Posao u Rusiji (1)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
:QUOTE=Rada-NS;25414704]Definitivno su braca nesto posebno i drugaciji je osecaj za brata negde u nedodjiji a drugaciji za nekog tamo muza :zper: . O paranoji mi nemoj pricati,ali ne vredi samo sebe kidamo. Meni se moj ne javi 2 dana ja pravim frku,na kraju shvatim da preterujem,ali izgleda da je jace od nas! Ne brini,nego za par dana ocekuj akontaciju pa i ko sve zene ovde koje cekaju i brinu u kafanu na turu pive :pivce: i sve posle toga manje strasno izgleda!
Veruj mi-isprobano :hahaha::hahaha:[/QUOTE]
:hahaha:Rado, samo da se ogradim- ne zelim da pomisliš,niti ostale dame ovde, da za muzeve manje brinete nego ja za brata! Ja ono rekoh isključivo u svoje ime-JA sam takva, uz to što su sve sestre brižne, ja sam oduvek prema njemu kao druga mama! A i blizanci smo!:) A i, iskreno, nikada nisam brinula za muža ni delić koliko sam za njega! Ima tome verovatno dosta razloga, ali generalno sam za njega vezanija nego za muža! (sa kojim više i nisam.;) Ali, tako beše i dok sam bila!). To je kod mene prosto tako. Ćerkice, pa brat odmah tu uz njih!

Ma daj,oko cega se vi sekirate...mi treba da se sekiramo....EEEEJ BRE....KAD JE BIO FEBRUAR,JOS NISAM OTISAO.....VASA BRACA,MUZEVI SU OTISLI...I TAMO CE DA RADE...NECE IH NIKO NAPADATI...RADICE,ZARADICE....A,JA NISTA OD FEBRUARA ME NE ZOVU...MALOPRE ZOVEM...VASE PRIGLASENJE SE OCEKUJE,TREBALO JE DA STIGNE KRAJEM MARTA...A SAD JE JUN...JOJ,BOZE...NE MOGU DA VERUJEM....DODJE MI DA SVE OVO OKACIM MACKU O REP...KAO STO SU I ONI MENE VIDIM OKACILI...CEKAM PRIGLASENJE 4 MESECA...NEKO GA DOBIJE ZA 20 DANA...A JA NEMAM PARA ZA HLEBA,IMAM 20 GODINA I U OVOJ PISLJIVOJ DA JE NAZOVEM DRZAVI,NEMAM GDE DA ZARADIM ZA PARCE HLEBA...kamoli da razmisljam da izvedem devojku na palacinku,sladoled,pice....E,MOJA SRBIJO...STA DA JA PROZIVIM SA MOJIH 20 GODINA......nista drustvo pozdrav...

Pozdrav Darko,

razumem nervozu,itekako razumem,ali nije razlog ni nacin da stajemo jedni drugima na muku jer niko ovde nije iz hira! Niti su ljudi otisli u 3 lepe da im dupe vidi puta,niti smo mi ovde ostale sretne i blazene sto smo svoje najdraze poslali tamo. Svi smo u istim problemima,bez pare dinara i u dugovima do guse,trudeci se ovde da jedni drugima olaksamo ionako tesku situaciju. Imas 20 godina,ovde ima ljudi u mnogo tezoj situaciji sa duplo vise godina i sa decom kojoj ne znaju kako da im priuste najosnovnije cekajuci taj prokleti poziv koji im znaci nadu da ce im dete sutra imati sta jesti! Bez nervoze,svi smo na istoj strani i u istim problemima! A da li se brinemo-itekako se brinemo!

E, hvala ti na dobrodoslici! i na odgovoru! ali, imam ja još toga da te pitam!:rumenko: Elem, kada je otisao tvoj muž? i, gde je to mesto u kom je? Znači, on ti je lično javio da su uslovi korektni, i da se ne odnose prema njima kao prema robovima(pošto sam i takve stvari ovde pročitala)? je l komunicirate samo preko telefona? Meni je brat sinoć u tri rečenice poslao poruku tipa ,,Radimo od 7-19, pravo na večeru, pa nas voze na smestaj, tamo smo u 21, i to je to! odmah sam se rasplakala! Jedina utešna rečenica bila je ;;Klopa je odlična;;! INAČE, OTIŠAO JE KAO VODOINSTALATER. A DA LI JE TVOJ MUŽ PRVI PUT TAMO SADA?
Ne,ne nije muz nego brat takodje;) Prvi put je tamo,otputovao je nedeljom pre tacno 15 dana,a akontacija je po obecanju legla 5 dana nakon odlaska (petak). Da ne bi kuckala ponov imas izvestaj na strani 163 o tome kakvi su im uslovi koje sam postavila kad sam odlepila na kratke poruke i zvala ga za kompletan izvestaj :rtfm:

:ceka:
Pozdrav Brankice:zag:
Sto se tice brace i generalno muskih i njihovog osecaja za javljanje i detaljisanje svi su isti izgleda;).
I moj brat je u Rusiji,doduse u Novom Urengoju,ali ako ti nesto znaci svi koji su otisli za sada preko Velestroja su zadovoljni i ispostovani.
Znam da brines kao i svi mi,ali navikni se na kratke poruke dok s vremena na vreme ne odlepis pa nazoves da proveris poruke tipa:"Ja dobro,sve ok" i da li je sve dobro :rtfm:,ali generalno im je dobro,radi se naravno,ali sve u granicama izdrzljivosti postujuci neke osnovne ljudske uslove tokom njihovog boravka tamo-hrana,smestaj.....zbrinuti su!
Dobrodosla:zag:

e Rado, ja tek sad pravilno pročitah tvoju poruku-da je u pitanju BRAT! Izvini! aj molim te kad stignes, napiši mi sve detalje koje ti je dojavio, tj ti iščupala iz njega! kako mu je, je l imaju gde da operu stvari, kako se druze,...Kada je otišao...MA ŠTA GPD DA NAPIŠEŠ, BIĆE MALO!

Ne,ne nije muz nego brat takodje;) Prvi put je tamo,otputovao je nedeljom pre tacno 15 dana,a akontacija je po obecanju legla 5 dana nakon odlaska (petak). Da ne bi kuckala ponov imas izvestaj na strani 163 o tome kakvi su im uslovi koje sam postavila kad sam odlepila na kratke poruke i zvala ga za kompletan izvestaj :rtfm:

Ok, sad ću da pročitam! A gde je to mesto gde je on?

:dontunderstand:
Severni pol :sad2: Na samom severu Rusije-Novi Urengoj

joooj! Meni brat reče kad je polazio, da postoji mogućnost da ih, kada završe posao u Moskvi, prebace na dan, ili kako već, u Litvaniju(čini mi se), pa da ih vrate na još mesec dana, i tada može da se desi da ih i tamo pošalju- u SIBIR! Ali, ništa mi nije jasno oko tog Proglašenja-neko kaže da se za to predaje tek kad prodjes probni rad, tj taj PRVI ODLAZAK, pa u toku istog, a vidim da je neko sa foruma napisao : ,,Zvali me da idem na turističku, znači da nema ništa od mog proglašenja"!:rtfm::dontunderstand:. Moj brat je inače otišao na turističku, i rekli mi-ili se vraća pa ovde sačeka to famozno Proglašenje, ili ga tamo prebacuju dalje, na tu foru sa Litvanijom. Ali svakako je proglašenej bitno pre ili kasnije! O čemu se tu zapravo radi? Kako to zaista ide sa tim?

:)Pitanje za sve koji eventualno znaju odgovor, da ne smaram samo Radu NS !:) Ko tačno zna kako ide to sa tim Proglašenjem?! Da li ga dobijaju i oni koji još uvek nisu uopšte išli , i kako, ili se dobija nakon prvog odlaska, pa ukoliko ste dobro ocenjeni tamo, počnu da vam rade taj papir!? Hvala unapred na svim eventualnim odgovorima!:bye:

Ma daj,oko cega se vi sekirate...mi treba da se sekiramo....EEEEJ BRE....KAD JE BIO FEBRUAR,JOS NISAM OTISAO.....VASA BRACA,MUZEVI SU OTISLI...I TAMO CE DA RADE...NECE IH NIKO NAPADATI...RADICE,ZARADICE....A,JA NISTA OD FEBRUARA ME NE ZOVU...MALOPRE ZOVEM...VASE PRIGLASENJE SE OCEKUJE,TREBALO JE DA STIGNE KRAJEM MARTA...A SAD JE JUN...JOJ,BOZE...NE MOGU DA VERUJEM....DODJE MI DA SVE OVO OKACIM MACKU O REP...KAO STO SU I ONI MENE VIDIM OKACILI...CEKAM PRIGLASENJE 4 MESECA...NEKO GA DOBIJE ZA 20 DANA...A JA NEMAM PARA ZA HLEBA,IMAM 20 GODINA I U OVOJ PISLJIVOJ DA JE NAZOVEM DRZAVI,NEMAM GDE DA ZARADIM ZA PARCE HLEBA...kamoli da razmisljam da izvedem devojku na palacinku,sladoled,pice....E,MOJA SRBIJO...STA DA JA PROZIVIM SA MOJIH 20 GODINA......nista drustvo pozdrav...

Darko covece potpuno te razumem i mi smo u istoj situaciji....ista prica isto sve....Potpuna AGONIJA....Od februara meseca ceka moj muz,para vise nemamo,imamo klinca i gomilu racuna para za hranu vise nema samo cekamo nemocni i besni da nas pozovu vec jednom.Koliko vidim cela februarska grupa momaka koja je bila na probi bukvalno je otpisana i bacena na cekanje-zasto ne znam....Moj muz je juce pozvao znaci ocajan trazio im je dokumenta nazad,mislim sa radnom knjizicom moze bar da radi u Srbiji za neki minimalac,ali ljubazna operaterka mu je rekla da se strpi jos par dana...PAR DANA...ista prica od februara.....Moj stric je cekao godinu dana da ga pozovu i otisao je kao zadnja grupa IMD Metala pre spajanja firmi...tako im se zadesi da jednostavno nekog stave na dugooo cekanje,a neke posalju par dana posle probe....Ne znam stvarno vise,ali se stvarno plasim svakog novog dana,ovo je pakao.....

I šta vam tačno garantuje taj papir? Sam odlazak očigledno NE, jer eto, odoše neki i bez njega, npr moj brat! Osim, ako mi nije promaklo da ga ima!:manikir:

Brankice ovde nikome ne znaci nista taj papir,fora je samo da se sto pre ode...Nemoj da se brines nista moj muz je skoro svakodnevno u kontaktu sa ljudima koji su tamo i sve je u redu isto je sve kao na svakom drugom gradilistu samo sto su tako daleko od kuce....Vidim da si pitala ko je Mikica....On je jedan od sefova koji je zaduzen za prijem radnika u Velesstroju.....

:)Pitanje za sve koji eventualno znaju odgovor, da ne smaram samo Radu NS !:) Ko tačno zna kako ide to sa tim Proglašenjem?! Da li ga dobijaju i oni koji još uvek nisu uopšte išli , i kako, ili se dobija nakon prvog odlaska, pa ukoliko ste dobro ocenjeni tamo, počnu da vam rade taj papir!? Hvala unapred na svim eventualnim odgovorima!:bye:

Priglasenje dobijaju i oni koji idu prvi put. Koliko sam ja shvatila to je odobrenje od Ruske strane da moze radnik da dodje. Ko nema priglasenje najverovatnije je otisao na turisticku vizu na mesec dana. Neka me iskusniji isprave ako gresim:hvala:

Priglasenje dobijaju i oni koji idu prvi put. Koliko sam ja shvatila to je odobrenje od Ruske strane da moze radnik da dodje. Ko nema priglasenje najverovatnije je otisao na turisticku vizu na mesec dana. Neka me iskusniji isprave ako gresim:hvala:

Aha! Moj brat je otišao na turisticku vizu. A rekli mu da kada tamo bude ocenjen od strane sefova, da ce tek tada da iniciraju za to Proglasenje!

Brankice ovde nikome ne znaci nista taj papir,fora je samo da se sto pre ode...Nemoj da se brines nista moj muz je skoro svakodnevno u kontaktu sa ljudima koji su tamo i sve je u redu isto je sve kao na svakom drugom gradilistu samo sto su tako daleko od kuce....Vidim da si pitala ko je Mikica....On je jedan od sefova koji je zaduzen za prijem radnika u Velesstroju.....

Jelena, Hvala! Ako muž slučajno bude u kontaktu sa nekim iz Moskve, čini mi se da ja gradilište ak fsk:confused: , nek ih ispita malo kako je, a ti mi prenesi!:)

UH, Darko, potpuno te razumem! I moj brat je u toj situaciji , već godinama! Zato je i otišao! Uz ista ta pitanja koja ti postavljaš sebi tipa ,,Za gde sam ja, sa kim da se družim , kako da imam nekog i opet se zenim(rastavljen je), IMA I ĆERKICU! Čekao je da mu mama i ja kupimo cigare... ja garderobu... Užas! Zato je i otišao! ali, nije ni to lako, i ne cvetaju ruže ni tamo , tj, koliko saznajem, mnogi su se loše proveli, i umesto sa parama, vratili sa još većom mukom! Zaista ti želim da te što pre pozovu! A, jesi li ti ikako išao tamo? pitam, zato što mi ništa nije jasno-jer, kažu da se to PROGLAŠENJE DOBIJA TEL KAD ODES TAMOP, PA TE OCENE, PA PREDAJU ZA TAJ PAPIR! Bar ja tako razumela! Moj brat nema to proglasenje, prosto su ga pozvali iznenada, jer im je hitno trebao vodoinstalater, valjda kasne sa nekom zgradom u Moskvi!

Preveranata ima po Rusiji more,to je tacno.Ja sam svasta video i doziveo,ali ako je bata otisao preko Velesstroja,pogotovo kao masinac,nece imati problema.Redovni su sa isplatama,ispostuju se uslovi rada,koliko je to moguce,ponekad su gradilista u divljini....Ali i na takvim mestima se organizuje voda,struja,pranje vesa.......Jedino moze da ga zabrine i to u malom procentu ako mu se zalomi polupismen sef,pa da ga nervira,ali svi smo u Srbiji vec navikli nato.Inace Velesstroj trenutno vrsi i selekciju sefova,tako da ti buzdovani da kazem odloaze u istoriju...:-).

Trustno one, Hvala puno! Svaka rec umiri koliko toliko! a. da, i ja brinem da ne bude neki ,,polupismen" sef, ili nadobudan, drzak i sl. Jer, znajuci mog brata, nece umeti da iskulira, i eto problema, a eto i gubljenja prilike za zaradu! Sto je poslednje sto mu treba! a, otisao je kao vodoinstalater! Masinci iz nekog razloga bolje prolaze?

Preveranata ima po Rusiji more,to je tacno.Ja sam svasta video i doziveo,ali ako je bata otisao preko Velesstroja,pogotovo kao masinac,nece imati problema.Redovni su sa isplatama,ispostuju se uslovi rada,koliko je to moguce,ponekad su gradilista u divljini....Ali i na takvim mestima se organizuje voda,struja,pranje vesa.......Jedino moze da ga zabrine i to u malom procentu ako mu se zalomi polupismen sef,pa da ga nervira,ali svi smo u Srbiji vec navikli nato.Inace Velesstroj trenutno vrsi i selekciju sefova,tako da ti buzdovani da kazem odloaze u istoriju...:-).

Jos jedno pitanje, jer zakljucujem da si upucen(cak znas i da se vrsi selekcija sefova:D ), pa mi reci o tom Proglasenju- da li sam dobro razumela- Neki koji uopste nisu odlazili kazu da su dobili Proglasenje i da sad cekaju , a mom bratu su rekli da to moze da se dobije maltene samo ako ode na taj rad od mesec dana, gde oni vide ima lhttp://forum.krstarica.com/images/smilies/dontunderstand.gifi vajde od njega kao radnika, i tek tada sef inicira izdavanje Proglasenja za njega! http://forum.krstarica.com/images/smilies/dontunderstand.gif. a to pranje vesa- je l to pod obavezno imaju obezbedjeno? a je l imaju gde da kuvaju kafu? ..a alkohol? Da li je zaista strogo zabranjen, ili nadju nacina ipak da se malo ,,osveze"?http://forum.krstarica.com/images/smilies/smile1.gif. Ja licno bih volela da ne mogu nikako, ali sumnjam!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back