Posao u Rusiji (1)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Dobro vece svima!!!!!!!! ima li jos koga da ceka proglasenje za Samaru???:besna: ja cekam vec duze vreme, receno mi je da sam na spisku i da jos nije stiglo iz Moskve inace trebalo je stici jos 22.11.2013.interesujeme dali jos neko deli sudbinu samnom konkurisao sam za zidara.

Pozdrav svima.novi sam na ovom forumu,ali ne i na radu u rusiji.tamo sam vise od 6 god.a od nedavno u Velestrroju.pratim desavanja i nadam se da cu tamo posle nove godine.obzirom da sam do sada najvise radio na izgradnji rezervoara,a nacuo sam da se grade u Samari,ko zna mozda cu tamo.iz TANKMONTA gde sam do sada bio polako odlaze ljudi,tako da i ja zavrsih ovde.do sledeceg kuckanja pozdravljam vas jos jednom

Ako nije tajna,zasto ljudi odlaze iz Tankomonta?Ja koliko znam,imali su bolje uslove nego Hopeks (Veless-BG)?Ne samo uslove,nego sto je najvaznije,podrsku gazde i sefova kad je gusto (gledao sam sopstvenim ocima),dok je po tom pitanju situacija u Hopeksu dijametralno razlicita!!!
Da,pocinje novo gradilista u Samari,Volgogradu,Krasnojarsku...Cudi me posto si iz Tankmonta,da te nisu poslali na atestaciju u Kujumbu,tu nasi ljudi treba da rade naftovod,i varioci sa iskustvom su preko potrebni...

- - - - - - - - - -

Dobro vece svima!!!!!!!! ima li jos koga da ceka proglasenje za Samaru???:besna: ja cekam vec duze vreme, receno mi je da sam na spisku i da jos nije stiglo iz Moskve inace trebalo je stici jos 22.11.2013.interesujeme dali jos neko deli sudbinu samnom konkurisao sam za zidara.

Mislim da ces jos cekati,samara je novo gradiliste,koje se tek formira...

Pozdrav svima! Konačno eto nešto iz Sabette. Mobilna mreža koja ima signal u Sabetti je rostelekom i karticu treba kupiti odmah po dolasku u Moskvu, jer se može dogoditi da neće biti mogućnosti kupiti je u N. Urengoju. Ne znam kakve su temperature drugde, ali u Sabeti se kreću od -20 pa preko -45 za sada (fantomke obavezno), ali zato je što se smeštaja tiče u redu i toplo. Što se vode tiče dobiva se svakodnevno po 5 litara za osobnu upotrebu. Ne znam da li vešeraj ne radi ili to moj sinak voli prati sam svoje veš, što je zgodno da znam kad dođe kući, tek tolko da ne izgubi naviku.:hahaha:Na žalost otići se prije nove godine pa neće upoznati z:ddm: ili možda bolje :babamrazica:

Nije baš nešto, ali bar informacija o mobilnoj kartici i da se voda dobiva u savim dovoljnoj količini, više informacija (PRAVIH) biće za desetak dana kad će nam ih uživo ispričati. Ćao svima.

Pozdrav svima! Konačno eto nešto iz Sabette. Mobilna mreža koja ima signal u Sabetti je rostelekom i karticu treba kupiti odmah po dolasku u Moskvu, jer se može dogoditi da neće biti mogućnosti kupiti je u N. Urengoju. Ne znam kakve su temperature drugde, ali u Sabeti se kreću od -20 pa preko -45 za sada (fantomke obavezno), ali zato je što se smeštaja tiče u redu i toplo. Što se vode tiče dobiva se svakodnevno po 5 litara za osobnu upotrebu. Ne znam da li vešeraj ne radi ili to moj sinak voli prati sam svoje veš, što je zgodno da znam kad dođe kući, tek tolko da ne izgubi naviku.:hahaha:Na žalost otići se prije nove godine pa neće upoznati z:ddm: ili možda bolje :babamrazica:

Nije baš nešto, ali bar informacija o mobilnoj kartici i da se voda dobiva u savim dovoljnoj količini, više informacija (PRAVIH) biće za desetak dana kad će nam ih uživo ispričati. Ćao svima.

:ok::ok::ok:Hvala,hvala na informacijama i veliki pozdrav tebi i tvom sinu

Hvala puno, svaka informacija nam je dragocena ! Koliko ce biti kuci? Pozdrav :D

- - - - - - - - - -

Auuu Milane kako odmah zivnemo cim se spomene Sabetta !:hahaha::hahaha::hahaha:

Hvala puno, svaka informacija nam je dragocena ! Koliko ce biti kuci? Pozdrav :D

- - - - - - - - - -

Auuu Milane kako odmah zivnemo cim se spomene Sabetta !:hahaha::hahaha::hahaha:
Ne znam koliko će ostati, jer razmenili smo samo kratke informacije, ali pretpostavljam tri nedelje - tako su mu rekli prije odlaska osim ako se ne produži zbog Božića i Nove godine, ne znam ako to u Rusiji ide sa praznicima.

Вероватно има руско држављанство, ако нема не знам како би могао тамо живети.

Eh bre.. mislio sam da od tebe necu cuti ovako nesto )) Mnogo je osnova kako neko moze ziveti u RF...
Masa nasih ljudi je radila u firmama i u medjuvremenu predali dokumenta za RVP.. i u 99% slucajeva im je dato.. posle ide vid na ziteljstvo.. Mnogi godinama seku granicu... Neko je usao u brak... itd...

Ako nije tajna,zasto ljudi odlaze iz Tankomonta?Ja koliko znam,imali su bolje uslove nego Hopeks (Veless-BG)?Ne samo uslove,nego sto je najvaznije,podrsku gazde i sefova kad je gusto (gledao sam sopstvenim ocima),dok je po tom pitanju situacija u Hopeksu dijametralno razlicita!!!
Da,pocinje novo gradilista u Samari,Volgogradu,Krasnojarsku...Cudi me posto si iz Tankmonta,da te nisu poslali na atestaciju u Kujumbu,tu nasi ljudi treba da rade naftovod,i varioci sa iskustvom su preko potrebni...

- - - - - - - - - -

Mislim da ces jos cekati,samara je novo gradiliste,koje se tek formira...

ja ne idem na atestacije posto sam bravar monter na svim pozicijama u izgradnji rezervoara.a iz tankmonta odlaze zato sto se opasno promenila gazdina politika.i to mladjeg gazde.lova i samo lova.ljudi postaju nebitni.moj osnovni razllog je sto nemaju kontinuitet rada.ja sam u 6 godina skupio samo 3 godine staza a ostatak sam proveo kuci grizeci nokte i ono sto sam zaradio.nadam se da cu od nove godine negde,a poznanstva licno slede.sve nove informacije cu na vreme proslediti.od mene slobodno trazite informacije jer imam podatke sa 10tak gradilista u rusiji.

tata mi je u samari,i sada mi je javio da 28 putuje za Sibir,jel zna neko kako je tamo raditi na minus 40 bas mi je nesto strasna pomisao da tamo ide:dash::(

tata mi je u samari,i sada mi je javio da 28 putuje za Sibir,jel zna neko kako je tamo raditi na minus 40 bas mi je nesto strasna pomisao da tamo ide:dash::(
A sta je tvoj tata po zanimanju? Mozda nece raditi napolju,sada ima dosta poslova koji se rade unutra.Radi se i napolju,ali znas kako....sve zavisi od sefova,kakav mu je sef. Inace sada uglavnom svugde u Sibiru je veoma hladno. Ako mu uapdne neko gradiliste tj. mesto,lokacija,da nema vetrova ili da nema jacih vetrova onda moze da se podnese "malo" bolje hladnoca,inace ako na tu temperaturu duva vetar koji je jaci od 2m/s veruj mi i nije bas prijatno. Ja sam u Sibiru bio nekoliko puta pa znam. Na moju srecu pa nisam isao kao radnik vec kao poslovodja pa sam mogao i da budem u toplom,ali bilo kad kada sam i ja po ceo dan bio napolju i nije bas prijatno. Bilo je ljudi kojima su se prsti na rukama i nogama promrzli. Ali nemoj da se brines,sad od Decembra pa do kraja Februara imaju pravo da pola sata rade 10-15 min. idu da se greju. Bar je tako bilo gde sam ja bio.Ja sam dozvoljavao radnicima da tako rade.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back