Posao u Rusiji (1)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Suprug mi je tamo i kaze da smestaj nije nista losiji od drugih smestaja,hrana takodje a da je hladno,hladno je.Nekad se desava i da masine zamrznu od hladnoce.Jednog dana je bilo ispod minus 50 a sledeceg pa oko minus 20.Od dana do dana je velika razlika u temperaturi.Par dana je bio zastoj valjda zbog temperature i toga sto su masine zamrzle,neznam tacno.I kaze da se zbog tog razredjenog il vec kakvog pritiska oseca umornije al nista posebno da nemoze da se radi.Toliko o svezim informacijama.

Ako neko zeli da vidi gde se nalazi nps2 na google maps , neka upise Rusija, Novozapolarni ,(inace to je mesto u koje se ne ulazi bez posebne dozvole), a desetak kilometara ispred postoji odvajanje u levo koje ne vodi nigde jer jos zvanicno i ne postoji

Suprug je otisao u Sabettu kao i ekipa sa foruma i odusevljeni su uslovima, nisu se tome nadali! U ovoj grupi od 11.-13.01. otislo je 20 ljudi a toliko treba da ide i krajem januara, tako su rekli. Ima jos ljudi sto cekaju Sabetu od pocetka septembra. Suprug je bio na potpisivanju ugovora na novoj adresi, velika sređena zgrada u staklu, lako je naci, kod hotela Nacional, na ulasku u Bg.

Danas su nam javili da bi trebalo da se ide 20.01 na gradiliste Antipinski u Tjumenu ako smo dobro zapamtili,a nemozemo da ga nadjemo,mi smo kontali da ce na V1,V2 ili V3 kad ono neko nepoznato gradiliste.Da li znas nesto o tom gradilistu?Pozz............:zima:
Postojala je radionica ''Antipino'' u istoimenom delu grada Tyumena i ja sam tamo bio,medjutim koliko sam cuo od Mikice(aktivnog clana foruma koji je u Tyumenu),tamo samo trenutno radi radionica Cikistov i gradiliste V1. I ja idem tamo pa cemo videti sta i kako,nista nije sigurno-to je sigurno :)

Postojala je radionica ''Antipino'' u istoimenom delu grada Tyumena i ja sam tamo bio,medjutim koliko sam cuo od Mikice(aktivnog clana foruma koji je u Tyumenu),tamo samo trenutno radi radionica Cikistov i gradiliste V1. I ja idem tamo pa cemo videti sta i kako,nista nije sigurno-to je sigurno :)

Da,radi radionica u ulici Cekistov,tu ima i nesto farbara i neki peskirer.Sve je vise Rusa u njoj.Ona je u predgrafju Tyumena.Ima i u Antipinu 2okm od Tyumena velika rafinerija tzv antipiyski npz u cijem je sklopu grad V1 aV2 nzm jel se otvorilo.V3 i V4 na kojima sam ja bio su zavrseni.U svakom slucaju ako se ide kao turista,smestaj utzv Babarinka2 koja je u Tyumenu pola sata voznje do radionice a45min do V1.Tamo je i opstezitije tj smestaj i kancelarije velestroja naseg a i moskovskog.Tamo su ljudi sa biz vizama i papirima ,kont smestaj i dalje od grada kao sto napisah 45min ali tu je mesto Antipino.
pozdrav.Da,Antipino radionica je rasformirana 1.12. i svi presli na Cekistov.

I moje iskreno saučešće porodici . I ja sam u Sibiru spavao pod istim krovom sa dva Hrvata sa kojima sam se u ratu gledao preko nišana. Oni su bili u Vinkovcima i Nuštru, a ja u Mirkovcima i Ceriću, na razdaljini 100 metara. Ali, nisam imao problema sa njima u Rusiji.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back