Posao u Rusiji (1)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nemoras lupati glavu o zid. Prtljag se preda na aerodromu. Tu mozes spakovati sta hoces i ne vidis ga vise dok ne dodjes na odrediste. Putujete istim avionom ali odvojeno. Sa druge strane , dezodorans, kao i bilo koju tecnost, nemozes ponijeti sa sobom u avion nego ga moras ostaviti u prtljagu.

Da li prtljag podizes u Moskvi pa ponovo predajes pri ulasku u avion za Tyumen? Ili ga oni prebacuju iz aviona u avion, i ti ga negledas do Tyumena?

Onaj ko moze slicnu lovu da zaradu SR, neka i ne ide u RF. O svemu smo upuceni i donekle imamo sliku i predstavu sta nas tamo moze ocekivati prema tome... vazi deviza >Ocekuj neocekivano< i u skladu sa tim cuti i trpi... sta drugo da kazem. Ima da trpim sve dok ne pocnu da tuku... a dotle svemu sam naredan.

Onaj ko moze slicnu lovu da zaradu SR, neka i ne ide u RF. O svemu smo upuceni i donekle imamo sliku i predstavu sta nas tamo moze ocekivati prema tome... vazi deviza >Ocekuj neocekivano< i u skladu sa tim cuti i trpi... sta drugo da kazem. Ima da trpim sve dok ne pocnu da tuku... a dotle svemu sam naredan.

Mene mogu i da tuku. Ali da se ispostuje dogovoreno...

nosim pribor za brijanje 8 majica kratkih rukava,3 tanka 3 debela duksa jaknu dva peskira 10 pari carapa,10 bokserica,troje farki pantalone laptop lekove telefon telenor mreza,jedan za rusku karticu,dve kutije cigara i 150 dolara u kesu.ako neko vidi da sam nesto zaboravio nek me opomene

dopuna. informacije pre tri minuta.poneti sto vise carapa i kratkih majica.nista nije puno.carape se deru od cizama a majice cekas.akontacija nakon tri dana.radi se rafinerija i uopste nije strasno ako si spreman i znas zasto ides.Navodno da se vize rade uporedo sa njihovim boravkom ali se nezna jel se vracaju u srbiju ili opet kazahstan.Bilo je problema na aereodromu ali zavisi od srece.Ceka se u redu za klopu.Internet 1000 rubalja kupuje se tamo kad dodjes kao i kartica za telefon.Grad 15 kilometara,izlazi se normalno ali sve je skuplje duplo nego ovde.Cigare jeftinije.Nocni zivot skup.Sve u svemu.Kao sto sam reko ocekivano.Ovo momak sad rece preko telefona,ako on laze lazem i ja

Da li prtljag podizes u Moskvi pa ponovo predajes pri ulasku u avion za Tyumen? Ili ga oni prebacuju iz aviona u avion, i ti ga negledas do Tyumena?

prtljag uzimas na krajnjem odredistu karte,ako je kupljena do tjumena u tjumenu i dobijas sva presedanja prtljaga regulisu oni,ako se nove karte kupuju u moskvi sto ne verujem onda sa novom kartom nosis i predajes sam svoj prtljag

nek me tretiraju kako hoce,ali nek plate moj rad posteno.Ne idem kod rodjenog pa bi mi i onda bilo neizvesno.Ovde u firmi koju sam napustio me tapsali po ramenu sest godina a plata takva da se zivi do dvadesetog i posle se snalazi.Ceo dan radis za osnovnu egzistenciju.Aako to nije robija onda neznam.Iskalio sam se za bilo koji rezim.

Dinare na tekućem podižeš kao devize tj banka ih prebacuje u devize i obračunava po srednjem kursu banke.A zašto bi onda tražili i devizni račun ako sve prebacuju na dinarski?
Јасно. Плата легне у динарима а банка аутоматски пребацује у девизе и ја дижем у иностранству доларе или евре преко банкомата са визом Електрон. Ако је тако онда виза Инспајр ми није потребна у иностранству, већ само Електрон.

Poslednja izmena:
pa onda ok treba mi samo jedna kartica a ovi kucui nek prebacuju sa deviznog na tekuci ako bude potrebe.To me zanimalo dali mogu sa Inspireda dizem devize jer cisto sumnjam ta tamosnji bankomati imaju dinare.
Само једна а то је виза Електрон. Пошто је виза Инспајр везана за динарски рачун, преко ње дижеш само у Србији.

Moj dragi nosi obe kartice a ja imam punomoć tako da smo pokriveni i on i ja.:p
Шта ће му две картице. Доста је једна.

Све овиси од дестинације и компаније. Некада се преузима пртљаг у Москви, а некад у крајњој дестинацији.

Sa bilo kojom VISOM dises pare u bankomatima u inostranstvu. I to naravno lokalnu valutu. Najbolje da poneses obe
Значи узалуд сам вадио Визу Електрон? Локална валута Рубља?

Avionom nisam nikada isao dalje od Moskve pa ti nemogu odgovoriti sa sigurnoscu ali mislim da aerodromsko osoblje sve odradi i da ti ne vidis prtljag do krajnjeg odredista.
Већ сам одговорио, највероватније да се пртљаг узима у Москви, после чекаш лет до Тјумена или где већ..

prtljag uzimas na krajnjem odredistu karte,ako je kupljena do tjumena u tjumenu
Може бити али и не мора.

Poslednja izmena:
dopuna. informacije pre tri minuta.poneti sto vise carapa i kratkih majica.nista nije puno.carape se deru od cizama a majice cekas.akontacija nakon tri dana.radi se rafinerija i uopste nije strasno ako si spreman i znas zasto ides.Navodno da se vize rade uporedo sa njihovim boravkom ali se nezna jel se vracaju u srbiju ili opet kazahstan.Bilo je problema na aereodromu ali zavisi od srece.Ceka se u redu za klopu.Internet 1000 rubalja kupuje se tamo kad dodjes kao i kartica za telefon.Grad 15 kilometara,izlazi se normalno ali sve je skuplje duplo nego ovde.Cigare jeftinije.Nocni zivot skup.Sve u svemu.Kao sto sam reko ocekivano.Ovo momak sad rece preko telefona,ako on laze lazem i ja

Kolko carapki 10,15 para ili vise a kakvih problema je bilo na aerodromu?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back