Posao u Emiratima za inzinjere

Minny,
ima sanse za masinca, ja ih znam ovdje par. da, ono sto je dobro je da ima sanse za napredovanjem. dobro je sto se odma radi u struci. za porodicu, dok su pocetne plate, dobro bi bilo i zena da radi. kad su dvije plate onda je to sasvim solidno.
nasi ljudi se druze.
ja sam tu sa porodicom. saljte cv, pa da vidmo moze li nesto da se nadje.

Pre nekog vremena dobio sam mail sa pozivom za slanje CV-a za posao u firmi u Abu-Dabiju. Arhitekta sam sa desetak godina iskustva. Pitanje je: koji nivo znanja engleskog je dovoljan za rad u Emiratima? Ja dosta razumem ali mi je konverzacija slabija. Da li da uopste saljem CV ili da prvo prionem na ucenje jezika?

Pa da osvezimo temu,
bio sam pre par godina u Abu Dhabiju. Naravno, tamo sam radio nekoliko meseci kao masinski inzenjer. Zasto nisam tamo jos? Pa iz bar dva razloga: prvo projekat na kom sa radio se zavrsio i drugo porodica je bila prioritet. Da li bi sada otisao ponovo? DA! Pa sto ne idem vec jednom? Zato sto prilikom svog prethodnog boravka nisam bio dovoljno mudar pa nisam napravio ozbiljnije kontakte. Nisam mislio na buducnost vec sam razmisljao samo kako da tada pokupim novac na brzinu i vratim se.
Prethodni postovi opisuju zivot u emiratima prilicno uverljivo. E sad oni su pisani pre par godina, tako da je moguce da se nesto promenilo u medjuvremenu.
Zbog toga pozivam plavi cvet da se javi i prokomentarise kako je sada u Abu Dhabiju i da li se nesto promenilo, naravno ako je joj uvek tamo!

Narode, zna li neko kakve su sanse da arhitekta junior nadje posao u AD? Da li iskljucivo traze iskustvo od 5 god i vise ili postoji sansa? Da li ste mozda culi za nekog ko je iz Srbije nasao fin poslic (skroman, naravno, nista megalomanski) bez puno iskustva?

Back