Posao u Rusiji (1)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pozdrav i ja sam isto geometar kao ti,recimi kada si radio lekarski posto ja vec cekam od pocetka avgusta da me zovu za polazak,ali su im izgleda problem radne dozvole,posto nove kvote za ulazak rusi tek izdaju pred novu godinu!

izgleda da je trenutno mrtva sezona tamo u rusiji s obzirom na vremenske prilike.ja sam juce dobio neke informacije da bi se tek krajem decembra mogli u rusiji podnositi papiri za radne dozvole.trenutno cekam da vidim da li ce uspeti i meni da srde i koliko cu cekati.nadam se da cu posle nove godine otici...ja sam bio ekstra zadovoljan u gradu tomsk.SVE PLACENO.APUT SMESTAJ HRANA ....necu vise ni pokusavati preko drugih do posla jer vidim da je ovo sto sam ja imao odlicno...cujem da neki sami placaju stan pa se pitam gde je tu racunica,

Xe,xe ja sam obavio lekarski jos 3.avgusta,a trebalo bi tek posle nove godine da se ide!Velike su procedure pa tako da znate da ne moze tako brzo da dobijete radne dozvole!A i nove kvote se dobiju tek ispred nove godine!

Cao svima! :D Da vas pitam...jeli neko od vas cuo za firmu iz Beograda Doo Kapes...nova je firma i vodi radnike za Socu(mislim da na gradjevini rade)...posto vise ni u sta ne verujem zanima me,jer mi momak ide za 2 sedmice tamo sa tom firmom pa me zanima,da nije prevara...?:)

E pa kolega izgleda da si bolji strucnjak od mene :), ja mislim da me nisu zvali jer sam rekao platu koju oni mogu da daju ali samo ako nema dovoljno ljudi koji bi pristali na manju platu, covek sa kojim sam pricao pokazao mi je spisak nasih kolega sa zeljenom platom 2000-2300 dolara, sto meni s obzirom na uslove nije odgovarala, ajde ako odes javi se pa da vidim kakvi su ti utisci da li sam nesto propustio.
Ja sam se trenutno vratio u staroj firmi ovde je O.K. jedino mi se ne svidja sto ides na odmor nakon 11. meseci s obzirom da sam ozenjen to mi tesko pada bez porodice biti toliko dugo, iako je plata daleko bolja nego u Hopexu.

pricao sam sa covekom koji radi kod vas,i rekao da trazite radnike.. ja sam zavrsio Gradjevinsku skolu u Beogradu na Zvezdari ,smer:armirac-betonirac.... Rekao mi je i mesto gde se to desava, ali sam zaboravio, ***............Tako da oni koji trebaju da idu sada, za njih, morace sacekati jedno vreme......

Cao svima! :) Da vas pitam...jeli neko od vas cuo za firmu iz Beograda Doo Kapes...nova je firma i vodi radnike za Socu(mislim da na gradjevini rade)...posto vise ni u sta ne verujem zanima me,jer mi momak ide za 2 sedmice tamo sa tom firmom pa me zanima,da nije prevara...? :)

Pozdrav kolege geometri, jel ima sta novo u vezi polaska za Rusiju preko Hopex-a sredinom januara. Tamo sam predao sva dokumenta i lekarski sam obavio pocetkom decembra, pa me cisto interesuje sta dalje. Da li su nekom nesto rekli?

za Zaklinu : malo kasnim sa odgovorom ali ako vam se muž nije vratio stvarno ne znam kako bih mogao da vam kažem kada će... zapravo u Sibiru ima toliko puno NPS i Velki da jednostavno sve zavisi od trenutne situacije koja je tamo aktuelna.. tj. da li su poslovi pri kraju ili im je ugovor istekao ... Dakle trebalo bi da znate gde vam je muž raspoređen pa da pričamo dalje ... to što vam se nije javio 2 nedelje trebalo bi da porazgovarate sa njim kada dođe kući jer je očigledno u pitanju njegova nemarnost :) želim da kažem da sa bukvalnog svakog gradilišta postoji mogućnost da se zaposleni jave kući.. što preko mobilnih telefona, što putem interneta a gde to nije omogućeno postoji satelitski telefon ...

ljudi koji vam je ja u rusiji za velestroj radim 5 godina,sve je ok ako odete preko hopeksa bice sve uredu,vodim sestru tamo kao arhitekta da radi ako vas nesto jos interesuje pitajte pozzzzzzzzzzz
Darko meni su rekli jos kad sam radio lekarski da idem preko velestroha,a to je bilo pocetkom avgusta,nesto je zakocilo i do dana danasnjeg nas jos ne zovu!Imas li ti neku informaciju kad ce intezivniji radovi da pocnu?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back