Posao ili brak

Eto... Moralo je jednom i to doci.
Mislim zena iznese problem i trazi savjet a bolesnik balavi dodje da prosipa neku pamet koju nema.
A necu da je drzim na ignore listi da bih mogla da je ganjam po svim forumima. Pa nekoga ce na kraju banovati. Ili mene ili nju.

7sins:
Ma naravno da nismo svi isti i naravno da ce biti i drugih sansi za posao, samo mislim da se takve prilike za posao ne pruzaju bas cesto u zivotu i zato ih mozda ne treba propustiti. No, to je moje misljenje, Ja imam 4-voro dece i samo ja radim, i veruj mi bez razmisljanja bih ga nagovorila da prihvati neki takav posao kad bi se pruzila prilika, jer izdrzavanje dece zaista zahteva mnogo. Mozda ruzno zvuci ali tako je. Moj najveci strah je da ce mi se desiti da mi dete jednog dana potrazi nesto a da ja to ne mogu da mu/joj kupim, da dete bude zeljno osnovnih stvari. Hvala Bogu, za sad se super snalazimo :) Pozdrav jos jednom.

Prvo, svaka čast tebi kad izdržavaš muža i 4-voro dece. I ja da se nalazim u takvoj situaciji morali bi da prihvatimo bilo koju varijantu posla, ali još uvek smo u prilici da biramo, mada ne zadugo. Beba uskoro dolazi a sa njom i troškovi, moja plata će na bolovanju biti dosta manja, tako da ne znam kako ćemo se snaći. Za sada sam navikla da mogu sebi da priuštim pored nekih osnovnih stvari i letovanje, zimovanje, što sada više neće biti slučaj ukoliko neko od nas dvoje ne počne bolje da zarađuje.

Iako je taj posao odbio ne znači da može da ne radi.Mora nešto da radi.
Ja ako bi se udala ponovo ne bi dopustila da samo on radi ili da ja radim,isto tako želim da bude pored mene ako smo već u braku.
Neko će možda reći ova ne zna šta hoće,ali dobro znam.Može se i jedno i drugo.

Pa ne znam sta bih ti rekla...
Mozda se u ovoj drzavi jednog,ali ``jednog`` dana nesto promeni.....pa da bude sve normalno....
Ali do tada.....ne znam sta da ti kazem.....
Mozda je u poslednje vreme bolje da budes ``djubre`` prema svima,nego da budes ``ok``.....jer kad si ``ok``....ljudi te povrede....ili to iskoriste....kao npr.njegov gazda..........

Samo da javim da je moj muž upravo dobio posao, nešto manje plaćen nego što je bila ponuda koju je odbio ali duplo više nego što sada prima. Za dve nedelje počinje da radi pa ćemo videti kako će da bude. I ovde ima terenskog rada ali manje nego u onoj o kojoj sam pričala. I meni će trebati period privikavanja jer smo do sada odlazili i dolazili zajedno kući a sada će više vremena provoditi na poslu jer ima i prekovremenog rada. Možda ću sada imati više vremena za prijatelje.

Ja ne bih tako odlucila.Ali sve je stvar ambicije i toga koliko je covek spreman da zrtvuje da bi kasnije bio nagradjen.Iskustvo u internacionalnoj kompaniji je veoma znacajno, na primer ode tamo na godinu-dve ,usavrsi se i pokupi nova znanja a onda aplicira za mnogo bolje placen posao u Srbiji.Ljudi spajaju posao i karijeru bez problema , nije uopste potrebno praviti poredjenja sta je bitnije, brak ili posao, i jedno i drugo je bitno,potreban je osecaj ostvarenosti na oba polja.Jesi li razmislila da se tvoj muz odlucio da ne ode iz straha, jer se recimo boji rizika i svog eventualnog neuspeha(ne mislim pod ovim nista lose, to se desava).

Limelight:
Jesi li razmislila da se tvoj muz odlucio da ne ode iz straha, jer se recimo boji rizika i svog eventualnog neuspeha(ne mislim pod ovim nista lose, to se desava).

Ne, nije to u pitanju. On zna koliko vredi i da je vredan i spreman da uči, tako da to uopšte nije problem, niti se plašim za njega da se neće snaći na novom poslu.
Kada je juče bio na razgovoru za ovaj posao koji je dobio, poslodavac sa kojim je razgovarao je, ne znajući da je trebao da bude primljen u toj firmi, rekao da te tamo cede od posla i da zna koliki je terenski rad u pitanju ali da u ovoj firmi to nije slučaj. Nismo se pokajali što nije prihvatio taj posao i sad ne bi mogao da se zaposli u ovoj firmi u koju prelazi za 15 dana.

Znate,ja sam poduze radila pre braka.Pa sam onda srela njega koji nikada nista nije radio pre braka.I bila je veeeeelllliiiiikkkkaaaaa ljubav...Dosla su deca i za to vreme nisam mogla da radim.On je radio.Nismo mogli da zivimo od te plate..Sad deca idu u vrtic,ja sam uskladila da radim cele nedelje kad su i oni odustni,nocu takodje,radim dva posla,jedan prepodne,pa popodne sa decom,pa noc na drugom poslu...Imali smo i krizu pre ovog mog angazovanja.Jedino resenje u mom slucaju bilo je da krenem punom parom da radim i pokusam da izbegnem i njega i glupe situacije u koje smo dolazili zbog besparice.Sad se i ne vidjamo...Ali sam poplacala sve racune,i moja deca imaju da pojedu dobru klopu,i mogu da im kupim sto pozele (skromno doduse)...Sve ima svoju cenu...Pa i brak.

U situaciji kao tvojoj to je bilo jedino rešenje i verovatno bih i ja tako uradila. Ali mi smo ipak imali izbora i vremena da sačekamo ponudu za neki drugi, manje zahtevan posao. I nismo se pokajali!

jedini slucaj u kome bih podrzala taj posao je ako je to privremeno resenje iz razloga punjenja kucnog budzeta i kao odskocna daska ka poslu (lakse je sa bolje placenog posla naci dobar nego sa mizernog) koji bi ispunio pristojnu zaradu i posvecenost porodici.
pitanje je koliko ste vas dvoje vezani i potrebni jedno drugom, ja i mm smo toliko vezani da sam ja tesko podnela 3 meseca rada na poslu gde je bio van kuce 12 h dnevno...
u svakom slucaju, puno srece!

Back