Poruke.....vasoj ljubavi,prijatelju,prijateljici...

kiss-8593.jpg

"Sirim ruke i dusu ti otvaram.
Pustam te da budes ono sto jesi, da imas ono sto zelis. Zelim vidjeti kako se te srcu drage oci tope od radosti,kako se usne razvlace i sigurnim koracima cine osmijeh, kako se to milo lice pretvara u izraz potpune srece.
Pustam te da nadjes to sto ti treba, ono cega nema u tvojim danima. A, ja cu moliti za tvoje nade. Nisam vise ona mala, koja ne moze, koja nema snage, kojojsuze bola i tuge slijevaju se niz lice. Sad i ja znam kako je davati sve od srca, iskreno i pustati u isto vrijeme. Nisu moje rijeci kao koprena da ti stegnu ruke i otmu dah, one su tanke, mirne i tople da te uvjere da te jedna dusa ne moze niti zeli ostaviti. I nemoj da se plasis, pusti dusi neka sama kaze i srce neka joj presudi. Znala sam pogresnim poklanjat suze iz ociju nadajuci se da shvataju i da razumiju, ali nisu nikada. I svako moje povjerenje je bilo bacano pod noge, kao da je bezvrijedno.
Sta sam ja mogla na to sve? Nista, do postati ledena, podici zidove sutnjom, uciniti se bezosjecajnom, zakleti se da nikada vise nece nicije ime pisati na mojim dlanovima. Odbila sve i pobjegla od sviju, skrila se u mislima svojim. Podigla glavu, stoicki podnijela te samare kojima su pokusavali da me obore s prijestolja ponosa i dostojanstva moga. Znam da su sve cinili da ja padnem na koljena i da molim za milost njihovu, ali su zaboravili da ja vjerujem u nesto sto je iznad njih. Nisam im dozvolila da vide koliko sam rana nosila na srcu, koliko je suza poteklo od cemera sto se njihovom krivicom skupljalo pod prstima. Ta, nisam ja nikome toliko zla nanijela koliko su mi naplatili, koliko su mi srece oduzeli. Pustila sam ih neka napadaju, neka pokusaju da mi naude, neka se umore. Ja se nisam umorila, ja sam sve izdrzala. U toj besmislenoj borbi sam shvatila da su svi bili pogresni, svi do jednog. Jedan samo nije unistio ono sto sam sagradila, jednom kojem nisam vjerovala. On zasluzuje sve ovo od cega srce puca, svu ljubav. Nije bez razloga desilo se sve sto je bilo. Ima razloge Onaj koji nam sudi, postoji zasto je bilo kako je bilo. Nije bilo slucajno, jer nesto je trebalo doci. Sada nemoj kriti pogled, vec slobodno pogledaj cije ime stoji na srcu, cije je bilo toliko snazno da izbrise ono sto je bilo. Vjerujem u cuda, vjerujem u ljubav. Jer ljubav je cudo. Neka vise ne dolaze ona lica koja ne znace kao to, i ako kada dodju ja ih necu vidjeti. Ucinilo se samo takvim, da ono sto je vazno je i vidljivo, a ono sto nije da kroz to oci same prolaze, ne vide ih. Ne, nista nije uzaludno, ni ti ni ja..."

267334_260450297305289_124510460899274_1226183_1403189_n.jpg

"Voljeh te kao što se vole prijatelji,
prve igračke i uspomene.
Voljeh te kao što se vole daljine i oblaci.
Izgubih te, kao što se izgubi zlatni medaljon,
kao što se izgubi život.
Voljeh a izgubih,
to je muzika koju malo tko zna odsvirati.
To je ogrlica od dukata,
koju malo tko može imati.
To smo samo mi i sudbina,
zla sudbina koju mrzimo,
ali ipak živimo,volimo i gubimo."

229673_260658890617763_124510460899274_1227125_401477_n.jpg

"Što sam? Tko sam? Ja sam samo sanjar, čiji pogled gasne u magli i memli, živio sam kao usput, ko da sanjam, kao mnogi drugi ljudi na toj zemlji..."

Odavno vec gledam stranca u ogledalu.Prolazimo jedna pokraj druge ne okrznuvsi se ni pogledom.

Ne prepoznajem je.Odavno je vise ne prepoznajem.Snazna je,nasmejana je,zraci.Ljudi vole da su u njenom prisustvu.Vole da upijaju njenu energiju,kao duhovi tame kojima treba malo svetlosti.Psi kojima je svakodnevno okruzena,koji je prate zeleci da otkinu malo njenog belog mesa,da osete njenu krv,miris,suze.Da se osete nadmocnim nad njom.Okruzuju je na svakom njenom koraku.Ali ne smeju da pridju.Plasi ih ono vucije u njoj.A tako bi rado da je privezu na lance,da postane ista kao oni.Laju joj podmuklo iza ledja,cvile ponizno,masu svojim repovima...

Zna da ne moze da im veruje.Retko kome ona veruje,na prste jedne ruke ne moze da ih pobroji.

Ako mislite da nju neko poznaje,grdno se vara.Poznaju samo onaj delic nje koji im ona dopusti da vide.Svakom po zasluzi.Ne prasta izdaje.Ne priznaje slabice.Nepoznate su joj reci odustajanje...nema povlacenja,nema predaje.Ceo svoj zivot je ona ta koja mora biti jakaDa,surova sam.Priznajem.Moji prijatelji me vole,jer sam kao prijatelj najbolja i najvise dam sebe.Zbog prijatelja umem da se pretvaram u psa,da im budem bliza.Pravi prijatelji cene ono vucije u meni,ne pokusavajuci da me napadaju iza ledja,razoruzanu.Zbog toga imam jako malo prijatelja
Da,surova sam.Priznajem.Moji prijatelji me vole,jer sam kao prijatelj najbolja i najvise dam sebe.Zbog prijatelja umem da se pretvaram u psa,da im budem bliza.Pravi prijatelji cene ono vucije u meni,ne pokusavajuci da me napadaju iza ledja,razoruzanu.Zbog toga imam jako malo prijatelja

Back