Posao čobana???

Prosto LUD :-D

Početnik
Poruka
13
Čitam kako na Pešteru i u Srbiji nema čuvara ovaca i goveda, kako su vlasnici stada oko Sjenice i na Pešteru spremni da plaćaju solidne honorare sa (smeštajem i hranom).
Kad odem na Internet ne mogu da nađem nijedan valjani kontakt nekog ozbiljnog domaćina,udruženja, opštinskog sajta koji bi mi pouzdano mogao dati neke informacije.

Da li neko pouzdano zna gde može da se raspita za posao čobanina??? ...

Unapred, hvala

Čitam kako na Pešteru i u Srbiji nema čuvara ovaca i goveda, kako su vlasnici stada oko Sjenice i na Pešteru spremni da plaćaju solidne honorare sa (smeštajem i hranom).
Kad odem na Internet ne mogu da nađem nijedan valjani kontakt nekog ozbiljnog domaćina,udruženja, opštinskog sajta koji bi mi pouzdano mogao dati neke informacije.

Da li neko pouzdano zna gde može da se raspita za posao čobanina??? ...

Unapred, hvala

Upravo to, prvo se raspitaš direktno kod domaćina
Drugo, trebaju ti obučeni planinski psi, molosi
Nije to loš posao, niti toliko težak, samo malo sumnjam u lovu koju ti zamišljaš da ćeš dobiti

Ne zamišljam ja uopšte neku ogromnu lovu već samo neku normalu...zadovoljio bih se sa nekom normalnom platom koju većina ljudi i ima,bitan mi je i smeštaj i hrana... došao je takav trenutak da ne biram posao...a smeštaj mi je bitan

Pa niko ne želji da mu kradeš posao...

a ako si misleo da radiš od 6 ujutro do 12 bolje nemoj jer taj posao nije za slabiće,

budiš se u 5 pašu nosiš u 6 a kući se vraćaš u 19h

spremiš vodu,hranu, i stalno teraš ih tamo gde ima trava, i da paziš u čije poljanu posu :D

ne mislim ništa loše o tome i treba dosta ljudi za ovo da rade , ne samo ti. plus imaš i lovu...

Back