Posao u Rusiji (1)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
I ja sam iz Republike Srpske i odlučio sam da ostavim više ovaj bosanski jad i čemer i da idem u Rusiju ali ja tamo idem po osnovu braka jer mi je žena Ruskinja. Znači obratnim smijerom. Prvo idem pa onda tražim posao dok ostali prvo moraju naći posao pa onda ići. U svakom slučaju najvažnije je samo da se ide odavde.

Posle 2 meseca rada u Hopexu mogu reci samo jedno-NEMOJTE!!!!
Ne zbog teskih uslova rada
Ne zbog loseg materijala
Ne zbog nedostatka alata
nego zbog polupismenih sefova koji u Srbiji nisu ni stalu napravili,ljudi koji neznaju osnovne stvari u gradjevini,koji su dobili svoje mesto uvlacenjem u .... raznim direktorima i ostalima....
Nisam ljut nego tuzan sto sam napustio onako lepu Srbiju i dosao ovamo da nesto naucim,a u stvari samo se moze nauciti kako biti los covek

Cao svima i pozdrav zenama ciji su muzevi otisli na rad u Rusiju,Moj muz je u gradu Habarovsk 3 nedelje ,i kaze da je strasno,bas zbog tih losih odnosa medju radnicima,raznim slihtarama kojima je vrhunac karijere biti sef na nekom gradilistu Bogu iza nogu,150 radnika a 50 sefa!,gomila komplexa na malom mestu!,...uzasno mi nedostaje i jedva cekam mart.:( .necu mu dopustiti da se vrati a mislim da i sam ne zeli..mogu reci samo jedno,nije vredno tih para(za 5 $ po satu se i u Srbiji moze naci posao ),veliki je rizik,udaljenost i toliki posao ,nalik egipatskim robovima .uzass...dobro razmislite.

Novac nije sporan. Doduse, ako nema nekih malverzacija-sto je ovde prilicno cest slucaj, na zalost.

Najveci problem je bas u tome: poslodavci znaju kako je u SRB i to ce iskoristiti na najgore moguce nacine.

Ja se izvinjavam, ne zelim da ikoga vredjam ali:

- da li je normalno da se radi 7 dana u nedelji, od 8.00 da 22.00? ko i koliko to moze da izdrzi(samo da napomenem da ja radim mnogo,bilo je par slucajeva kada smo radili svih sedam dana, ali posle toga sam kao melveno meso,rada se ne plasim,ali ovakav tempo nije normalan)

- ne moram pri tome da podsecam kakvi mogu da budu "nasi"...kada su ovako daleko od kuce jos su i gori, jer igraju na kartu da ih ovde niko ne zna

Da ne nabrajam dalje, mislim da shvatate poentu. Ok plate(uglavnom) 5$ po satu(sto je za Srbiju mnogo, ali generalno i nije neka para) ali za to ces(uglavnom) krv da propisas

Novac nije sporan. Doduse, ako nema nekih malverzacija-sto je ovde prilicno cest slucaj, na zalost.

Najveci problem je bas u tome: poslodavci znaju kako je u SRB i to ce iskoristiti na najgore moguce nacine.

Ja se izvinjavam, ne zelim da ikoga vredjam ali:

- da li je normalno da se radi 7 dana u nedelji, od 8.00 da 22.00? ko i koliko to moze da izdrzi(samo da napomenem da ja radim mnogo,bilo je par slucajeva kada smo radili svih sedam dana, ali posle toga sam kao melveno meso,rada se ne plasim,ali ovakav tempo nije normalan)

- ne moram pri tome da podsecam kakvi mogu da budu "nasi"...kada su ovako daleko od kuce jos su i gori, jer igraju na kartu da ih ovde niko ne zna

Da ne nabrajam dalje, mislim da shvatate poentu. Ok plate(uglavnom) 5$ po satu(sto je za Srbiju mnogo, ali generalno i nije neka para) ali za to ces(uglavnom) krv da propisas

Pošto imam mogućnosti da sa vremenom dobijem vremennoe proživanie a potom i vid na žiteljstvo (nadam se da znaš o čemu govorim) misliš li da je pametnije raditi sa Rusima u nihovim fabrikama i pod njihovim uslovima za manje pare ali sa sigurnijim i stabilnijim životom nego sa našim preduzetnicima za veće pare ali uz stalne rizike što se tiče isplate i uz kako kažeš robovske uslove?

Ne postoji jedna velka, velke se nalaze oko svih NPS-ki, tako da morate znati i broj velke, pa nazovite hopex u zemunu i pitajte za broj. trenutno se rade nps12,13,18,34,36,38,41 na VSTO kraku, nps6 (treba da krene i nps7,8.9) na caspiskom kraku, takodje radimo i abk habarovski i rnu donjerecensk. imamo oko 1400 zaposlenih u RF, i plata se uplacuje redovno sem prve koja kasni 2 meseca. Smestaj, hrana zavisi od npske a uvek se trudimo da obezbedimo najbolje, takodje nemojte da pricate da se radi kao u zatvoru jer vas niko nikada nece terati da radite ako necete, ako zelite da spavate nedeljom ostanite u kreveti i pisace vam se 0$ za taj dan, sva bolovanja su vam placenja i ukoliko mislite da ste osteceni u pogledu sati uvek mozete proveriti kod finansija u zemunu. Trenutna dinamika dolaska radne snage govori da ce prestati veca potreba za novim radnicima. Najverovatnije ce intezivnije krenuti ponovno slanje od marta-aprila sledece godine. Ne postoji profil koji je najtrazeniji jednostavno svi radnici gradjevisnke struke su neophodni.
Moj vam je savet da odete direktno u hopex tj da zakazete razgovor preko telefona i odete do zlatiborske 5 u zemunu ili na dobanovacki put 34 zavisi gde vam zakazu. Sto se tice sefova ne bi znao sta da Vam kazem ja se uvek trudim da toga nema na mom gradilistu.

Svu srecu vam zelim u nalazenju posla

velka 1...negde u sumi.... 100 km od aldana...hrana super,smestaj dobar,ima signal za net, za tel nema...hladno jeste,al odelo je super... jos nije proslo dva meseca,tako da za platu jos neznam,neki su bil na bolovanju i kazu jeste placeno... posao ok..sto vise radis vise ces da zaradis,makar to bila i nedelja....sta ces drugo i da radis...otisao si zato... eto utisaka!!!

sve sto vam je napisao zokikokili,rusi nevce da rade na gradilistu zbog jakih zima TJ leda...zamrzavaju se gradilista...inace primera radi kad pricate o hrani ona je sasvim korektna(pricam za nps 41)upravo sam se najeo pasulja i to spremljen po SRPSKI jer kuvar iz SRB.....

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back