Poruke.....vasoj ljubavi,prijatelju,prijateljici...

tumblr_lvx9qeCHTz1qjiu7do1_500.png

Odlučio sam se za ljubav. Manje je istinito, i manje vjerovatno, ali je plemenitije. I ljepše. Tako sve ima više smisla. I smrt. I život.

M. Selimovic

Sunce nije savrsena stvar, jer se ne moze pretvoriti u djecaka,
niti u malog psica ljubavi, koji se igra u krugu nebesa
a to, sto se bez njega ne moze zivjeti, to je samo kazna daljina
za visinu, za plavo u ocima, za most preko rijeke.

Otici i ne vratiti se, to je najvrijednije izmedju svih dogadjaja
ali sunce ni to ne umije. Mozda mu nedostaje ljudska ludost.
Popraviti se to vise ne moze, ali kad bi uspjelo kome
onda bi smo se sigurno sjetili da mu jos nedostaje ljudska smrt.

Marija Cudina -Sunce nije savrsena stvar

Ti si jedno veliko slovo u mom životu, neoprostivo i nedužno, namjerno i slučajno, ti si sve.

I noćas ja se odjednom sjetim kiše koja je pala tog popodneva. Sjetim se tvojih očiju iz kojih nisam izlazio pet sati i nekoliko minuta a za to vrijeme svijet se okretao i ništa nije stajalo; druga smjena je radila neumorno, netko je u tom trenutku ljubio i umiralo se u tih pet sati i nekoliko minuta a mi smo dijelili sudbinu ruže ja s tvojim imenom na usni i ti sa mnom.

Kiša je padala tog popodneva znam to sigurno jer na tvom licu je zasjala jedna kap poput bisera i trave su sanjale o nama.
Ti si jedno veliko slovo u mom životu i samo sam tebe učio kako se pobjedjuje ravnodušnost govorio sam ti lijepo a ustvari ponekad sam pomislio kako bi bilo raskopčati tvoju košulju i ljubiti te dugo tako dugo dok kiša ne prestane.

Ti si moje veliko slovo, veliko poglavlje jednog popodneva i malo večernje tame.
Ti si zvijezda lutajuća koja mi se seli iz oka u oko.
Pa sjetiš li se kako smo izašli iz te kiše sretni, moje veliko slovo?

Željko Krznarić

couple-rain.gif

Back