Posao u Kataru

mary_2012

Početnik
Poruka
5
Zdravo,

Imam jedno pitanje, nedavno sam poslala CV za posao u Dohi(Katar). Danas me kontaktirala zena da mi kaze da sam izabrana za intervju. Tačnije opis posla je hostesa u jednom hotelu. Zaista sam uplašena, jer imam 20 godina i nikada se nisam odvajala od svoje porodice, a očajnički zelim da im pomogne. S' toga me zanima koliko je ovaj posao bezbijedan i da li je neko imao iskustva u ovoj zemlji pa da mi malo bolje objasni. Bojim se da na kraju ne zavrsim u nekoj petoj zemlji bez pasoša i da me vise nikada niko nece pronaci. :(:(:(:(

Draga Mary_2012,

Mlada si i treba da budes uplasena i oprezna.Prvo proveri sajt preko koga si nasla oglas za posao,onda insistiraj na telefonskom intervjuu ili preko skype-a.A vremena su opasna,trgovina ljudima je unosan biznis i spada u organizovan kriminal,pogotovu u tim zemljama(Qatar,UAE,Saudi Arabija itd.).Da li znas koji je posao hostese? Evo kratkog opisa posla:"Dočekuje goste restorana, vrši prijem i smeštaj istih u sali ili bašti restorana,
upoznaje goste sa ponudom restorana i sarađuje sa konobarima oko posluživanja gostiju,
vodi knjigu rezervacija, vrši prezentaciju restorana na internetu,
obaveštava menadžera o prisustvu značajnih gostiju, o njihovim utiscima,
vodi evidenciju stalnih gostiju i dnevno ažurira bazu podataka o gostima restorana,
poziva stalne goste na razne svečanosti i prezentacije u restoranu."

Pazi se! Ne nasedaj na slatkorecive price i ne budi lakoma na novac,jer je to samo mamac,iza toga se krije tzv."visoka"prostitucija! Ima jedna dobra narodna izreka:"Koji se konj uhvati on vrse"! Jos jednom pamet u glavu,inace mrak moze da te pojede! Srecno! :think::think::think:

Mary koji je hotel u pitanju i preko kog sajta si aplicilara...ja sam aplicirao preko cater global sajta za posao kao konobar u hotelu u Dohi...odma sutradan su me zvali na mobilni pricao sa manadzerom za ljudske resurse i nakon dva dana poslali mi ugovor za posao,ja sam ga potpisao.Dve nedelje nakon toga stigla mi je karta avionska i viza za odredjeni datum i vreme..spakovao sam se i otisao.Sve sto mi je pisalo u ugovoru je tacno i ispunjeno.Evo me sada vec mesec dana u Dohi...ekstra je ovde.pozdrav

Aplicirala sam preko posao.ba a njihova kompanija se zove "Global Hospitality and Restaurant Development". Danas su me kontaktirali i sutra idem na taj konačni intervju gdje cu se sastati sa poslodavcima. Meni su rekli da ce mi biti obezbjedjen smjestaj, hrana itd .. naravno da se brinem jer smjestaj moze biti super a i mogu me poslati u neku rupu :/ Takodjer me interesuje da li se tvoj pasoš nalazi kod tebe i koji je opis tvoga posla. Voljela bih da malo vise popricamo pa ako zelis kontaktiraj me da se cujemo preko fb :) Hvala ;)

Aplicirala sam preko posao.ba a njihova kompanija se zove "Global Hospitality and Restaurant Development". Danas su me kontaktirali i sutra idem na taj konačni intervju gdje cu se sastati sa poslodavcima. Meni su rekli da ce mi biti obezbjedjen smjestaj, hrana itd .. naravno da se brinem jer smjestaj moze biti super a i mogu me poslati u neku rupu :/ Takodjer me interesuje da li se tvoj pasoš nalazi kod tebe i koji je opis tvoga posla. Voljela bih da malo vise popricamo pa ako zelis kontaktiraj me da se cujemo preko fb :) Hvala ;)

Ili me nadji na fb Stefan Stankovic radim za Wyndham hotel Doha

Stefane, mozda je korisno da probamo ovde da produbimo temu jer na forumima ima tako malo informacija o zaposlenju naših ljudi u Kataru. Jel bi mogao nesto više da napišeš, na kojoj poziciji radiš, pod kojim uslovima, kolike su plate...
Ja sam u procesu intervjuisanja za Hilton Doha, recepcija, pa prikupljam što više informacija...
Hvala unapred:)

Stefane, mozda je korisno da probamo ovde da produbimo temu jer na forumima ima tako malo informacija o zaposlenju naših ljudi u Kataru. Jel bi mogao nesto više da napišeš, na kojoj poziciji radiš, pod kojim uslovima, kolike su plate...
Ja sam u procesu intervjuisanja za Hilton Doha, recepcija, pa prikupljam što više informacija...
Hvala unapred:)

Jesi bila 28.11. na intervju??

Cao svima,
Nov sam na forumu a trebaju mi neke informacije,hitno!
Dobio sam ponudu u Qatar Airways-u za Lounge Supervizora pa me interesuje kakve su prilike u Qatru.Sa kakvom platom moze da se priusti normalan zivot.
Unapred hvala!

Pozdrav svima. Dobila sam ponudu za posao u Dohi. Rad u hotelu na poziciji batler. Posrednik je agencija River Star. Imali neko iskustva sa ovom agencijom ili sa nekim slicnim poslom tamo? Plata nije nesto primamljiva, ugovor je na 2 godine i 6 meseci probnog rada pre toga. Hrana i smestaj su obezbedjeni. Kakav je tu standard zivota? Kako se zivi? Nemam predstavu kako to sve izgleda i kako funkcionise i zato je svaka pomoc dobrodosla. :D.

, dobio sam informacije od Marije Bukse koja salje za Katar da ce da prima prijave krajem avgusta

Postovani,

Hvala vam na interesu. Nove prijave primati cu krajem augusta pa vas molim da se javite tada, trenutacno nemamo viza a i mhesec je godisnjih odmora pa smo stopirali dovođenje grupa.

Srdačan pozdrav
Sent from my Samsung device

Pozdrav svima..imam pitanje u vezi smestaja u Kataru Doha,aplicirao sam za posao u Dohi (The Avenue and Semaisma Resort) i prosao sam sve samo cekam da mi posalju dokumenta ..jedino me zanima dali neko zna kakvi su uslovi smestaja tamo posto se bavim dodatno i fotografijom pa sam mislio da ponesem svoju opremu koja nije nimalo jeftina pa nebih da mi jednog dana nestane...molim ljude koji su tamo ako neko moze da ukratko objasni,hvala unapred na odgovoru... :hvala:

Zdravo,

Imam jedno pitanje, nedavno sam poslala CV za posao u Dohi(Katar). Danas me kontaktirala zena da mi kaze da sam izabrana za intervju. Tačnije opis posla je hostesa u jednom hotelu. Zaista sam uplašena, jer imam 20 godina i nikada se nisam odvajala od svoje porodice, a očajnički zelim da im pomogne. S' toga me zanima koliko je ovaj posao bezbijedan i da li je neko imao iskustva u ovoj zemlji pa da mi malo bolje objasni. Bojim se da na kraju ne zavrsim u nekoj petoj zemlji bez pasoša i da me vise nikada niko nece pronaci. :(:(:(:(

Katar kao Katar, narocito Doha je sigurna. Nemas brige ni ti niti bilo ko drugi. Ziveo sam neko vreme u Dohi, narod tj. lokalci su veoma drzeljubivi i nastoje da pomognu koliko god su u mogucnosti.

Poz svima. Novi samna forumu i trebam vasu pomoc. Dobio sam posao u Kataru kao vozac limuzine za neki trgovacki centar. E sad taj posao sam dobio prek agencije. Organizovan smjestaj, hrana, karta i plata 700$. Da li je to ok za vas. I ko radi ovakvu vrstu poslova dole. Bilo kakve informacije bi mi pomogle.

Back