Posao u Rusiji (1)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ne mora da znaci...Ako imaju dovoljan broj kvota za strance,mogu odmah da rade radne vize,cak bi to bilo i preporucljivo...Sve su stroziji zakoni o radnicima,a ionako je ugovor na 6 meseci...Nego,ne vidim da je iko naveo od vas ovde da ide na Kujumba-Taiset krak naftovoda?Sprema se polako sve za dolazak...Mada,mislim da ce sve to da krene tek posle Nove godine,ali udarnicki,i u 110% tempu...

Ima različitih situacija za vize, već su mi nekoliko puta rekli da se ide na sest meseci sa mogucim presekom na tri i da se rade radne vize !? Pitao sam da li se dolazi kuci kada se radi presek i rekli su da se verovatno nece dolaziti ali opet ko zna sta ce biti jer kao sto rekoh ima različitih situacija ! Takođe mi je juče rečeno da je u Sabetti sve spremno za nas dolazak i da se trebalo ici u oktobru, da su probili rokove zbog kasnjenja papira.Meni je bitno da dođem posle šest meseci jer sam ovde na neplaćenom a ne znam nikoga ko je prvi put bio duže od 6 meseci, to je valjda maksimum!

na 11-ici opti haos...vratio se sa odmora neki glavni sef Milan...i Rusi se bune da je malo uradjeno ,a mnogo sati rada (ja sam to tako razumela) i sad im je norma od 70-80 kvadrata gipsa dnevno....moj muz kaze da je to NEMOGUCE on postize 40-45....i crkava....jos mu dali nekog radnika koji ni skalper nr zna da drzi...i sad se sefovi cupaju naravno preko radnika....a videcemo i kad legne plata moze da se desi da im smanje satnicu...njemu su licno obecali 5,5 jos na pocetku....kaze da je situacija uzasno napeta

Milane i ja sam juče zvao Bobana (izgleda da smo nas dvojica najdosadniji) i meni je isto rekao da ni oni ne znaju zasto nam kasne papiri ali kad budu stigli onda idemo za 2 - 3 dana. Rekao je da nas razume i da nam nije lako sto toliko cekamo ali i da je njima " tesko" :dash::dash::dash::besna::besna: Radi se prva viza na tri meseca i produzice se tamo tkz. zeleni karton. U Sabetti ima posla za narednih 5 godina pa ko voli nek izvoli !!!! A do tada :kafa::jede::kokice::jede2: a moze i :pivce::pivce::pivce:

Da li mi mozes reci da li je taj Boban u Velestroju u Beogradu, i na koji broj zovete?
Hvala unapred.

stigli su mi papiri.
treba jos da posaljem novi izvestaj iz pio fonda. ne znam kada idem, ali receno mi je da se vracam pocetkom februara. iz vaseg iskustva, kada mogu da ocekujem poziv za polazak? :)
imate li neki savet za pto indzinjere? :)
da li mogu med da nosim? hvala. :think:

:zcepanje: 18.10 ????? al ce se nacekaaaas....celu jednu godinu....ali biitno je da stignu pa makar i tad :zcepanje:

Cekam do kraja novembra i od mene je dosta izgubio sam pet meseci u nadi da ce biti,,,,,odbio par poslova i na kraju SALILI SMO SE ..:dash::dash::dash:

- - - - - - - - - -

Mikice prijatelju SRECAN RODJENDAN i :pivce::pivce::pivce::rodjendan::rodjendan::rodjendan::vatromet::vatromet::vatromet:

- - - - - - - - - -

Mesi,mesi nece nista da ti fali :hahaha::hahaha::per:[/QUOTE]

MIKICE SREĆAN ROĐENDAN I SVE NAJBOLJE !!!! :vatromet::vatromet::vatromet: ipak cemo slaviti ovde a ne u RF :whistling::zurka::zurka:

Hvala prijatelji moji na zalost ili na moju srecu neznam vise slavim u Srbiji rodjendan ali pricao sam sa ovima u Velestroju i savetuju mi da cekam papiri stizu za par dana ako ....

Dobro nam se vratio dekarus, vidimn da je jutros bas bilo svecanog doceka :D
Ode moj sin sutra u 11 sati za Moskvu, a zatim Urengoy.
E nek mu je sa srecom putovanje i da mu posao od ruke ide. Dobar je decko i bice sve dobro nemoj previse brinuti.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
SRECAN RODJENDAN MILANE!!!!!!!!!!

Ne mora da znaci...Ako imaju dovoljan broj kvota za strance,mogu odmah da rade radne vize,cak bi to bilo i preporucljivo...Sve su stroziji zakoni o radnicima,a ionako je ugovor na 6 meseci...Nego,ne vidim da je iko naveo od vas ovde da ide na Kujumba-Taiset krak naftovoda?Sprema se polako sve za dolazak...Mada,mislim da ce sve to da krene tek posle Nove godine,ali udarnicki,i u 110% tempu...

ti i ja...

:uja: Pozdrav i novim i starim forumašima.Ima neko informaciju za NPS 2 Novi Urengoj? Dragog iz Samare šalju na taj NPS inače jedna grupa sprema smeštaj, za gradilište u Sabeti tako da očekujte pozive,informacija 100% pouzdana.

Poslednja izmena:
:uja: Pozdrav i novim i starim forumašima.Ima neko informaciju za NPS 2 Novi Urengoj? Dragog iz Samare šalju na taj NPS inače jedna grupa sprema smeštaj, za gradilište u Sabeti tako da očekujte pozive,informacija 100% pouzdana.

Pozdrav Bubuljka,ovo je odlicna vest sto se tice Sabette mnogim mojim prijateljima iz kluba Sabetta bice lakse,,AKO SE MOZE RECI ZA NEKU INFORMACIJU VEZANU ZA VELESTROJ DA JE 100% TACNA,verujem ja tebi ali ovima iz velestroja ne.:hahaha::rtfm::worth::worth::rtfm::think::gace:

Poslednja izmena:
Pozdrav svima, nov sam ovde na forumu ali kao što neko pre mene reče pratim vas već neko vreme, pa reko aj i ja da se javim :) U petak su me zvali iz VS i rekli mi da se papiri rade, da se čeka proglašenje i da idem za Kujumbu. Tako da evo jos jednog koji ide na novo gradilište :)

Dobro jutro forumasi,ovima koji cekaju odlazak kao ja a nikako da nas pozovu.Ja sam zvao prekjuce coveka koji me doveo u velestroj na razgovor i on mi je rekao da ima neki zastoj u firmi i da preko telefona nedaju nikakve informacije.Sta je tacno od svega ovoga vise nisam pametan pre dva meseca zvali su me iz velestroja dali da me stave za proglasenje,dve nedelje kasnije opet,a zatim tajac na moj poziv gospodja koja se javila rekla mi je strpljenje jer cekaju nekakavnalog iz Moskve.Ostaje mi samo da cekam i slusam
.Molim vas ako neko ima predstave koliko se ceka za to proglasenje i taj lekarski koji je obecan a jos nista i kako to funkcionise.unapred zahvalan.

Dobro jutro forumasi,ovima koji cekaju odlazak kao ja a nikako da nas pozovu.Ja sam zvao prekjuce coveka koji me doveo u velestroj na razgovor i on mi je rekao da ima neki zastoj u firmi i da preko telefona nedaju nikakve informacije.Sta je tacno od svega ovoga vise nisam pametan pre dva meseca zvali su me iz velestroja dali da me stave za proglasenje,dve nedelje kasnije opet,a zatim tajac na moj poziv gospodja koja se javila rekla mi je strpljenje jer cekaju nekakavnalog iz Moskve.Ostaje mi samo da cekam i slusam
.Molim vas ako neko ima predstave koliko se ceka za to proglasenje i taj lekarski koji je obecan a jos nista i kako to funkcionise.unapred zahvalan.

Ako ti je taj covek sto te odveo uzeo pare ili obecava preko veze odlazak, mora da ti pusta neku tajnovitu pricu. Kod njih ti ne treba veza.
Nema zastoja u toj firmi kada god ide neki avion za Moskvu, salju nekoga. non stop se ide i vraca. To je svakodnevno, non stop ljudima isticu i produzavaju vize. Prednost imaju stari radnici, ali uve treba novih. Pa kad ko upadne. Za nijansu sada im treba malo manje ljudi nego leti. Ali otvaraju se nova gradilista i uvek cuvaju ljude u rezervi. Kod njih teoretski svaki dan mozes ocekivati pitanje, Mozete li za 3 dana da putujete?.
Tako da samo treba strpljenje. Ja sam prvi put cekao oko 45 dana. Neki cekaju i vise. I sada opet cekam, ali znam sigurno da cu ici...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back