Posao u Rusiji (1)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pozdrav dragi moji forumasi...Moj dragi je tamo super prosao u Krasnodaru tj toj Grusovaja...Dobio je stan sa klimom,televizorom,ves masinom i znaci sve u full-u komplet.....Kaze da je grad super,gradiliste je na pola sata udaljeno prevozom...pitala sam ga i kakve su Ruskinje,kaze da su mnogo lepse nego u ostalim delovima Rusije...znaci u slobodno vreme mogu misliti kakav pogled ima na plazi..cccc.....Dragi Velesstroje ja sam uvek i u dobru i u zlu bila uz vas MOLIM VAS da mog dragog prebaciti u neku zestoku zabit,jer ja crkavam ovde od ljubomore.....ili bar da meni dopustite da mu se pridruzim..... :mrgreen: .....Naravno salim se...daj Boze da svi radnici imaju takve uslove kao i moj dragi....:heart:

hm....pa ja cu razmisliti da li moj dragi da nastavi saradnju sa Velesstrojom :roll:mozda mu ni ovde nije tako lose :manikir:...da ne bude.... jao draga nemam signala danas necemo se cuti ceo dan (nedeljom):zcepanje:

- - - - - - - - - -

od kad žeMske zovu? :eek:

msm, d'idem i ja da se prijavim...biZmis da razvijem s igle :strika::lol:
:rotf:

E koje sam ja srece zove me doktorica naime isao sam na taj lekarski za posao i zovu me i kazu da nemogu ici dok nesnizim holesterol u krvi. Navodno treba da postim 10 dana da bi spustio holesterol na normalu granicu da se bavim sportskim aktivnostima sto vise i da pazim na ishranu tih 10 dana pa da vadim krv i da im posaljem rezultate. Koji sam ja sapion nema me na belom svetu.Jedva docekam da dodjem do posla kad ono sis nema ali ajd da pokusamo i to pa da vidimo kako cu da izdrazim da postim tih 10 dana i da drzim dijetu mada imam samo 90 kila na 180cm visine. I nisam bas debeo ali ajd. Drzim dijetu ceo dan i poludih ako neko ima recept za dobru dijetu a da nisam gladan nek javi ja danas ceo dan na vocu :)

Свако јутро шоља јогурта и сусам.. смешано.. Брзо делује,за пар дана.. То је рецепт пилота РВ

Suprug je tamo skoro dva meseca a 27 septembra dolazi kuci .Da dobijes odelo i kabanicu .U kojoj struci ides on je tamo kao bravar.

Dali je smestaj u kontejnerima i dali i ma signala za mob. i internet.Koliko ste cekali za odlazak?Keramicar sam,dali je to veliko gradiliste ima li puno radnika?postoji li veseraj? Radna obuca se ne dobija ili...?hvala na informacijama,pozdrav

O, ne! Narode, izgleda da samo ja ovde znam da citam srpski! :zcepanje::super:
Dobrodosli nove clanove! :heart:
Nista, nista i vi cete nauciti ne samo da citate, ali i da pisete:D:heart:
Ljubi vas vasa Ruskinja! :)

Poslednja izmena:
Pozdrav,
mom decku je palo na pamet da se prijavi za posao u Velestroju pre nekih 2 meseca, jer mu je drugar otisao u Tjumen i javljao se kako mu je super. Predao je papire avgusta. Tad sam ja pocela da ceprkam po netu i naisla na ovaj forum. Trebalo je vremena dok sam iscitala skoro sve postove. Zelela sam ranije da se ukljucim u forum, ali sam naletela na neke "prepirke" pa sam sacekala da sve to prodje. Elem, pre nekih nedelju dana dodje decko sa posla i kaze mi "Ako me ovi iz Hopexa ne pozovu u naredne dve nedelje idem po dokumenta, ko ih sisa". I u proslu subotu ga pozovu sa pitanjem da li bi isao kroz 10 dana. Naravno da je rekao da bi. Otad su ga zvali jos dva puta, poslednji put danas da mu kazu da bude pored telefona, jer se kupuju karte, pa bi najverovatnije krenuo vec sad u subotu.
Bicu iscrpna... decko je mehanicar alatnih masina-masin bravar, ali kako nikad nije radio u struci receno mu je da ce ici kao pomocnih bravara, za 5 dolara na sat. Naravno, ide u Tjumen. Ne znam sta mu drugar tamo radi, njemu je vec 4.mesec kako je tamo. Vracao se posle 2 meseca, pa posle mesec i sad je opet tamo. Net im je ekstra, prisustvovala sam nekim njihovim razgovorima preko skajpa, samo malo kasni zvuk i video, ali je ok. Decko kad mu je slao poruke na njegov ruski broj skidalo mu je ovde 10 din po poruci. Taj njegov, posto nikad zensko nije imao, pricao je kako zenu mozes i da kupis tamo (vidim dosta se pominje kakve su zenske pored kog gradilista). Cigarete su jeftinije nego ovde, sve ostalo je skoro isto. Kaze i da je taj njihov sef, brigadir, sta vec, bas super. Ono sto niko ne pominje na forumu je da je bilo kradja od strane radnika i da su neki dobili ustvari otkaze, pa ih vracaju kucama. Zato sad i traze malko vise radnika za sam Tjumen nego inace.
Mene interesuje samo par info. Da li treba da se nosi posteljina i peskiri ili sve dobijaju tamo? Mozda sam i propustila neku poruku, bas dosta postova ovde ima (sto je za svaku pohvalu).

Pa mozda su i sa garancijom ali znamo da neki ljudi kad kupe stvar pa i necuvaju mnogo ili im ta stvar dojadi ili se pohaba od mnogo koristenja samo ja kad bi kupovao ja bi trazio garanciju e sad neznam na koliko se ta garancija daje dal zavisi od gradilista do gradilista stvarno neznam:hahaha::rotf::hahaha:

pa znaš kako.....mislim, da to naravno zavisi od gradilišta do gradilišta...:cistinaocare:...ovi što imaju gradilišta uz plažu i tako to, njima garancija i ne treba....msm ne mož se reklamira zbog velikog obrta. a ovima po zabitima isto bRez garanciju....nema ko da je ispiše ......jedino medjedi i ostali zverovi :zcepanje: tako da Jovane, ne mož da kupiš s garanciju i tačka ...msm badava što ti oćeš:lol:

- - - - - - - - - -

još ako daju na odloženo plaćanje :rotf:

ček na poček....kolko ima naših tamo, ko zna, možda i rusku starovremsku privredu, ili bar ovu privrednu granu, prevedu na naški :lol:

pa znaš kako.....mislim, da to naravno zavisi od gradilišta do gradilišta...:cistinaocare:...ovi što imaju gradilišta uz plažu i tako to, njima garancija i ne treba....msm ne mož se reklamira zbog velikog obrta. a ovima po zabitima isto bRez garanciju....nema ko da je ispiše ......jedino medjedi i ostali zverovi :zcepanje: tako da Jovane, ne mož da kupiš s garanciju i tačka ...msm badava što ti oćeš:lol:

- - - - - - - - - -

ček na poček....kolko ima naših tamo, ko zna, možda i rusku starovremsku privredu, ili bar ovu privrednu granu, prevedu na naški :lol:

biće nam vrlo zahvalni :zcepanje:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back