Posao u Gvineji Bisao i Ekvatorijalnoj Gvineji

Cosmic26

Zainteresovan član
Poruka
185
Treba da idem tamo da radim, u koju tacno Gvineju, ne znam, ali u novembru je termin, pa me interesuje da li ima nekog ko je bio tamo, ko je radio tamo, sta mogu da ocekujem, osim komaraca, krokodila, slonova, paukova i zaba od pola metra :D:D?

Ako imate neki interesantan sajt sa slikama i uopste o ovim zemljama, bio bih jako zahvalan.

Gvineja- Francuska Gvineја, Gvineja Konakri, zvanično Republika Gvineja : http://en.wikipedia.org/wiki/Guinea

Republika Gvineja Bisао : http://en.wikipedia.org/wiki/Guinea-Bissau

Republika Ekvatorijalna Gvineja : http://en.wikipedia.org/wiki/Equatorial_Guinea

Prve dve se međusobno, graniče, treća se graniči sa Kamerunom i Gabonom, sve se nalaze na obali Gvinejskog zaliva

Tu su još ostrvo Nova Gvineja u tihom okeanu : http://en.wikipedia.org/wiki/New_Guinea, koje je geogragski pojam, ali ne i država i Papua Nova Gvineja, u istočnom delu ostrva Nova Gvineja, koja to jeste : http://en.wikipedia.org/wiki/Papua_New_Guinea

To je valjda sve :lol:

Pretpostavljam da ti ideš u Afriku

To je verovatno jedna od onih Africkih drzava gde daju dobre pare belcima koje na kraju pojedu ili .... im se gubi svaki trag kad dodje do ''isplate'' .... kao recimo Nigerija :whistling:
Pa ne bi se bas reklo. Gomila nasih ljudi je naslo svoje mesto pod africkim suncem, a svi smo makar culi za nekoga da je otisao recimo u juznu afriku i to ne samo sada zbog fudbala. :)
Iz price na primer (doduse iz neke pete ruke) sam nacuo da ekvatorijalna gvineja ima jedno 3x bolji standard od ovoga ovde tj. da isto toliko moze da se zaradi.

Nego Cosmic, kako covece ne znas koja gvineja?! Nemoj da zavrsis na nekom ostrvu sa ljudozderima nego uzmi lepo i pogledaj to malo detaljnije. :)

Treba da idem tamo da radim, u koju tacno Gvineju, ne znam, ali u novembru je termin, pa me interesuje da li ima nekog ko je bio tamo, ko je radio tamo, sta mogu da ocekujem, osim komaraca, krokodila, slonova, paukova i zaba od pola metra :D:D?

Ako imate neki interesantan sajt sa slikama i uopste o ovim zemljama, bio bih jako zahvalan.

Pretpostavljam da ti treba neko ko je bio u svim Gvinejama da ti napise svoja iskustva,posto ti kazes da ne znas u koju ces.
Sumnjam da ces takvu osobu naci na ovom forumu.

Odgledaj film Papillon sa Stiv McQeen-om i Dastin Hofmanom ...imaju da te strpaju u tvorza ...jurices retke leptirove & rvaces se sa krokodilima ...trgovaces sa ljudima iz kolonije leproznih ...zvakati koku i ploditi domorotkinje ...i pitaj boga sta sve ne ...pisi nam o tome kad stignes ...

edit.u stvari ja sam pomesao Gvineju sa Francuskom Gvajanom iz Juzne Amerike ...to je valjda razlicito,mada mu isto dodje ...samo zameni mulate sa bantu crnjama ...

south_america_map.gif

Poslednja izmena:

Nek ti je sa srecom.:ok: Kada stignes tamo posalji nam poruku na ovu temu da cujemo kako si prosao.

Pa ne bi se bas reklo. Gomila nasih ljudi je naslo svoje mesto pod africkim suncem, a svi smo makar culi za nekoga da je otisao recimo u juznu afriku i to ne samo sada zbog fudbala. :)
Iz price na primer (doduse iz neke pete ruke) sam nacuo da ekvatorijalna gvineja ima jedno 3x bolji standard od ovoga ovde tj. da isto toliko moze da se zaradi.

Nego Cosmic, kako covece ne znas koja gvineja?! Nemoj da zavrsis na nekom ostrvu sa ljudozderima nego uzmi lepo i pogledaj to malo detaljnije. :)

Afrika je teska za zivot a posebno belcima a posebno balkancima...
Ono za Nigerice 100% provereno ;) a takvih drzava ima jos (znaci belac je dobrodosao kao hrana)
Neka bolja civilizacija je u tim severnim africkim zemljama (mahom arapskih), na zapadu Kenija, Etiopija, a na jugu naravno juznoafricka world cup republika... ostalo, nikako ili kao turista... a recimo u Senegalu je francuski jezik zastupljen tako da engleski manje pije vodu... U Namibiji nema zivota posle posla... znaci nista ne radi uvece, cak i prodavnice rade po nekom levom rasporedu, religija ubija, pa i zbog toga nije nikako za zivot...

Pozz svima evo ja se jaljam iz Ekvadorijalne Gvineje radim u firmi General Work kao bagerista u bas bas dzungli,nije toliko tesko ja sam se navikao na klimu bez problema.Ne znam za ostale zemlje ali ovde nema problema da crnci jedu belece:hahaha:......

kako si uspeo da odes? :think: ja ne znam na koju foru svi ti silni ljudi odose,zaista mi nije jasno :dontunderstand: daj neki savet,kako do posla u Africi??? :dash:

Preko koje firme ides u Gvineju, ako nije tajna, koji je posao u pitanju?

Ej, ja idem u Republiku Gvineju, Konakri konkretno i to bas preko Adriatic Mare agencije...U toku sl.nedelje idem na lekarski, i ako sve bude kako treba idem u preko sredinom novembra, najkasnije pocetkom decembra. Ugovor je na 6 meseci, plata je 3000 evra mesecno, s tim sto 20% dobijas na ruke, 5 % uzimaju oni, a ostalih 75% se uplacuje na racun u banci. Uplacuju cak i socijalno, zdravstveno i penziono osiguranje dok si tamo, zato sam morao i dinarski i devizni racun da otvorim. Koga interesuje, neka izgugla Adriatic Mare i tamo ce naci informacije koje ga interesuju. Cini mi se da im je kancelarija u Balkanskoj u Beogradu.

Back