Poruke.....vasoj ljubavi,prijatelju,prijateljici...

Za trenutak sam bio u nedoumici koliko je uputno jednoj nepoznatoj ženi priznati strah . Hoće li me to učiniti manje muškarcem ? - pitao sam se ali ipak odgovorio : "Da" .
Kratka pauza kao da je razmishljala šta će reći a zatim: - "Razdaljinu izmedju dva ništavila - rodjenja i smrti...."
"čovek pretrči brzo" , nadovezao sam se na njenu rečenicu . "Kami"
"Voliš Kamija? "
"Blizak mi je egzistencijalizam"
"Pa onda ti je poznata i čuvena misao : ako čovek ide lagano po suncu dobiće suncanicu i umreće, ako ide isuviše brzo dehidriraće i opet umreti. Čovek može napraviti izbor od onoga što mu se u životu nudi , ne menjajući ni sebe ni svet ."
Očigledno sam je bio podcenio ; nisma do tada poznavao nijednu ženu osim Vojislavu , s kojom sam mogao pričati na taj način , a ni s Vojislavom odavno nisam načinjao slične teme.
"da budem iskren prilično sam zaboravio Kamija"
"Ja se ne sećam ni kad sam poslednji put pročitala dobru knjigu ."
"Nema više knjiga koje mogu promeniti život "
"Većina savremenih pisaca čini mi se, ne piše spiralno, iznutra ka spolja. Rade obrnuto i onda dobijemo jedan silom stvoren hermetički svet."
Da, to je upravo ono što sam mislio ali niasam mogao da artikulišem. Čitao sam knjige i ostajao potpuno ravdnodušan. Nisam se više pronalazio ni u jednoj priči. Likovi su mi delovali neiskreno, izveštačeno, iskrojeni po šnitu dopadljivog ali prolaznog modnog hira. Nisu iznosili velike životne istine.
"Kao klinac sam se identifikovao sa Dejvijem Kroketom."
"Ja sam bila Hajdi."
Zamislio sam Andjelu kao malu pustolovku, rumenu od planinskog vazduha , sposobnu da omekša i najtvrdje srce...

M. K. Ivašković - Izgubljeno lice

valentines-ill-love-you-forever-download-besplatne-ljubavne-animacije-slike-pozadine-desktop-ljubav-valentinovo.gif

SLIKE-Liebe--comments--%D0%9A%D0%BE%D0%BB%D0%BB%D0%B0%D0%B6%D0%B8--I-love-you--Love_large.jpg

images

Tražim te .. a hoću li te ikad naći? Možda baš sad piješ kafu i gledaš
sunce kroz staklo bledo od jutra. Skrivaš li se, dok hodaš sivim ulicama sivih gradova?
Možda pevaš sutonu što rasipa boju po tvom užarenom krovu.
Tražiš li ti mene? Hoćeš li me ikad naći? Ja se prosipam bezglavo svim ulicama do kojih mogu stići.
Dok razmišljam o tebi, pod zvezdama što blješte tiho u duboki mrak, pitam se: kakav će to susret biti
i jesmo li se već sreli?

Back