Posao u Rusiji (1)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
pre 2 minuta su me zvali iz velestroja. Ima sansi da odem i 7-og, 8-og na mesec (bez radne vize), pa kada se vratim, ugovor kao sto je obecan. Jos nesto, ako vam ponude na mesec ne odbijajte inace ste zavrsili sa ovim firmama. Kazu, ko odbije odlazak na mesec dana ne racunaju na njega...

Suprugov kolega je trebao ici u subotu ali je odbio i moj muz je bravar ali mi smo papire poslali tek 15 aprila ali bez radne knjizice samo smo je fotokopirali

kolega je verovatno zavrsio sa njima. Ja sam sve predao i radnu knjizicu. Postoji jos jedna mogucnost. Mozda i proveravaju kome bas treba posao. Pa samo proforme pitaju da li bi otisli kao turista. Jos je neko ovde pisao da su ga isto pitali, a posle par dana zvali i rekli sve je u redu, ipak cete ici kao sto je prethodno dogovoreno. Mozda imaju losa iskustva (za njih) sa ljudima koji idu. Videcu za par dana, pa javljam ovde...

Apsolutno tacno, samo sto desetak uhapsenih ljudi ios sedi u pritvoru, i to cijom greskom :rtfm:,i to sa turistickim vizama :zloca:, inace upravo su mi se javila dva prijatelja, citaj exspecijalforce, koji su jutros stigli u Tjumen, znam momke 200 godina radimo zajedno 100, svasta smo prosli zajedno sto se tice posla i ako nesto nisu nisu kukavice, al kukaju na sav glas sto se svega tice ( sem hrane ) i jednostavno su mi poruili NE DOLAZI OVAMO, i verujem im, i znam zasto mi to kazu, ne bih nikoga da obeshrabrim, al ja odustajem, posle 5 meseci cekanja idem da povucem papire sa zadovoljstvom.

Apsolutno tacno, samo sto desetak uhapsenih ljudi ios sedi u pritvoru, i to cijom greskom :rtfm:,i to sa turistickim vizama :zloca:, inace upravo su mi se javila dva prijatelja, citaj exspecijalforce, koji su jutros stigli u Tjumen, znam momke 200 godina radimo zajedno 100, svasta smo prosli zajedno sto se tice posla i ako nesto nisu nisu kukavice, al kukaju na sav glas sto se svega tice ( sem hrane ) i jednostavno su mi poruili NE DOLAZI OVAMO, i verujem im, i znam zasto mi to kazu, ne bih nikoga da obeshrabrim, al ja odustajem, posle 5 meseci cekanja idem da povucem papire sa zadovoljstvom.

pretrazivao sam net dosta dana unazad, i niko se nigde ne zali na velestroj. Sta je receno to je i ispostovano. Pretpostavljam da bi bar neko pisao lose o njima...
Ja licno im verujem.

inace upravo su mi se javila dva prijatelja, citaj exspecijalforce, koji su jutros stigli u Tjumen, znam momke 200 godina radimo zajedno 100, svasta smo prosli zajedno sto se tice posla i ako nesto nisu nisu kukavice, al kukaju na sav glas sto se svega tice ( sem hrane ) i jednostavno su mi poruili NE DOLAZI OVAMO, i verujem im, i znam zasto mi to kazu, ne bih nikoga da obeshrabrim, al ja odustajem, posle 5 meseci cekanja idem da povucem papire sa zadovoljstvom.

A koji posao oni obavljaju tamo (i za koji si se ti prijavio)?

Suprug kaze da rade od 8 do 19h i ''nije strasno, posla ima puno, pa brzo prodje dan''.
Jedino na sta se on zali su guzve za vreme rucka. Jutros je stiglo jos 30ak radnika, a
do kraja nedelje stize oko 400 :eek: Kaze da se na rucak ceka sve duze i duze... Ljudi
su gladni, nervozni... Vicu na zene koje dele hranu (iako nije njihova krivica), vicu cak i na
one koji sednu da jedu, u stilu ''dokle ces? kol'ko ti treba da pojedes? jes' ti dosao na svecare?'', itd.

Ja stvarno ne znam zasto ne prosire tu trpezariju...

:neutral:

pretrazivao sam net dosta dana unazad, i niko se nigde ne zali na velestroj. Sta je receno to je i ispostovano. Pretpostavljam da bi bar neko pisao lose o njima...
Ja licno im verujem.

Slazem se sa tvoim komentarom, al prenosim iskustvo svoih prijatelja, i znam da manje vise svi odavde idu za rusiju ne zato sto cisto hoce da odu nego sto ih muka tera, opet ponavljam ne bih nikoga da obeshrabljujem ali ni najmanje mi se nesvidjaju uslovi, smestaj, okruzenje, menjanje satnice rada... malopre sam lupio da cu da cu da povucem papire, iz revolta vise, al svakako sam u debeloj dilemi sta raditi i dal ici :confused:

Ako toliko mnogo posla ima onda namerno salju veliki broj ljudi sto pre da urade.U semptebru nece zvati 90 posto ljudi koji sad odu,i na kraju ostanes bez posla a to sto si zaradio potrosices za dva meseca.Losa je ovo prica i te fore ima posla 5 god,zaradice samo sefovi i stalni radnici firme.Znam iz iskustva kako ce biti.

Ako toliko mnogo posla ima onda namerno salju veliki broj ljudi sto pre da urade.U semptebru nece zvati 90 posto ljudi koji sad odu,i na kraju ostanes bez posla a to sto si zaradio potrosices za dva meseca.Losa je ovo prica i te fore ima posla 5 god,zaradice samo sefovi i stalni radnici firme.Znam iz iskustva kako ce biti.

Interesantna logika.. tako pricas kao da ovde ima posla za svacij ukus i placen on toliko, koliko trazi radnik i zato nerazumno ici na kraj sveta i bolje sedeti kuci, ne hraniti familiju, ne placati racuni... samo zaspati i probuditi se u neko bolje vreme samo zato sto ce neko vise zaraditi, ili zato sto cemo zaradu potrositi za par mececi... Naravno da je svako procenio situaciju i uradio svoj izbor u skladu sa tom procenom. Zato i nervoza hvata sto vecina jedva ceka da odu, da rese bar deo svojih problema.. :)

A koji posao oni obavljaju tamo (i za koji si se ti prijavio)?

Suprug kaze da rade od 8 do 19h i ''nije strasno, posla ima puno, pa brzo prodje dan''.
Jedino na sta se on zali su guzve za vreme rucka. Jutros je stiglo jos 30ak radnika, a
do kraja nedelje stize oko 400 :eek: Kaze da se na rucak ceka sve duze i duze... Ljudi
su gladni, nervozni... Vicu na zene koje dele hranu (iako nije njihova krivica), vicu cak i na
one koji sednu da jedu, u stilu ''dokle ces? kol'ko ti treba da pojedes? jes' ti dosao na svecare?'', itd.

Sto se tice posla koji obavljamo u pitanju je bravar-cevar (pipefitter) sto je za razliku od bravara malo kompleksniji posao.

pre 2 minuta su me zvali iz velestroja. Ima sansi da odem i 7-og, 8-og na mesec (bez radne vize), pa kada se vratim, ugovor kao sto je obecan. Jos nesto, ako vam ponude na mesec ne odbijajte inace ste zavrsili sa ovim firmama. Kazu, ko odbije odlazak na mesec dana ne racunaju na njega...
Звали су и мене данас из Велестроја, рекли: Да ли сте заинтересовани за рад у Русију. Ја кажем јесам. Добро. Вама се ради РАДНА виза.:super: Путујете у Русију 15, 20 маја .:super: Детаље кад будете уговор потписивали. А ја када тачно путујем. Бићете обавештени на време.

Upravo sam dobila čuvenu firmu i dragi suprug treba do kraja nedelje da se javi u Zlatiborsku 5.:worth:
Данас сам требао да подигнем визе у банци кад оно само једна виза електрон готова, визу инспајер још штампају. Кажу они мени ако сутра не буде готова, биће после празника. :dash: А рекли ми из Велстроја да што пре комплетирам документацију. :sad2:

Ja licno im verujem.
Био сам прекјуче у кафићу код нас у селу, другар конобар каже да његов пријатељ већ 5 година ради у Хопексу у Хабаровску и да је презадовољан платом и условима.;) Тако да ово што Сајкона прича не мора да значи да је тако у већини.

Kaze da se na rucak ceka sve duze i duze... Ljudi

Не разумем ко да су тамо бригадири и шефови пали са марса. Где је организација посла. За час се направе монтажни столови од фосни, столице буде дугачка клупа од фосне.. све се то направи тик уз трпезарију.. Кад сам радио за СМБ градњу Кућу фудбала у Старој Пазови ишли смо на смене на доручак. Неко једе у 9 , неко у 11 и опет добро.

Slazem se sa tvoim komentarom, al prenosim iskustvo svoih prijatelja, i znam da manje vise svi odavde idu za rusiju ne zato sto cisto hoce da odu nego sto ih muka tera, opet ponavljam ne bih nikoga da obeshrabljujem ali ni najmanje mi se nesvidjaju uslovi, smestaj, okruzenje, menjanje satnice rada... malopre sam lupio da cu da cu da povucem papire, iz revolta vise, al svakako sam u debeloj dilemi sta raditi i dal ici :confused:
Толико си времена и енергије протратио да скупиш папире, и сад те нека прича од другара баца у малодушност. Не чини то. Уосталом шта можеш да изгубиш? Одеш, пробаш, хоћеш-нећеш твоја ствар. Лако је напустити. Ало ако не покушаш увек ћеш се кајати и питати себе. Можда је тамо ок било.

Могуће, сасвим могуће. :think:

Da Drinjaca upravo tako, konkretno sam pisao o Tjumenu i radu u rafineriji na cevovodu, ne znam kako posluju na ostalim gradilistima, verujem da su uigrani sto se tice gradjevine, masinstvom su poceli pre par meseci da se bave, ako negresim, i totalna je ludnica sto se tice organizacije.

Pre 10 minuta teta iz Velestroja zvala dragog,za 10 do 15 dana putuje u Tjumen na 2 meseca sa turističkom vizom a posle produžava ugovor kako je dogovoreno.:vatromet::srecan::worth:

U jednom danu dve lepe vesti! ))) Hvala Bogu da i iz naseg "Krstaricnog kraja" :vatromet::vatromet::vatromet:poceli slati narod - Majtor Boza valda vec uveliko radi pa ne moze da se javi ))), Drinjaca, Bobuljkin covek, jos ranije javljali momci da je "probili led". Radujem se za svih vas :vatromet::vatromet::vatromet:

Надам се да посао неће остати на једном уговору. У сваком случају не видим себе у Србији на радном месту, ако ме убудуће неће Велестрој, хоће неко други, гребаћу рукама и ногама да радим напољу. Не могу живети у Србији од мизерне плате и прехрањивати породицу. Не знам како ви али ја тако размишљам.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back