Posao u Rusiji (1)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
meni vec telefon iskljucen, struja iskljucena - uzimamo od komsije... gomila problema zbog neimastine..
Ehe-he!!! Il ima kog zivog u tom Velesstroju??? Odazovite se, izajdjite pred nas na forum, prolijte svetlo! Sad i pozitivni i negativni odgovor ce olaksati nama situaciju, jer cemo znati na cemu smo pa cemo polazeci od pravog stanja stvari i planirati svoju buducnost... A ovako ziti u konstantnoj nepoznanici postaje nemoguce tesko!
U dilemi sam da li da zovem Mikicu :dash: :dash: :dash: :dash: :dash:

Od januara meseca mi govori čujemo se za 10 - 15 dana... i živiš od nigde do nikud... ako me ne bude na forumu, drugari znajte da mi je net ugašen... Ostajte u zdravlju!

naravno da ni problem kupiti karticu i na aeroportu! Govorimo da to nema smisla koristiti duze, jer je skupo i kredit ces ispucati za trenutak...samo na to mislim. :)

ovo je aerodrom u tjumenu. Rekao sam da se nadam da ima vremena da se kupi tu (u Tjumenu), s obzorom da ce neko cekati ljude sto dolaze. Verovatno ce biti pozurivanja. A izgleda se moze uzeti odmah na aerodromu.

aaaa... onda super! Naravno treba iskoristiti priliku i kupiti karticu za telefon, ali mislim, kome treba internet za laptop s modemom... to nece moci uciniti u kiosku, jer treba ugovor zakljucivati...(kao i ovde)
ovo je aerodrom u tjumenu. Rekao sam da se nadam da ima vremena da se kupi tu (u Tjumenu), s obzorom da ce neko cekati ljude sto dolaze. Verovatno ce biti pozurivanja. A izgleda se moze uzeti odmah na aerodromu.

Pozdrav! Od februara vas pratim, moj muz je bio tad na razgovoru u IMD-u, prosao je probu, odneo papire i ceka vizu. I njega su juce zvali, kao i neke od vas. U sustini je pristao, mada mene malo muci cela ta situacija oko nemanja radne vize. Ne bih zelela da nabijam tenziju, ni vama ni sebi, samo mi je lakse da to podelim sa nekim ko ima veze sa svim tim. Slazem se da nije pametno odbiti, tako da mi jedino preostaje da vam svima pozeli PUUUUNO SRECE! Veliki pozdrav!

Cene paketa za internet neko vec spominjao, ali oni otprilike isti svugda, mislim.
I jos nesto vazno u vezi placanja interneta!!!
Ne smete platiti internet ranije (unapred). Treba ga platiti ili taj dan, kad istice ili dan kasnije. Jer ako ga platite ranije - sistem ne registruje uplatu i moracete opet platiti to isto - tako muz prosao!) Bolje ostati tri dana bez neta, nego bacati novac zbog idijotskog nihovog "sistema"..

Ne lupetaj,majke ti...Treba da se jednostavno dogovoris,da po isteku PRVOG meseca,ostajes u bezlimitnom internetu,tako sto ces pozvati svog operatera (Kolcentar).

- - - - - - - - - -

Hopex?

Drugari moze pomoc, resio sam da idem u Rusiju da radim.. gledao sam nesto na vestima da treba da se usvoji neki zahtev da se dobijaju radne vize na 3 godine, i ako ce biti toga da li neko zna? I kako to ide, kako treba da se prijavim, da li treba da idem do Ruske ambasade u Beogradu i sta sve treba da ponesem? Pozdrav

To ti sve zavisi od firme,sama firma tamo dobija koliko oze stranaca da zaposli,i na koliko vremena.Za pocetak ti je dovoljna viza na 90 dana,ako je radna (rabota po naimu),lako se produzava u FMS u Rusiji,i mnogo je jeftinija tako,nego da je dobijes automatski na godinu u Srbiji...

moze li se viza cekati u rusiji a da odes sa tim
priglasenije na mjesec pa onda nesta izadjes preko granice pa se vratis i ostajes 3 mjeseca, tako neki objasnjavaju

Da,ides kao turista na mesec,ali cuvaj se da ti ne prebace pasos preko granice,a da ti ne ides.Obicno,ali ne znam kako je u Tjumenu,pasos samo izadje iz zemlje,a ne udje u tu drugu,ispadne da si isao u medjudrzavni prostor i nazad...I ima jos jedna kvaka,zveknu pecat sa prelaza koji vise ne postoji...

Ja bih nesto zamolio majstor bozu ili nekog drugog, ko ima kontakt u Tjumenu. Da proveri kojeg operatera koriste tamo. Vidim da ljudi imaju problem sa karticama prvih nedelja. Prosto mi je neverovatno da ne mozes da kupis pripejd karticu u Moskvi i koristis u Tjumenu. Ista je drzava. Pretpostavljam da imaju dosta operatera, znaci treba naci pravog koji je tamo povoljan. Pa cak i da se baci 5-6 eura, da bi se javilo porodici odmah...
Na kraju i da nasi imaju broj telefona koji mogu pozvati (ako ga ne mozemo dopuniti).

Nije isto,mozes da kupis u Moskvi,ali si u drugom regionu,u romungu...Rusija je velika zemlja,i podelili su se na regione,zbog lakse obrade podataka,a i otimanja para,cim izadjes van svog regiona,u romingu si.Da se baci 5-6 eura...Medjunarodni pozivi su oko 1$ za minut,koliko mi se cini,ja i ne zovem telefonom,ali tamo ima mnogo nasih ljudi,imaju net,pa mozes na skype par minuta da se javis.Imaju 3 velika operatera,i 2 lokalna koliko ja znamziveo sam u tom regionu vise od 2 godine.Megafon ili MTS rusija,to ti je moj predlog,posto si tamo van grada.Nadam se da sm bar nekom pomogao sa savetima,i ja sam dugo u Rusiji,jedno samo hocu svima da kazem.Cuvajte se nasih ljudi tamo,svu srecu vam zelim!!!

Da,ides kao turista na mesec,ali cuvaj se da ti ne prebace pasos preko granice,a da ti ne ides.Obicno,ali ne znam kako je u Tjumenu,pasos samo izadje iz zemlje,a ne udje u tu drugu,ispadne da si isao u medjudrzavni prostor i nazad...I ima jos jedna kvaka,zveknu pecat sa prelaza koji vise ne postoji...[/QUOT

pa mozeli posle svega toga sto si ti nabrojao ,ako bi se desilo, vratiti kuci a da ne zavrsis u zatvoru ili drugim rjecima ne najebes

Da,ides kao turista na mesec,ali cuvaj se da ti ne prebace pasos preko granice,a da ti ne ides.Obicno,ali ne znam kako je u Tjumenu,pasos samo izadje iz zemlje,a ne udje u tu drugu,ispadne da si isao u medjudrzavni prostor i nazad...I ima jos jedna kvaka,zveknu pecat sa prelaza koji vise ne postoji...

pa mozeli posle svega toga sto si ti nabrojao ,ako bi se desilo, vratiti kuci a da ne zavrsis u zatvoru ili drugim rjecima ne najebes

Da,ides kao turista na mesec,ali cuvaj se da ti ne prebace pasos preko granice,a da ti ne ides.Obicno,ali ne znam kako je u Tjumenu,pasos samo izadje iz zemlje,a ne udje u tu drugu,ispadne da si isao u medjudrzavni prostor i nazad...I ima jos jedna kvaka,zveknu pecat sa prelaza koji vise ne postoji...[/QUOT

Uvek postoji rizik da te zezaju,nece da te hapse ako ti je prekrsaj takav.A mozes daprodjes kao nista,da te niko ne pogleda.Ja licno to ne dozvoljavam,i jedini sam radnik Hopeksa,koliko ja znam,da je moj pasos bio uvek uz mene,nema sta da ga neko drugi cuva.Mada ni to nije lose,zakljucaju ga u sef u kancelariji i siguran je 100%..Uglavnom,prolazilo je to mnogim ljudima,nije da nije,mnogo je manji broj koji si platiuli kaznu ili cisto panduri na aerodromu uzeli neku kintu.Blizu je Kazahstan,i verovatno se organizuje,(ako ides u Tjumen) bus ili kombi,predjes lepo i to ti je to...Ja sam peske isao u Litvaniju,istim poslom,da produzim boravak... :-)

- - - - - - - - - -

ima li ko broj od firmu velestoj ako moze da mi posalje bio bih zahvalan sinisa_sic@hotmail.com

Potrazi na telekomovom sajtu,imenik,Zlatiborska 5.Ne zove se Velesstoy u srbiji....Hopeks internacional i oni su na istim brojevima.

Ne znam zašto ali ovi neuobičajeni smajlići mene nasmiju svaki put. Kevo štrikaš čarape za sibirske putnike namernike? :hahaha::hahaha::hahaha:

Slušaj sinko, keva ume da štrika i čarape....samo vi svi da odete, ja ima da strikam čarape samo tako....ma ima da vam svima kupim po dva para.....sad štrikam majstorboži..:strika:...a onda ću svima vama...viš
:strika::strika::strika::strika::strika::strika::strika::strika::strika::strika::strika::strika::strika:

vid što imam sinhronizovan rad ruku :zcepanje: klot..frket..:rotf:

A reci mi da li oni uvjek primaju radnike za rad u rusiju ? meni su nest6a nudili za socu da idem da radim ali bi ja isao u nepoznato posto sam sa covjekom samo razgovara telefonom. pa sam odlucio da je mozda sigurnije to da idem preko ove firme sto ti kazes HOPEKS da radim sigurnije je

za ovo objasnjenja ti hvala

Uvek postoji rizik da te zezaju,nece da te hapse ako ti je prekrsaj takav.A mozes daprodjes kao nista,da te niko ne pogleda.Ja licno to ne dozvoljavam,i jedini sam radnik Hopeksa,koliko ja znam,da je moj pasos bio uvek uz mene,nema sta da ga neko drugi cuva.Mada ni to nije lose,zakljucaju ga u sef u kancelariji i siguran je 100%..Uglavnom,prolazilo je to mnogim ljudima,nije da nije,mnogo je manji broj koji si platiuli kaznu ili cisto panduri na aerodromu uzeli neku kintu.Blizu je Kazahstan,i verovatno se organizuje,(ako ides u Tjumen) bus ili kombi,predjes lepo i to ti je to...Ja sam peske isao u Litvaniju,istim poslom,da produzim boravak... :-)

- - - - - - - - - -

Potrazi na telekomovom sajtu,imenik,Zlatiborska 5.Ne zove se Velesstoy u srbiji....Hopeks internacional i oni su na istim brojevima.

A reci mi da li oni uvjek primaju radnike za rad u rusiju ? meni su nest6a nudili za socu da idem da radim ali bi ja isao u nepoznato posto sam sa covjekom samo razgovara telefonom. pa sam odlucio da je mozda sigurnije to da idem preko ove firme sto ti kazes HOPEKS da radim sigurnije je

za ovo objasnjenja ti hvala

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back