Ja sam radio skoro 8 godina kao komercijalista. Meni je posao u početku bio savršen, voleo sam vožnju, uvek sa ljudima iz struke, tim bildinzi, druženja, ručkovi...
Posle kako je promet krenuo da pada sve je to počelo da se raspada. Dakle gledaju te samo kroz unovčavanje i to je to uglavnom.
Posao može da bude vrhunski, a može neko da je je** ako probijaš nepoznatu robu, a pritisnu te sa targetom.
Nije svaka komercijala ista, neko ide skuplja porudžbine i pije kafe, neko kuca na vrata i je** mu majku stalno...
U dobru komercijalu uglavnom se upada zbog velikog iskustva ili zbog jake veze. Da si početnik, a da zabodeš neki ležarinu malo teže ide.
Ukratko, ja sam od tog posla bežao, ali kad sam počeo da radim svideo mi se i mnogo ljudi sam upoznao, mnogo stvari naučio, proputovao, našao privatne poslove. Volim da vozim i da se krećem i sledeći posao ću sigurno da tražim nešto slično.
A to što neko kaže radiš u koka koli, sama se prodaje... Ne pije baš vodu. Jer to koliko se ona sama proda rukovodstvu nije dovoljno. Znam drugarica je radila u pepsiju i napustila, a ja sam isto mislio šta pepsi to se samo prodaje, ali targeti visoki.
Da bi to radio moraš da budeš pričljiv, namazan, mudar, kreativan, da smišlajš cake za prodaju jer ne postoji recept za sve isti, svako se snalazi na terenu. Poželjno je i da imaš kontakte kao i nekoga ko će imati volje da te uputi u posao. Nije lako na početku kad ti daju auto i kažu pravi milione. Ali posle ide sve samo od sebe