Posao u Inostranstu...

• Začetnik teme Začetnik teme ReZoR
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Sad trenutno radim u kladionici imam 19 god!
Znaci zelim sve da napustim, i da odem iz srbije!
Ne bi sad da pricam o nekim stvarima, imam problem u porodici!

Ok jasno..u svakom slucaju moras bolje savladati engleski i ne bi bilo lose da probas neki od sezonskih poslova da malo steknes osecaj i stanes na noge..racunaj tu negde oko sredine maja za 100tinak € preko agencije odes negde u grcku 10 dana i to je i vise nego dovoljno da se raspitas oko poslova po kaficima

Nisu mi cudni sto se tice para zato sto se to toliko placa nista cudno..niko nije ovca da nekom daje pare bez advokata i tone papirologije dok sve ne proveri..a obicno se ne daje unapred vec se % odbija od zarade..i koji ti je to zakljucak odes i nema te..sta to znaci?

Ja ti samo mogu reci da skoro nigde u evropi neces imati neke preterane koristi od engleskog (osim u engleskoj i irskoj :) ). Tako sam i ja kad sam se prvi put orisnuo u inostranstvo racunao "ma lako cu ja, znam engleski", ustvari ljudi su me ubedjiivali da nemam sta da se sekiram, ali u praksi to je sasim druga stvar. Svuda gde je govorno podrucje nemacki jezik ili neka forma germanskog jezika (svedska, norveska, holandija) nema sanse da ljudi komuniciraju sa tobom engleski, osim ako nisi neki inzinjer ili tako nesto pa da im ocajnicki trebas. U tom slucaju naucice i japanski. E sad, grcka, malta, kipar, i tako neke zemlje, mozda je tamo drugacije, ne znam, ali u svakom slucaju eto bar da ti dam mali savet ako bi se zaputio u pravcu nasih da kazem komsija (nemacka, austrija, svajcarska...)

Ja ti samo mogu reci da skoro nigde u evropi neces imati neke preterane koristi od engleskog (osim u engleskoj i irskoj :) ). Tako sam i ja kad sam se prvi put orisnuo u inostranstvo racunao "ma lako cu ja, znam engleski", ustvari ljudi su me ubedjiivali da nemam sta da se sekiram, ali u praksi to je sasim druga stvar. Svuda gde je govorno podrucje nemacki jezik ili neka forma germanskog jezika (svedska, norveska, holandija) nema sanse da ljudi komuniciraju sa tobom engleski, osim ako nisi neki inzinjer ili tako nesto pa da im ocajnicki trebas. U tom slucaju naucice i japanski. E sad, grcka, malta, kipar, i tako neke zemlje, mozda je tamo drugacije, ne znam, ali u svakom slucaju eto bar da ti dam mali savet ako bi se zaputio u pravcu nasih da kazem komsija (nemacka, austrija, svajcarska...)

Tacno od reci do reci.Neide se u beli svet tek tako moj brate,jedino ako nemas pun dzep para.:think:

Zelim jednu pomoc...
Kako da nadjem posao van srbije, nebitno gde!!
Preko nemam bas nikoga, ali bas nikoga!
Engleski poznajem solidno!
Potreban mi je posao gde mi je obezbedjen hrana i stan!:roll::roll::roll:

Jesi ti prika razmisljao o Iraku ili Afganistanu - dobra lova,hrana i stan obezbjedjeni.Jeste da znaju da opale po koju ali je para dobra u pi..u materinu.Sada ti najvise radnika trazi americka firma FLUOR za poslove u Afganistanu a plate se na godisnjem nivou krecu od minimalno 38.000$ pa na gore.Plus ides kuci 4 puta godisnje na odmor.

Jesi ti prika razmisljao o Iraku ili Afganistanu - dobra lova,hrana i stan obezbjedjeni.Jeste da znaju da opale po koju ali je para dobra u pi..u materinu.Sada ti najvise radnika trazi americka firma FLUOR za poslove u Afganistanu a plate se na godisnjem nivou krecu od minimalno 38.000$ pa na gore.Plus ides kuci 4 puta godisnje na odmor.

Ceo ili u komadima?

Pa jeste,nudili su mi posao deminera u Iraku ili Afganistanu,dobra je lova ali može da se zaglavi lako...još ako te ufate oni što su postavljali mine ubiju te ko vašku...

Nisam mislio na poslove van zice,to je vec malo zajebano raditi.
Mislim na poslove unutar baze:vodoinstalater,elektricar,stolar,administracija itd.
Opasnost postoji ali kad pogledas da mjesecno zaradis vise nego kod kuce za godinu onda je,barem meni,sve to vrijedno rizika.
Jeste da je alkohol zabranjen i da je tesko naci nesto za ka*anje ali hebiga ne moze i jare i pare :mrgreen:

Poslednja izmena:

Back