poruku? Uvek cu napisati kad neko nije u pravu!
Ne prozivam te. Dobro,ajde onda nam napisi malo opsirnije kako je tamo. Bas me zanima I misljenje drugih osoba. Eto da ne bude da ja sirim negativnu energiju ovde pa da me mrzite zbog toga. Napisi tvoje iskustvo,odnosno tvoga muza. kako ti se muz zove I sta radi tamo,mozda ga I znam. Napisi sve sto ti znas od muza o tom gradilistu,bar u 10-15 recenica. Molim te,ne bilo ti tesko.

potrazice ga moj muz..prenela sam sve podatke..ali nista ti nisam javila,jer sta ako ne moze bas sutra da ti se javi -da ti ne dajem laznu nadu....

jel ti muz pri nekoj kancelariji ili je radnik.Znam da je losa komunikacije,samo preko tog firm.telefona mogu.Do duse jednom je pokusao na skajp ali neuspesno..Meni se moj tek juce javio I to sa neke 064 na koju red cekaju dugo.Ako nesto znas ti mi napisi,ja vec sad mislim kad cu ponovo nesto moci da saznam,hvala ti unapred:)

jel ti muz pri nekoj kancelariji ili je radnik.Znam da je losa komunikacije,samo preko tog firm.telefona mogu.Do duse jednom je pokusao na skajp ali neuspesno..Meni se moj tek juce javio I to sa neke 064 na koju red cekaju dugo.Ako nesto znas ti mi napisi,ja vec sad mislim kad cu ponovo nesto moci da saznam,hvala ti unapred:)

devojke...sve sam to i ja relativno skoro prosla...i znate sta? Navikla sam da se ne javlja...Nije pri kancelariji...radnik je...ali ocigledno neko od njegovih kolega ima pristup internetu...od prosle subote do petka se uopste nije javljao..a u poslednjih 3 dana...2 puta...preko fejsa...a mogu da ocekujem da se opet ne javi 10 dana...pravilo je da nema pravila :)....treba da budemo zadovoljne kada ih cujemo jednom u 10 dana...surovo-ali je tako

devojke...sve sam to i ja relativno skoro prosla...i znate sta? Navikla sam da se ne javlja...Nije pri kancelariji...radnik je...ali ocigledno neko od njegovih kolega ima pristup internetu...od prosle subote do petka se uopste nije javljao..a u poslednjih 3 dana...2 puta...preko fejsa...a mogu da ocekujem da se opet ne javi 10 dana...pravilo je da nema pravila :)....treba da budemo zadovoljne kada ih cujemo jednom u 10 dana...surovo-ali je tako

znam da je sve navika,ali treba da prodje neko vreme,znas on je tamo tek 10 dana,ali nek su zivi i zdravi,Nije ni njima lako,posao, hladnoca,odvojenost i na sve to i oni misle o svojim porodicama ovamo,ali to je sto je,Mislila sam iskreno da ti je muz pri kancelariji pa je sasvim normalno da ce se cesce javljati,Nisam stigla nista da ga pitam koliko ih je ukupno tamo,rece samo da nije mnogo hladno i da se nekako sve izdrzava,da je solidna ekipa oko njega i to je to jer brzo prodje par minuta,Jel oko 9 h vremen.razlika da li znas?

znam da je sve navika,ali treba da prodje neko vreme,znas on je tamo tek 10 dana,ali nek su zivi i zdravi,Nije ni njima lako,posao, hladnoca,odvojenost i na sve to i oni misle o svojim porodicama ovamo,ali to je sto je,Mislila sam iskreno da ti je muz pri kancelariji pa je sasvim normalno da ce se cesce javljati,Nisam stigla nista da ga pitam koliko ih je ukupno tamo,rece samo da nije mnogo hladno i da se nekako sve izdrzava,da je solidna ekipa oko njega i to je to jer brzo prodje par minuta,Jel oko 9 h vremen.razlika da li znas?
da...9 sati...nista posebno i nema da ti kaze...nedeljom se radi do 13h....u sobi ih je po 4-5...toplo im je nutra...cak i pretoplo....lagan je tempo rada...moj muz npr.svako vece ide u neku teretanu...a uz dobru ekipu se sve izdrzi...

cini mi se da se neko skoro interesovao za odlazak u rusiju preko sida... e, pa da kazem da sam cula (napominjem cula, mozda nije istina, --- mada pre ce biti da jeste ---) da su dvojica sidjana uhapseni bas zbog toga. najgore od svega je to sto su, navodno, posteno placali ljudima 800 evra, koliko im je bila plata i da nisu trazili nista zauzvrat, tipa platiti put licno i slicno. putovalo se autobusom... ne znam zbog cega su uhapseni, ali cuh, takodje, da sad u policiji ima viska pasosa, sto bi trebalo da znaci da su neki ljudi verovatno jos u rusiji...
unapred se izvinjavam ako nesto ili cak sve nije istina, ali pisem ovo za sve koji se interesuju za rad u rusiji da budu oprezni i da dobro provere sa kim ce da saradjuju... cak i ako nisu iz tog grada, covek se uvek moze dobro raspitati... mala je srbija.
pozdrav

da...9 sati...nista posebno i nema da ti kaze...nedeljom se radi do 13h....u sobi ih je po 4-5...toplo im je nutra...cak i pretoplo....lagan je tempo rada...moj muz npr.svako vece ide u neku teretanu...a uz dobru ekipu se sve izdrzi...

meni moj rece da i nedeljom radi ceo dan. i da, da radi do 10-11... moracemo to da raspravimo :tiganj: jer, grad je blizu, provod, zurka... sala mala. verovatno nemaju svi isti tempo rada.
mada bi bilo dobro da i moj malo navrne u teretanu :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back