Pozdrav i hvala na čestitkama, jer ja eto počela sa slavljem danas , a završavam 14. januara, lepo polako i sve po redu.
Ne znam šta mi se dogodilo sa zadnjom porukom, negde sam nešta zbrčkala , pa sad ajmo izpočetka. Moj Sabetanac stigo neki dan, hvala Bogu živ, zdrav i zadovoljan. Kaže da se vraća natrag dokle god može da izdrži. Ekipa je jako dobra svi se drže zajedno i jedni drugima na pomoći. Temperature su takve kakve jesu (komaraca sigurno nema) treba se zaštiti. Kaže da sam preterala sa silom garderobe i da treba samo dosta toplog veša i čarapa, ove vanjske garderobe najminimalnije, jer na toj hladnoći i tako nije ravna onoj koju tamo dobijete,. Oni koji idu u Sabettu neidu odmah tamo - prvo nps2 (Jednu do dve nedelje), a tek kad se dobiju specijalne propusnice za Sabettu ide se dalje. Mobilna kartica rostelekom, koju je kupio sad kad se vraćao u N. Urengoju, tako su mu rekli, to je kartica za jamalsko nenetsku oblast:iz Urengoja je funkcionirala, čut će se kako iz Sabete, pa ako neko ima sigurniju informaciju treba je uzeti u obzir. Ono što je najbitnije su sve vrste vitamina za imunitet i protiv prehlade, dobro bi bilo, ako je moguće sa sobom poneti, ako lekari žele prepisati lekove protiv upale sinusa i upale pluća (za nedaj Bože potrebe). Dosta momaka teško podnose niski pritisak vazduha, jedan od njih se vratio zbog takvih problema kući, on kaže da to za sada to ne oseća. Malo je deprimirajući stalni mrak, ovo naše svetlo i sunce čisto šok za oči. Roba za Sabetu dolazi i brodom i svega ima , ali ako ste pušači ponesite dobru rezervu iz Moskve, jer brod duuugo putuje.. Eto to je otprilike to, šta sazanam pisat ći iako mi sinak zabranio da pišem, jer ga svi zanju po mami, a ja eto opet ne slušam.... nema veze. I ja želim svima Sreten Božić koji ga slave danas i puno mira ,dobra i zdravlja.