LJILJA MMM
Zaslužan član
- Poruka
- 104.661
Dekararus83 nam putuje veceras....nadam se da si spakavao puno snage....strpljenja...i pozitivne energije...

a i ako još neko putuje, nek mu je sretno i sa zdravljem da se vrati svojim

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Dekararus83 nam putuje veceras....nadam se da si spakavao puno snage....strpljenja...i pozitivne energije...
Velestroj, sta reci?? Ja sam u maju prosle godine trebao da idem na atest, ali nisam, iz nekog razloga sam bio tek 24. juna. Tad su mi rekli da za najvise 10-ak dana posaljem originalna dokumenta, pasos, radnu knjizicu, diplomu... Ja sam sve to uradio u dogovorenom roku poslao, na sta su mi oni rekli da idem za 15-20 dana, a lekarski nisu spominjali.
Pozvali su me krajem avgusta da potvrdim da li hocu da idem da vide da nisam odustao.
Onda su me pozvali za 14. septembar da uradim lekarski pregled, sto sam ja i uradio...Ponovo su rekli da se ide za 20-ak dana...
Nakon toga sam ponovo zvao, kazali su da jos cekaju radne dozvole... I tako je potrajalo do pocetka decembra, kad su me pozvali da izvadim lekarsko uverenje u Maglajskoj...I to sam uradio, i rekose da cu da budem pozvan USKORO... Niko mi nista nije javio do pred kraj decembra kada su me pozvali i rekli da mora da izvadim bankomatsku platnu karticu da bih mogao da podizem pare u Rusiji..I to sam uradio, istog dana poslao brzom postom, i kontaktrirao ih, da bi mi rekli da se sigurno ide do 15. janura. Ponovo su pozvali da bi rekli da je put odlozen za 23. januar, ali da je sve zavrseno, pasosi vizirani, avionske karte rezervisane..
Pozvali su me 21. januara da kazu da mi potvrda iz suda nije validna, i da izvadim novu posto je ova istekla, i da im posaljem istog dana. Ja to fizicki nisam mogao da postignem istog dana, nego u narednih 4-5 dana sam poslao zbog procedure u sudu. Kada sam izvadio novu potvrdu i poslao, oni su me sutradan pozvali, i rekli da cu ici sa narednom grupom ali da moram da platim polovinu avio karte, a ta polovina je iznosila oko 80 000 dinara... Posle nekoliko dana su pozvali i rekli GOSPODINE, VI NE MOZETE DA IDETE PREKO NASE FIRME, bez ikakvih dodatnih objasnjenja.
Ko procita ovu poruku nek dobro razmisli da li vredi toliko cekati, da li se isplati...Ja sam im pocetkom jula poslao sva originalna dokumenta, i pritom nisam za to vreme mogao da podnesem dokumenta u nekoj drugoj firmi, a imao sam vise mogucnosti, da bih na kraju dobio ovakav odgovor.
Stvarno nemam reci, kakav bezobrazluk, neprofesionalizam, administrativni radnici krajnje neupuceni, neodgovorni i neljubazni.
Tacno 3 meseca vazi.[/QUOT
Zavisi koje priglasenje, biznis vazi 3 meseca i nema opciju produzenja, a radno se prodzava na gradilistu, dobija se zeleni karton tako da je sa radnom moguce ostati i 9 meseci.
Duga kao i svaka druga. Ako idemo opet na mesec pa na dva a u medjuvremenu pauza u iscekivanju po 4-5 meseci i nije neka uteha. Godina prodje a novac se istopi. Samo kontinuitet ili bar prva tura od 6 meseci moze doneti materijalnu sigurnost i neku nadu.ako bog da i mi cemo uskoro.duga je godina:-)
SREĆAN PUT I SVE NAJBOLJE !!!bolje reci secan mu put....lepo je obradovati se i tudjoj sreci...
Vidi ovako druze....Svako priglasenje ti traje tacno 3 meseca nezavisno od toga na koju vizu ides. Ako dobijes vizu 006 i odes npr. u Krasnojarsku oblast a priglasenje ti je uradjeno za npr. magadansku oblast....Sta mislis da ces ostati tamo 6 meseci,da ces ici na lekarski jer si dobio da ides na 6 meseci?! E pa tebra neces,ali samo zato sto ako ti priglasenje nije za tu oblast gde ides neces tamo raditi lekarski,neces dobiti imigraciono....Znaci,priglasenje traje tacno 3 meseca. Vise necu objasniti nikome o priglasenju jer ocigledno da ne razumete. PozzTacno 3 meseca vazi.[/QUOT
Zavisi koje priglasenje, biznis vazi 3 meseca i nema opciju produzenja, a radno se prodzava na gradilistu, dobija se zeleni karton tako da je sa radnom moguce ostati i 9 meseci.
I ja sam cula da priglasenje vazi 3 meseca nezavisno od vize. I nema biznis priglasenje,vec je to biznis vizaVidi ovako druze....Svako priglasenje ti traje tacno 3 meseca nezavisno od toga na koju vizu ides. Ako dobijes vizu 006 i odes npr. u Krasnojarsku oblast a priglasenje ti je uradjeno za npr. magadansku oblast....Sta mislis da ces ostati tamo 6 meseci,da ces ici na lekarski jer si dobio da ides na 6 meseci?! E pa tebra neces,ali samo zato sto ako ti priglasenje nije za tu oblast gde ides neces tamo raditi lekarski,neces dobiti imigraciono....Znaci,priglasenje traje tacno 3 meseca. Vise necu objasniti nikome o priglasenju jer ocigledno da ne razumete. Pozz![]()
Tako da Ivice,pobrkali ste vize sa priglasenjem![]()
Da li mogu da biram na koje gradilište da idem ili ne? I ko o tome odlučuje?
Da li mogu da biram na koje gradilište da idem ili ne? I ko o tome odlučuje?
oooo pa jel se cujete ikako ,,kako komunoicirati sa njima ,,,kako smanjene dnevnice ,,, nas drug je bio na jedansestici sada ponovo ceka za tamo ,,,na 11-ici smena poslovodja...2-3 puta su protestvovali zbog neta i satelitskog....ali nista...i smanjene su dnevnice...jedino lepo i pozitivno je to sto je -7
oooo pa jel se cujete ikako ,,kako komunoicirati sa njima ,,,kako smanjene dnevnice ,,, nas drug je bio na jedansestici sada ponovo ceka za tamo ,,,
ma da to je to svakim danom sve zivo skracuju ,,,ja se ne nadam da ce muz pre marta mozda i april ,,,prati i stvari se bas menjaju ,,,bar vas je obradovao ,,tesko je njima tamo pa jos minusi ,,od pre 20-ak dana....jedan poziv preko satelickog gde je pukla veza...danas je preko fejsa uspeo da napise 3 porukice i puko net...a ko zna i gde ga je navatao...a dnevnice su ``malo`` smanjene...npr. njemu je sada 5,5,a bila je ( 5,75 ili 6) ...i on prvi put kad je otisao bilo je sve drugacije...ovo prenosim sto je ukratko napisao...sigurno postoje tu i neka objasnjenja...ali ja ne znam
cestitam nekamu je sa srecomSinoc suprug otisao za Tjumen,jos se ne javlja tako da verovatno nisu jos stigli!![]()
od pre 20-ak dana....jedan poziv preko satelickog gde je pukla veza...danas je preko fejsa uspeo da napise 3 porukice i puko net...a ko zna i gde ga je navatao...a dnevnice su ``malo`` smanjene...npr. njemu je sada 5,5,a bila je ( 5,75 ili 6) ...i on prvi put kad je otisao bilo je sve drugacije...ovo prenosim sto je ukratko napisao...sigurno postoje tu i neka objasnjenja...ali ja ne znam