Poruke.....vasoj ljubavi,prijatelju,prijateljici...

thinking-of-u-13.gif
g]

Poslednja izmena:
NAKON NEKOG VREMENA

Nakon nekog vremena uvidiš tanku crtu između držanja za ruke i vezanja za dušu.
I naučiš da voljeti ne znači oslanjati se, a društvo ne znači sigurnost.
I naučiš da poljupci nisu ugovori, a pokloni obećanja.
I počneš prihvaćati svoje poraze uzdignute glave i otvorenih očiju,
s jupkosti odrasloga čovjeka, a ne tugom djeteta.
I naučiš da sve putove moraš sagraditi danas
jer je sutrašnje tlo isuviše nesigurno za planiranje.
Nakon nekog vremena naučiš da i sunce opeče ako mu se previše približiš.
Stoga sadi svoj osobni vrt i uređuj svoju dušu,
umjesto da čekaš da ti netko pokloni cvijeće.
I naučiš da možeš mnogo toga pretrpjeti.
Da si uistinu snažan,
I da uistinu vrijediš.

Veronica A.Schoffstall

You've no idea how hard I've looked for a gift to bring You.
Nothing seemed right.

What's the point of bringing gold to the gold mine, or water to the Ocean.
Everything I came up with was like taking spices to the Orient.

It's no good giving my heart and my soul because you already have these.

So- I've brought you a mirror.

Look at yourself and remember me.

- Jalaluddin Rumi

'Ko zna koji put, zelim da te ne zelim.
Dlanom o dlan dodirnem svoj dodir,
zamislim da je tvoj pa se rastuzim,
nisu ni nalik, a ne znam koji vise boli,
moj, koji osetim, ili tvoj, koji ne osecam.

Sve se nadam, zaboravicu kako se zeli,
pa ces, bez mene mirnije snove sanjati.
Opirem se, al’ najludji deo mene,
ceka to malo da zaspim, odskita do tebe,
tek da ti nosic zagolica i prekine san,
u kome sanjas nekog ko nije cak ni moja kopija...
Ne zameri, nisam to ja, vec najludji,
najgori, ili najbolji deo mene.'

heart-love-paint-pink-Favim.com-282270.jpg

Znaš, oni to ne razumeju. Nikad i neće. Žive u svojim malim, izolovanim svetovima i ne vide izvan toga. Ne trudi se da im objašnjavaš, ne vredi. Njihovi ograničeni umovi ne mogu da obuhvate taj široki pojam i zato ga odbacuju. Oni zapravo ne veruju u ljubav, smatraju je izmišljenom. Lakše im je da se provlače kroz mračne ulice sumnji i strahova. Lakše im je da slute, nego da vole. Nažalost, ostaće uskraćeni za ceo život, ali neka ih. Bolje i ne zaslužuju.

Duše su im zatrovane zlobom i koristoljubljem, lažni ponos ih izjeda. Prodali bi se za trunku pažnje, ubili za iluziju moći. Oni slobodu neće spoznati, skovali su svoj kavez od malodušnosti i u njemu će umreti. Sami su pisci, režiseri svojih drama, komedija, tragedija. Igraju se života, ne znajući za bolje. Slepi pred istinom, nikad nisu, niti će živeti. Postojanje im je ograničeno na puko bivstvovanje, beskorisnu vegetaciju.

Pusti ih, kako ne shvataš? Oni nisu kao mi. Nisu dozvolili sebi da se prepuste nečemu lepšem i većem od njih samih. Boriće se do poslednjeg daha ne bi li zadržali kontrolu nad učmalim sivilom koje ih izjeda. Narcisoidni, blaženo nesvesni svog mazohizma, nesposobni za ljubav bilo koje vrste. Čak ni sebe ne vole, ne umeju. Zaljubljeni u svoj ego, svoju samoću i bunt, smatraju se neshvaćenim a u stvari su nedostojni.

Ne daj da te zatruju, uvući će te u svoj svet, samo li ih dotakneš. Ne prilazi im, ukaljaće te svojim prisustvom. Čuvaj se. Ostani svoj, ma koliko ti njihovi glasovi odzvanjali u ušima. Ne dozvoli da njihove laži poljuljaju tvoju veru, jer oni ne veruju ni u šta. Poželeće da te skinu sa oblaka, pretvore u jednog od njih. Smetaš im svojom istinom, bistrina tvog pogleda ih ubija. Svetlost tvojih čistih namera ih proždire žive, ne dozvoli da je zamrače.

Teško je znam, kad nemaš s kime da podeliš svoje misli. Ti si otvoren prema njima i zato te odbacuju. Surovošću brane svoje iluzije, kulu od karata. Ne osuđuj ih, nisu oni krivi. To što te gaze i pljuju je znak da vrediš. Ostavi ih, nek se koprcaju u sopstvenom blatu, ti si predodređen za visine. Shvati, oni su osuđeni na jad, a ti ćeš biti spašen.
6a00d8341bffb053ef0105359f7cda970c-500wi.jpg

Back