milan mima
Zainteresovan član
- Poruka
- 357
***UPOZORENJE SVIMA, VRLO LOŠE ISKUSTVO***
Zdravo ljudi. Upravo sam se vratio iz Rusije, grad Soči, mesto Veseloj, ulica Urožanaja, radio sam mesec i po kao fizikalac.
Išao sam na turističku vizu preko jednog posrednika iz Loznice, koji je vezan za agenciju "Hi you" iz Čačka. Vlasnik agencije je Dušan Kukić, a neki klinac 89' godište sa imenom Gojko je glavni predstavnik agencije.
Gazda na gradilištu u Veseloju se zove Raško. U talu je sa dva Rusa, Sergejom i Andrejom. Glavni izvođač radova na gradilištu je firma "Olimpstroj".
----------------------------------------------------------------
Šta mi je obećano:
-normalan smeštaj
-satnica 5 dolara
-veš mašina, tuš
-isplata svakih 15 dana
-besplatan prevoz Bg-Soči, Soči-Bg
-tri obroka
-povratak kući 25.12.2013. o trošku firme
-----------------------------------------------------------
Kakvo je zaista stanje:
-Spava se u zgradama u kojima se upravo izvode radovi. U sobama je go beton, nezačepljene rupe u podu za cevi kroz koje šiba promaja. Ubačeni su samo montažni kreveti sa jednim jorganom za pokrivanje. Prašima, đubre i nehigijena na sve strane. Ljudi uriniraju i vrše veliku nušdu svuda po zgradi, stepeništi, prolazima.
-Satnica je automatski spuštena na 3 dolara.
-Ni pomena od veš mašine. Tuš ne postoji, za svo vreme nisam se kupao, samo sam osnovne potrebe za higijenom obavljao uz pomoć vode donete u kofi.
-Isplate nije bilo ni posle 47 dana, tako da sam izvadio novac iz svog džepa i pobegao glavom bez obzira.
-Besplatan prevoz ne postoji, odrađuje se 250 eura i odbija od imaginarne zarade.
-Tri obroka imaju, ali ne bih da ih komentarišem...
-WC su 4 TOI kabine na 500 ljudi.
-Struje nema. Vode ima 2-3 sata dnevno na jednoj česmi na čitavom gradilištu. Oni koji rade na kvadrat ne mogu ništa da zarade. Oni koji mešaju lepak pa im treba vode istu donose iz podruma ili rupa u zemlju koje je iskopao bager.
-Povratak kući 25. decembra je ukinut i svi ostaju da rade do kraja januara, bez primljenog dinara.
--------------------------------------------------------------
Tamo se još nalazi oko 400 ljudi koji su upali u situaciju da si istovremeno prljav, prehlađen, ne znaš jezik, juri te imigraciona, ne znaš gde je železnička ni autobuska stanica, bez para si, bez povratne karte. Izvukli su se oni koji su imali nekog da pređu na neko drugo gradilište, ili koji su imali novca da se vrate nazad.
Ljudi moji... tamo je pakao!!! Ako iko dobije ponudu da ide u Soči, a čuje bar jedno od gore navedenih imena neka beži glavom bez obzira!!!!
Tacno je ovo 100% drug mi je tamo trenutno radio mesec dana i dobio 350dolara KATASTROFA.....