Posao u Rusiji (1)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
cuo sam neke informacije da ce velesstroj beograd da se ujedini sa velesstroj moskva i da ce postojati samo velesstroj moskva.
i da ce broj ljudi da smanje za 70%.
kada ce se to dogoditi? znate li nesto vise o tome?

pogledaj na sajtu agencije za privredne registre. Velesstroj Beograd osnovao je Velestroj izMoskve. Ne znam sta ima da se ujedinjuju..
Kada je zvanicni vlasnik Moskovski Velestroj. A sto se tice smanjenja zaposlenih, to zavisi od konkurentnosti. Ako smo im skuplji kao radnici, uzece Ruse da rade.

Пошто су празници а многи воле да читају занимљиве текстове, ево нешто што је везано за тему форума.
Човјек је био предузетник-подизвођач (унутрашњи радови) у Сибиру и на форуму гдје се окупља наша дијаспора написао своје доживљаје, врло сликовито и занимљиво. Најмање је писао о послу али јесте о осталом, од романтике и хумора до сурове стварности.
Мада је текст (у облику форумске теме) стар 12 година (2002-а год.) неке ствари би могле и данас бити актуелне.
Еве га и линак...
http://sibirjeto.hpage.co.in/sibir-je-to_44954739.html

Dali neko od starih radnika putuje u Magadan i dali ima informacija hoce li biti posla preko Velestroja ili stvarno se smanjuje obim poslova i odlazak radnika,ovo sto sam procitala do sad nedaje neku nadu ali ako neko ima neku prverenu informaciju neka pise....hvala

Dali neko od starih radnika putuje u Magadan i dali ima informacija hoce li biti posla preko Velestroja ili stvarno se smanjuje obim poslova i odlazak radnika,ovo sto sam procitala do sad nedaje neku nadu ali ako neko ima neku prverenu informaciju neka pise....hvala
Moj muz je trenutno tamo,po njegovim recima tamo je rasulo,ljudi masovno odlaze,smanjuje se broj radnika,a sad im izgleda poturaju i neke nove ugovore da potpisu,koji se vezuju za rublju ponovo,tako da vecina njih verovatno nece ni potpisati,pa ce se vratiti kuci.I znam jos da ce im direktor doci 20.og na gradiliste i da ce tada konacno saznati sta i kako.Ako neko jos nesto zna,neka pise,i mene zanima.

Vladane, mene vise nista ne vezuje za Velesstroj - muza odbili kao matorca stoga mogu biti cak i ljuta na njih sto zavlacili i davali nam nadu.. Ali gledajuci realno - u globalu - ja sam ubedjena da samo ova firma iz Srbije, koja posluje u inostranstvu najpouzdanija i nadam se da oni navreme predvideli krizu i vec ugovorili nove poslove u nekima drugima drzavama. Iskreno nadam se da Velesstroj ce napredovati i prosperirati, a i vi sa njom zajedno. Ne znam zasto, ali navijam ja za njih. Cini mi se da sa Velesstrojem moze i "na kraj sveta", ali trenutno ne i u Rusiju. PRAVILO FIRME GENERACIJA NIJE BITNA AKO IMAS NEKOG IZA LEDJA SA MNOM SU RADILI LJUDI I STARIJI OD PROSEKA ZA PENZIJU ZNACI I PREKO 65 GODINA STAROSTI A SADA STAJE U PITANJU KOD VAS NEZNAM KOJA JE GODINA U PITANJU VASEG SUPRUGA AKO JE MLADJI ONDA VAS NEKO ZAVARAVA ITU VAM NEMA POMOCI AKO NEMATE NEKO DA URGIRA

Juce se javio kolega koji je radio isto kao i ja za VELESTROJ resio da napusti firmu iako muje satnica bila 6 dolara oborili su je da je jedva izasao s platom 87000 din za ceo mesec koliki je procenat u pitanju nije mu jasno i nije mogao dase ubedjuje s njima te je resio da napusti kao i jos nekoliko njegovih kolega povlace dokumenta........

PRAVILO FIRME GENERACIJA NIJE BITNA AKO IMAS NEKOG IZA LEDJA SA MNOM SU RADILI LJUDI I STARIJI OD PROSEKA ZA PENZIJU ZNACI I PREKO 65 GODINA STAROSTI A SADA STAJE U PITANJU KOD VAS NEZNAM KOJA JE GODINA U PITANJU VASEG SUPRUGA AKO JE MLADJI ONDA VAS NEKO ZAVARAVA ITU VAM NEMA POMOCI AKO NEMATE NEKO DA URGIRA

muz ima 58 godina. I ja mislim da je razlog neki drugi ;) , ali sta je tu.

Juce se javio kolega koji je radio isto kao i ja za VELESTROJ resio da napusti firmu iako muje satnica bila 6 dolara oborili su je da je jedva izasao s platom 87000 din za ceo mesec koliki je procenat u pitanju nije mu jasno i nije mogao dase ubedjuje s njima te je resio da napusti kao i jos nekoliko njegovih kolega povlace dokumenta........

sa satnicom 6$i umanjenjem od 30% mora imati 210-220 sati dabi bila plata 87.000. Sada mu je satnica 4.3$ dolara jer prvo ide umanjenje 10% pa na to 20%. Zimi je normalno da ima manje sati na poslu. Sto zbog praznika sto zbog loseg vremena.A i skracuje se radno vreme na 9-10 sati, zavisi od gradilista...
Evo jos jednog linka da ovi sto nisu isli vide kakva je klima. Ima i hladnijih mesta od ovoga. I da je nekad bolje imati manje sati na poslu. Naravno ko radi napolju...
http://www.6yka.com/novost/33530/jakutsk-najhladniji-grad-na-svijetu

sa satnicom 6$i umanjenjem od 30% mora imati 210-220 sati dabi bila plata 87.000. Sada mu je satnica 4.3$ dolara jer prvo ide umanjenje 10% pa na to 20%. Zimi je normalno da ima manje sati na poslu. Sto zbog praznika sto zbog loseg vremena.A i skracuje se radno vreme na 9-10 sati, zavisi od gradilista...
Evo jos jednog linka da ovi sto nisu isli vide kakva je klima. Ima i hladnijih mesta od ovoga. I da je nekad bolje imati manje sati na poslu. Naravno ko radi napolju...
http://www.6yka.com/novost/33530/jakutsk-najhladniji-grad-na-svijetu

Nesko, ti pokusavas da nas ubedis u to, sto ovakva satnica od 4,3$ - nesto normalno za rad u takvima vremenskima uslovima? O! Ne! Ja kategoricno ne slazem! ))))) Ovo je uzas! ))))

Nesko, ti pokusavas da nas ubedis u to, sto ovakva satnica od 4,3$ - nesto normalno za rad u takvima vremenskima uslovima? O! Ne! Ja kategoricno ne slazem! ))))) Ovo je uzas! ))))

Ne. Ne pokusavam nikoga nista da ubedim. Samo sam izracunao kako neko moze da ima platu od 87.000 sa 6$. Link sam dodao posle, nevezano za moj tekst. I rekao sam da je bolje imati manje sati kada je klima surova...
Ko mora da ide ici ce, i to je to. Ja sam jedan od njih.

Ne. Ne pokusavam nikoga nista da ubedim. Samo sam izracunao kako neko moze da ima platu od 87.000 sa 6$. Link sam dodao posle, nevezano za moj tekst. I rekao sam da je bolje imati manje sati kada je klima surova...
Ko mora da ide ici ce, i to je to. Ja sam jedan od njih.

:zima2::zima:z:p
salila sam. Zelim tebi na takvoj zimoci sto manje raditi i sto vise zaraditi :)

IMAG0107.jpg

- - - - - - - - - -

...toliko o 5 dolara na sat ... svaki komentar je izlišan ...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back