Posao kod Miskovica

Evo ja cu da ponudim poso:
trazim coveka,starijeg od 35 godina, za stalno,koji bi radio na mom malom, eko-bioloskom salasu u centralnom Portugalu,unutrasnjost zemlje,3 sata do "mora".
Nudim,portugalski minimalac(momentalno nesto manje od 4oo evra),placam zakonsko socijalno u Portugalu.Pristojan stan u nedavno renoviranoj manjoj kuci,namesten,sa posteljinom(kupatilo sa tusem,WC,lavabo,spavaca soba,"open plan kitchen") mufte.
Salas ima 2oo maslina,6oo cokota vinove loze,vocki i obradjuje se povrce-samo za vlastitu upotrebu-kolko se radi ,tolko se ima za klopu,dve koze ,par gusaka pataka,kokoski,dva magarca.
Oranje -ekoloski-sa magarcima.
Ovo nije poso za zezanje il na kratko vreme.Plata je skromna ,kao i za dva miliona drugih Portugalaca koji primaju minimalac.Moja zena i ja radimo takodje za platu ,skoro cela plata moje zene ide da platimo pomoc na salasu.
zainteresovani mogu da se jave na mail:

anabreia@megamail.pt

Pa evo, 'ladowina, 'teo si da promenis pos'o. Ovo je idealna prilika. Jos ako u selu ima mladih chikita, mozda se i ja pridruzim. :mrgreen:

E sad dali je sramota raditi za te pare malo je diskutabilno . Ja licno i moja iskustva govore da nije bas sramota zbog toga sto je reko jedan od predhodnika kod nas ljudi koji drze firme novopeceni BIZBISMENI namerno ih tako zovem neznaju sta znaci tudji rad . Neznaju ili ne zele da znaju nesto je sigurno al konkretno u Vranju ima mnogo takvih koji daju platu 10 do 12 hiljada . Pazi to je ko plata njima je glavni izgovor ako neces ti ima yumko-vaca koji ce da rade i jeftinije , i sta ti da radis da sedis kuci i cekas poso koji ko zna dal ce ga biti .Skoro je bio oglas da terba kao vozac za kombi drug mi dao broj ja ga pitam sta kako on mi kaze da je najbolje da se vidimo . Odo ja kod njega lik mi kaze palta ti je 8000 al sta ti imas od posla SAMO da razvezes kombijem kome sta treba u neka 3 maloprodajna objekta u Vranju i jedan u Vr Banji samo toliko . I naravno 3 mesece probni rad bez toplog obroka osiguranja i radnog vremena.Sta reci na sve to ja sam ga samo pitao to li isplacuju na pola meseca po 8000 i covek se naravno uvredio. Ili slucaj Sprint marketa gde je probni rad mesec dana al se ne placa pa pozove 16 radnika koja kao na probu rade a ostanu 6 . To se zove izivljavanje al sta ce neke zene koje imaju npr. 40 god i niko ih nece . Moraju tele one il ne da trpe to . tako da plata od 18000 i 20000 konkretno u Vranju bi imala mnogo kandidata . Trajace to dok nas ne puste na beli sengen a kad nas puste tad ce biti slucaj Bugarske tj. mladi ce a dosta bracnih parova zapaliti odavde . Nadajmo se tome .

i dobro kakve sad veze ima sadržaj ove teme sa njenim nazivom?! :dontunderstand:

očekivala sam da pročitam još neko iskustvo i tako čitajući stigla do kraja teme
i ne izvukoh baš nikakav zaključak... ako je ono što ste pisali opšti utisak o
uslovima rada kod nas onda je bar deo zaposlenih u Delti u daleko boljoj poziciji
od onih koji rade u nekim drugim privatnim firmama (govorim o području Beograda pošto za ostale nisam pozvana da pričam)

Back