Posao GRAFICKOG DIZAJNERA u Norveskoj

mirka032

Početnik
Poruka
1
Zanima me kako najlakse doci do posla grafickog dizajnera ili pripreme za stampu u Norveskoj, i koliko je to uopste trazeno? Diploma vise skole mi je priznata, i na 3. nivo ucenja jezika sam. Na finn.no redovno pratim konkurse ali nisam do sada slala prijave. Svaka informacija mi je dragocena :)

Zanima me kako najlakse doci do posla grafickog dizajnera ili pripreme za stampu u Norveskoj, i koliko je to uopste trazeno? Diploma vise skole mi je priznata, i na 3. nivo ucenja jezika sam. Na finn.no redovno pratim konkurse ali nisam do sada slala prijave. Svaka informacija mi je dragocena :)

Sve zavisi koliko iskustva imas i gde se zaposlis.Imas dobar sajt koji moze generalno da pomogne www.utdanning.no . Sto se tice grafickog dizajnera ovde pise :

De fleste grafiske designere tjener mellom 300 000 kroner og 500 000 kroner iåret.

Tj. vecina grafickih dizajnera u Norveskoj zaradjuje izmedju 300 000 - 500 000 nok-a godisnje.
Najbolje bi bilo da ti NOKUT prizna diplomu jer je free, i da saljes CV redovno na oglase.Kasnije intervju , pripreme i tako dalje.

Back