Posao u Rusiji (1)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
dobra vam sreca svima evo i ja da se javim,ovde se radi,vreme je sareno,hteo sam da pitam DR X ako moza da pita supruga i da napise
kakvo je to stanje u Magadanu,kakvi su uslovi posto nasto planiraju da nas prebace tamo na neku ispomoc inace ja sam na nps -19 pa me interesuje posto ovde sefovi nas ubedjuju da ako odemo tamo imacemo 20 posto na platu kao zbog vremenskih uslova,pa znali on nesto oko tih stimulansa i o cemu se to radi tamo,pozz svima

Suprug vam je porucio da bez dobre odece i obuce ne dolazite u Magadan a rusku karticu kupite na aerodromu u Magadan.Posao nije tezak ali su uslovi jako losi to je sto mi je on preneo.Ali ja po njemu vidim da bas i nije tako sjajno a to za 20% na platu neznam nisam ga ni pitala.A prvu platu trebao bi sad krajem avgusta da dobije i to za 4 dana.Toliko ako mogu jos nekako da ti pomognem javi
:ok:

inace pozdrav za drinajcu,ljilju,tijanu i sve aktivne forumase koji drze ovu temu aktivnu...
Поздрав и за тебе, колега!

Dali je neko pozvan na lekarski i sta tacno pregledaju kakv je to pregled sta podrazumeva i na kakve polno prenosive bolesti se radi test jel ih ima milion
Био мој другар код парт. стадиона.. имаш гомилу тестова.. проверавају јси ли наркоман, алкос.. два три сата све готово.

Pisala sam o tome kako mi je muž bio u rusiji godinu dana...e, pa bio je baš u toj firmi u Sočiju. Nije bio zadovoljan platom (to je bilo 2008/2009god.) e sad, da li se nešto promenilo na bolje, nadam se. Oni su imali dobar smeštaj i hranu, ali samo dva obroka i nedeljom se sami snalaze za hranu tako da mu je puno novca odlazilo na to. Nama je i to nešto značilo jer imali smo dva studenta. Sad pre 01.05. je ponovo otišao neki njegov drugar i stalno ga zove da dođe...kao nije kao pre, satnica je za početak 4.5 dolara....tako da ćemo pratiti tvoje izveštaje, mada muž je rešio da tamo neće ići.
Inače grad je predivan, videće kad bude slobodan i bude šetao, ali i skup.

Pa uslovi su slicni samo sto i kad ne rade imaju ta dva obroka,satnica je od 4,0 do 5,0 za pocetnike sve zavisi kako se ko pokaze,ljudi koji su radili vec za ovu firmu kazu da su isplaceni u celosti mada se svasta pisalo bas za ovu firmu.Suprug je za sad zadovoljan kaze da ne brinem cekamo samo da vidimo oko isplata kako ce biti.Nadamo se dobrom pa ce valjda tako i biti.Pozdrav,obavestavam cim dobijem jos informacije

Ne znam draga meni klincu treninzi od ponedeljka,komplet oprema i sve ostalo....doduse mi smo jos mali za skolu,ali stvarno bi bilo fer da Velesstroj zbog skole pusti platicu bar sad u petak...:roll:
Ma, nema pojma!Jedva te isplate u redovnom terminu a kamo li pre.
Jedino je Joviša iz B.Bašte i njegov Stroy int.imao toliku pašnju i brigu prema svojim radnicima i njihovim porodicama.Plata kod njih nikada nije kasnila.Uvek je bila prvog u mesecu,a zbog polaska dece u školu avgustovsku platu je isplacivao par dana pre.Ja nisam nikada radio kod njega da bi to lično potvrdio ali su mi zato bivši radnici Stroja o tome pričali.Jel ima neko ovde invormacije o Stroju?Dal još radi ili ne?

Pozdrav svima na forumu. :bye:

Ljudi dali je neko bio na gradilistu SABETA oblast JAMALIJA ?

Ako neko nesta zna neka javi: kakvi su uslovi na gradilistu, kakve su internet i mobilne veze, sta konkretno bravari rade, sta poneti od garderobe (mislim da je
tamo jako hladno) i najmanja sitnica moze da pomogne.

Unapred HVALA. :hvala: :hvala: :hvala:

Pozdrav svima na forumu. :bye:

Ljudi dali je neko bio na gradilistu SABETA oblast JAMALIJA ?

Ako neko nesta zna neka javi: kakvi su uslovi na gradilistu, kakve su internet i mobilne veze, sta konkretno bravari rade, sta poneti od garderobe (mislim da je
tamo jako hladno) i najmanja sitnica moze da pomogne.

Unapred HVALA. :hvala: :hvala: :hvala:
http://nl.wikipedia.org/wiki/District_Jamalski ukucaj na guglu ovo i onda prevedi sve ce ti biti jasno kakvo je vreme i klima

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back