Upoznali smo se,jedne predivne prolecne noci,u vozu Beograd - Zagreb -Ljubljana.Expresni voz je krenuo iz Beograda,u 22,3o. Stajao sam u hodniku voza,dok nije krenuo.Posao sam polako hodnikom voza,trazeci prazno mesto,u nekom kupeu. I tada,kao da me udario grom.U jednom kupeu,sedela je sama,predivna devojka,od oko 25 -28 godina.Pitao sam da li je slobodno....kako da ne,rekla je ljupko.
nista razumevao
Sav sam zadrhtao,kada sam video sjaj njenih ociju,zelenih,kao najlepsi smaragd. Zavalivsi se udobno na sedistu,preko puta nje,upitah je dokle putuje.Do Slavonskog broda,odgovori mi.
Nisam znao kako da zapocnem razgovor,te je upitah,cime se bavi. Ah ja sam istoricar umetnosti,rece,dok sam ja zudno udisao miris,njenog diskretnog parfema.Nastavila je da cavrlja,o lepim utiscima
iz Beograda,o iznenadjenju,kako su beogradjanke lepo obucene.......a ja,ja sam bio oduzet,gledajuci u nju,u njenu lepotu.Posmatrao sam joj divno izvajane usne,dok je pricala.Nisam zeleo nista da cujem.
Zeleo sam samo da je gledam.Da upijam tu van zemaljsku lepotu,njenih ociju,njenog elegantno izvijenog tela,dok mi je objasnjavala nesto,sto ja zauzet bukvalno gutanjem njene lepote,uopste nisam nista
razumevao,sta prica.Proslo je vreme,a ja to nisam ni primetio.Dovidjenja,rekla mi je,ovo je Slavonski brod.Zbunjen,njenim za mene,iznenadnim odlaskom,ne zapitah je ni za ime,ni da li smem da je nazovem telefonom,a ni za broj ne stigoh da je pitam.....Proslo je od tada,punih deset godina,a ja vidim samo njene zelene oci,njene predivne usne.....i ceznem,ceznem,za mojom ljubavlju...a neznam joj ni ime,niti da li me se uopste seca.Ali to i nije vazno....ona je moja vizija,moja opsesija....i svuda po ulicama kojim se krecem,trazim te oci,te oci,boje najlepseg smaragda!